Ungaria mai poate da o lovitură României. Tânărul Botond Gergely a fost cedat de FK Miercurea Ciuc peste graniță, iar maghiarii ar putea încerca naturalizarea

Răzvan STÎNGĂ 25 Jun. 2022, 15:25 Liga 2
Ungaria mai poate da o lovitură României. Tânărul Botond Gergely a fost cedat de FK Miercurea Ciuc peste graniță, iar maghiarii ar putea încerca naturalizarea

FK Miercurea Ciuc a mai cedat un fotbalist important în această vară, după ce l-a trimis pe Salvatore Marrone în Liga 1, la FC Voluntari. Ciucanii l-au vândut pe Botond Gergely (19 ani) în Ungaria, mutare care poate însemna și naturalizarea fundașului central de către maghiari.

Născut la Gheorgheni, Botond Gergely are cetățenie română și maghiară și a evoluat pentru naționala României sub 19 ani la recentul Campionat European, terminat cu eșecuri pe linie pentru tricolori. Se pare că transferul în Ungaria (echipa nefiind cunoscută public până acum), ar putea da un alt curs traiectoriei apărătorului, al cărui viitor se poate identifica doar cu naționala Ungariei.

Botond Gergely, cedat de FK Miercurea Ciuc în Ungaria. Îl naturalizează maghiarii?

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a fost cel care a recunoscut faptul că, în urma acestui transfer în țara vecină, maghiarii ar putea să încerce naturalizarea lui Botond Gergely, integralist în toate cele trei partide ale României U19 de la EURO, cu Italia U19, Franța U19 și Slovacia U19.

”Gergely a plecat în Ungaria și s-ar putea ca acolo să joace foarte bine. Nu ştiu care sunt regulile, dar s-ar putea să încerce să-l naturalizeze. Maghiarii îl vor avea sub observaţie în fiecare zi, noi nu”, a declarat Mihai Stoichiţă la Orange Sport.

Gergely a fost integralist pentru România U19 în meciurile de la EURO cu Italia, Franța și Slovacia. Cu el în centrul defensivei, tricolorii au pierdut toate cele trei jocuri.

România poate pierde unul dintre cei mai buni tineri din Liga 2 în detrimentul Ungariei

Dacă acesta este cu adevărat posibilul demers al ungurilor, atunci România va pierde unul dintre cei mai buni tineri fotbaliști ai generației 2003 și, de departe, unul dintre cei mai buni tineri din Liga 2. Numai sezonul trecut, Botond Gergely a jucat 15 meciuri pentru echipa mare a FK Miercurea Ciuc în Liga 2 și a marcat un gol.

De altfel, el a fost un om de bază și în Liga Elitelor U19, unde ciucanii s-au încoronat pentru a doua oară la rând campioni ai României.

FK Miercurea Ciuc a ajuns la a treia plecare

Astfel, FK Miercurea Ciuc a ajuns la trei plecări destul de importante în această vară. Cum spuneam, Salvatore Marrone a ajuns în Liga 1, la FC Voluntari, dar la plecări se încadrează și atacantul spaniol Rodri Hernando, care nu va continua la Miercurea Ciuc. Contractul său nu a mai fost prelungit și pentru stagiunea următoare de Liga 2.

La reunirea formației pregătite de Francisc Dican au fost prezenți și doi tineri, Alex Gondor (fundaș, 17 ani, legitimat sezonul trecut în Ungaria, la Haladas U19) și Mark Kovacs (fundaș, 17 ani, legitimat sezonul trecut la CA Oradea). FK Miercurea Ciuc își pune mare încredere în Kovacs, pe care l-a transferat chiar ca înlocuitor al lui Botond Gergely.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/trei-din-trei-infrangeri-romania-u19-a-pierdut-si-meciul-cu-slovacia-si-paraseste-euro-selectionata-lui-vasai-cu-un-primul-11-cu-sase-jucatori-care-in-sezonul-trecut-au-evoluat-i-19235671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-reluat-pregatirile-cu-27-de-fotbalisti-lotul-prezent-la-reunire-primul-amical-al-verii-si-unde-va-organiza-francisc-dican-cantonamentul-19235628

https://liga2.prosport.ro/seria-1/salvatore-marrone-imprumutat-de-fk-miercurea-ciuc-in-liga-1-fundasul-face-un-pas-important-in-cariera-19234886

Răzvan STÎNGĂ 25 Jun. 2022, 15:25 Liga 2
Pe aceeași temă