Unirea Dej a pus pe liber un fotbalist adus înainte de startul sezonului. Decizie surprinzătoare a clujenilor

Andrei PASCU 05 Sep. 2023, 14:02 Liga 2
Unirea Dej a pus pe liber un fotbalist adus înainte de startul sezonului. Decizie surprinzătoare a clujenilor

Unirea Dej a mai renunțat la un fotbalist, la Simion Pop, iar anunțul l-a făcut marți, 5 septembrie. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani, născut la Vișeu de Sus, a venit în vară la clubul din județul Cluj, înainte de startul actualei ediții de Liga 2.

Simion Pop nu a apucat să joace în divizia secundă pentru Unirea, fiind cel mult rezervă neutilizată.

Unirea Dej a renunțat la Simion Pop, sosit în vară!

Simion Pop, care a mai jucat în carieră la CSM Sighetu Marmației, în Liga 3, echipă la care a evoluat chiar înainte să semneze cu Unirea Dej, și la Poli Iași, a reziliat contractul cu dejenii de comun acord. Are, însă, cinci meciuri în Liga 2 pe vremea în care era legitimat la Poli Iași, patru meciuri în play-out-ul stagiunii 2021/2022 și unul în sezonul regular.

A marcat un gol, în grupa pentru evitarea retrogradării, cu Dunărea Călărași, într-un joc de pe teren propriu, scor 2-0.

FC Unirea Dej și Simion Pop au ajuns la un acord privind rezilierea contractului pe cale amiabilă.

Multă baftă în carieră!”, a anunțat Unirea Dej.

  • La începutul săptămânii trecute, Unirea Dej anunța și despărțirea de Alin Burdeț.
  • Prin despărțirea de Simion Pop, Unirea Dej reduce din nou numărul de jucători care au numele de familie Pop. Au mai rămas Rareș Pop (portar), Daniel Pop (fundaș) și Adrian Pop (mijlocaș). Rareș și Simion au fost semnați în vară, după ce clubul s-a despărțit de Andrei Pop (CSM Olimpia Satu Mare) și Alexandru Pop (SC Oțelul Galați).

Unirea Dej, eșec dramatic în runda a 5-a de Liga 2, cu Gloria Buzău

În etapa a 6-a a Ligii 2, prima după pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale, Unirea Dej va întâlni, pe teren advers, Campionii FC Argeș.

După primele cinci etape ale campionatului diviziei secunde, Unirea Dej ocupă locul 11, cu 6 puncte, la fel ca Steaua, Chindia Târgoviște și CS Mioveni. Toate depășesc clubul clujean la golaveraj.

În runda a 5-a, Unirea Dej a pierdut cu Gloria Buzău, acasă, scor 2-4, după ce a condus cu 2-0, rezultat pe care l-a consemnat pe tabelă încă din prima repriză și pe care l-a menținut până în minutul 60.

De la extaz la agonie! Deși am condus cu 2-0 la pauză, cedăm cu 2-4 partida vs Gloria Buzău, din a cincea etapă din Liga 2. Meciul s-a disputat astăzi, cu începere de la ora 12:00, pe Stadionul Municipal Dej.

Denis Golda a deschis scorul în minutul 17. Vârful cu numărul 7 pe tricou a primit în centrul careului și, deși era înconjurat de mai mulți adversari, a împins balonul în plasă, din 5 metri, printre picioarele lui Greab. Până la pauză, Golda (‘35) și Ad. Pop (‘39) au ratat două ocazii mari de a dubla avantajul de pe tabelă.

Cu cinci minute înainte de a se intra la vestiare, Greab l-a lovit violent pe Golda în gât și centralul a indicat penalty.  Alex Piftor și-a asumat execuția de la punctul cu var și a transformat în dreapta portarului buzoian, astfel că scorul pauzei a fost 2-0.

După reluare, Golda (‘48, ‘59) a irosit două șanse de a tranșa jocul. S-a făcut în schimb 2-1, căci Șerban (‘63) a redus din diferență cu un șut plasat, de la 25 de metri. Câteva secunde mai târziu, Ciocan a scăpat singur cu Greab, însă nu a fructificat din 5 metri. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, Dumitrache (‘83) a egalat la doi, cu capul, Radic (‘84) a făcut 2-3, iar Pervan (90+3) a stabilit scorul final, 2-4.

Lovitura de start a fost dată simbolic de Ștefan LEȘ, fost jucător al Unirii Dej în perioada 1969-1982. Acesta a evoluat ca extremă stângă în tricoul alb-albastru”, nota Unirea Dej în urma partidei cu Gloria Buzău.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-l-a-achizitionat-pe-mediop-ndiaye-19283798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-szabo-isi-cauta-dreptatea-la-frf-impotriva-fc-brasov-19283794

https://liga2.prosport.ro/special/mangalia-mai-are-de-asteptat-mult-pentru-a-avea-un-stadion-nou-19283781

https://liga2.prosport.ro/nationale/doi-jucatori-din-liga-2-convocati-pentru-meciurile-romaniei-u21-19283773

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-in-care-viitorul-pandurii-l-a-achizitionat-pe-njifakue-i-a-uimit-pe-spanioli-19283767

Andrei PASCU 05 Sep. 2023, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă