Premoniția care i-a adus primul gol în Liga 2. Fundașul Botond Gergely ”a spart gheața” și a marcat în partida jucată de FK Csikszereda cu Poli Iași. Cum a trăit momentul

Răzvan STÎNGĂ 17 Oct. 2021, 15:28 Liga 2

Fundașul central Botond Gergely a devenit un fotbalist important la FK Csikszereda, deși are doar 18 ani. Apărătorul a început să fie un om de bază în formația lui Valentin Suciu, iar în etapa a 10-a, în partida cu Poli Iași, câștigată de ciucani cu 3-1, a marcat un gol.

Botond Gergely a presimțit că va marca împotriva Politehnicii Iași 

Gergely a înscris golul trei al formației din Miercurea Ciuc și este unul dintre cei mai interesanți tineri din Liga 2. În plus, pe lângă faptul că a prins deja cinci meciuri în campionat pentru FK Csikszereda, a continuat să evolueze și pentru echipa sub 19 ani a clubului, calificată în UEFA Youth League după câștigarea campionatului sezonul trecut.

La finalul partidei cu Politehnica Iași, Botond Gergely a declarat că a avut o presimțire că va înscrie și chiar le-a spus apropiaților săi că acesta este momentul în care va reuși primul gol în Liga 2.

A fost un sentiment foarte frumos că am reușit să marchez, dar cel mai important este că am reușit să câștigăm acest meci. Sincer, înainte de joc am avut sentimentul că aș putea marca dacă aș juca, și am reușit. Am visat la asta și am simțit toată ziua că pot să marchez.

Le-am spus și iubitei și tatălui meu că voi înscrie azi. Ultima dată când am avut acest sentiment a fost într-un meci împotriva FCSB U19”, a declarat Botond Gergely, citat de site-ul oficial al ciucanilor.

Botond Gergely și-a depășit performanța din sezonul trecut 

Botond Gergely a prins, așadar, cinci meciuri în acest campionat de Liga 2 și a depășit performanța din sezonul trecut, când a bifat numai două partide. În plus, în această stagiune mai are și un meci în Cupa României pentru FK Csikszereda.

FK Csikszereda, parcurs bun în ultimele cinci etape 

FK Csikszereda a ajuns la 12 puncte în urma succesului cu Poli Iași, dar are golaverajul pe minus, -5. Grație rezultatului, i-a egalat chiar pe moldoveni. Aceștia sunt cu o poziție mai sus, pe 10, având un golaveraj superior, în timp ce formația lui Valentin Suciu e pe locul al 11-lea.

Gruparea din Miercurea Ciuc trece prin momente bune, după un început de campionat nu foarte convingător. În ultimele cinci etape a obținut patru victorii (3-1 cu ”U” Cluj, 2-1 cu Poli Timișoara, 2-1 cu Unirea Constanța și 3-1 cu Poli Iași) și un eșec (2-3 cu FC Buzău).

În etapa a 11-a, FK Csikszereda va juca pe terenul Metaloglobusului.

Foto: Zoltan Pal / FK Csikszereda

 

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Oct. 2021, 15:28 Liga 2
Pe aceeași temă