Un personaj aparte în Liga 2! Progresul Spartac a avut în lot un fotbalist-inginer. ”Nu am neglijat pasiunea mea, fotbalul, dar am știut clar care e ținta numărul 1”

Liga2.ro 16 Jun. 2023, 10:48 Liga 2

Giovanni Petcu (22 de ani) a avut un sezon bun la prima sa apariție în campionatul Ligii 2. Din cele 25 de meciuri disputate de Progresul Spartac în eșalonul secund, mijlocașul ofensiv a evoluat în 17 dintre ele și a înscris un gol.

Bucureșteanul este pasionat de fotbal, însă nu a neglijat deloc nici școala. Anul acesta a terminat Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica, astfel că este inginer cu acte.

Giovanni Petcu, fotbalistul-inginer! ”A fost o prioritate să termin facultatea pe linia reală pe care mă axasem de la bun început”

A fost prima participare în Liga 2 atât pentru Giovanni Petcu, cât și pentru echipa sa, Progresul Spartac. La finalul sezonului, trupa bucureșteană care și-a disputat jocurile de acasă fie la Clinceni, fie la Buftea a retrogradat în urma barajului de menținere disputat contra celor de la Metaloglobus București. A fost remiză la capătul a turului și returului, iar departajarea s-a făcut la loviturile de la 11 metri, unde execuția lui Eugen Lixandru a fost parată de George Gavrilaș.

La final de sezon, Giovanni Petcu are motive de tristețe, dar și de bucurie. Plânge pentru retrogradarea echipei, însă râde pentru reușita din viața personală, absolvirea facultății.

”A fost o prioritate să termin facultatea pe linia reală pe care mă axasem de la bun început. Nu am neglijat pasiunea mea, fotbalul, dar am știut clar care e ținta numărul 1”, povestește Petcu, care a fost alături de Răzvan Milea (Metaloglobus), Adrian Ilie (Steaua) și Claudiu Moisie (Campionii FC Argeș) singurii jucători activi în primele două ligi din grupa de 1999-2000 ce sosea de la Regal la Steaua în anul reînființării secției de fotbal a clubului din Ghencea.

  • Petcu a fost elev la Colegiul Național ”Mihai Viteazu” din București – profil matematică / informatică.

Regretă retrogradarea Progresului Spartac: ”Păcat că nu ne-am salvat, am muncit mult să ajungem aici”

Urmându-și visul de a deveni inginer cu acte în regulă, Giovanni Petcu a renunțat să plece din București pentru a face pasul spre Liga a 2-a mai repede.

”Eu am fost foarte mulțumit de grupul de la Progresul Spartac, colectivul a fost bun, antrenorul – foarte priceput. Nu degeaba am și reușit să promovăm. Păcat că nu ne-am salvat, am muncit mult să ajungem aici”, rememorează mijlocașul ofensiv care are unele dintre cele mai bune cifre InStat de la Progresul Spartac din acest sezon din compartimentul median, în meciurile disputate.

Cu 17 de jocuri în acest sezon de Liga 2, un gol în partida cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-2) și patru pase decisive, Petcu și-a anunțat la final de sezon clubul că nu va mai continua alături de el. ”Dacă anii trecuți nu am plecat din București pentru că mi-am dorit să termin facultatea, acum cred că o voi face. Din acest moment sunt dispus sa dau 100 la sută pentru fotbal”, a explicat Petcu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-rezistat-doar-un-sezon-in-liga-2-19273140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-trei-achizitii-19275058

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-din-nou-cea-mai-grabita-echipa-din-liga-2-trupa-olteana-s-a-reunit-cu-multe-noutati-in-lot-jucatori-de-la-steaua-viitorul-pandurii-dar-si-de-la-doua-dintre-retrogradatele-in-liga-3-19275061

Liga2.ro 16 Jun. 2023, 10:48 Liga 2
Pe aceeași temă