Un membru al conducerii Politehnicii Iași cere sancționarea lui Costel Enache: ”Comportamentul dumnealui este nedemn de un oraș european al sportului”

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2022, 17:08 Liga 2
Un membru al conducerii Politehnicii Iași cere sancționarea lui Costel Enache: ”Comportamentul dumnealui este nedemn de un oraș european al sportului”

Remiza înregistrată de Poli Iași în chiar primul meci oficial din acest an, 1-1 cu FC Brașov, ar putea inflama serios spiritele în Copou. Jocul slab al formației ieșene, rezultatul neașteptat, dar și comportamentul antrenorului Costel Enache la adresa arbitrilor l-au nemulțumit pe unul dintre membrii Consiliului Director al clubului, care cere măsuri urgente.

Vlad Ciobanu vrea sancționarea lui Costel Enache și o analiză aprofundată asupra campaniei de transferuri

Arbitrul FIFA ieșean Vlad Ciobanu, membru în Consiliului Director al clubului Politehnica Iași, cere sancționarea lui Costel Enache și spune că acesta a avut în ultimele meciuri un comportament nedemn de un oraș european al sportului.

”Jocul Politehnicii din meciul cu Brașov nu a fost deloc încurajator. Consider că la acest moment, proiectul de promovare a echipei în sezonul competițional următor la Liga 1 este în pericol. Întreaga comunitate este conectată la fenomenul fotbalistic. Conducerea clubului asigură liniștea necesară, salariile sunt achitate la zi, primăria face eforturi să asigure un buget suficient atingerii obiectivului, în schimb jucătorii și antrenorii au cam rămas datori Iașiului. Comportamentul antrenorului Costel Enache din ultimele două jocuri este nedemn de un oraș european al sportului. Cer sancționarea drastică a acestuia și rog convocarea de urgență a Consiliului Director în vederea unei analize aprofundate asupra campaniei de transferuri din această iarnă și a evoluției echipei. Am încredere în proiectul de promovare al Politehnicii, dar trebuie să identificăm urgent problemele și să fie luate măsurile necesare, altfel va fi prea târziu. În vară nu poți schimba toată echipa. Acest gen de acțiuni s-au dovedit ineficiente”, a spus Vlad Ciobanu.

  • În această campanie de transferuri de iarnă, Poli Iași i-a adus pe Christ Kouadio, Belmin Muratovic, Mykhailo Plokhotnyuk, Adrian Ionuț Ilie și Floriano Vanzo. În repetate rânduri, managerul Florin Briaur și președintele Cornel Șfaițer au dat explicații despre achiziile făcute. Șfaițer, nou-venit la club, cerea răbdare din partea suporterilor și promite transparență în cheltuirea bugetului.

”Nu cer demisia, dar trebuie tras un semnal de alarmă”

Vlad Ciobanu a punctat că nu cere demisia lui Costel Enache: ”Vreau să se înțeleagă clar, nu cer demisia nimănui. Dar un semnal de alarmă trebuie tras, trebuie făcută o analiză, să se trezească și jucătorii, și Costel Enache, pentru că riscăm să intrăm în hora retrogradării. Jocul nu este la nivelul așteptărilor, iar dacă în următoarele etape nu se schimbă nimic, e clar că trebuie schimbat ceva și antrenorul ar putea avea o problemă. Și nu trebuie să spun eu asta. E clar că trebuie făcut ceva dacă în următoarele două etape nu se schimbă nimic.”

Ce a spus Costel Enache despre ieșirile la adresa arbitrilor

Antrenorul Politehnicii a recunoscut după meciul cu FC Brașov că încă are o problemă în a-și controla emoțiile în timpul meciurilor. În ultima perioadă are ieșiri absolut șocante la adresa arbitrilor, greu de înțeles.

”Chiar vorbeam despre asta înainte și cu cei din conducere. Nu-mi propun niciodată să fiu nervos, agitat, doar că încă nu am învățat să îmi gestionez trăirile, emoțiile, sentimentele. Sunt vulnerabil din punctul acesta de vedere, foarte schimbător, trec repede de la o stare la alta, dar după meci am curajul să spun că nu m-a împiedicat cu nimic arbitrajul să câștigăm meciul”, a spus Costel Enache după meciul cu FC Brașov.

Poli Iași ocupă locul 11, cu 22 de puncte, la egalitate cu Ripensia și Unirea Dej, pe care le devansează însă la golaveraj. În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, Poli Iași joacă în meciul de deschidere, în Ghencea, cu Steaua, vineri, 4 martie, de la ora 17:30. În ultima rundă va evolua acasă cu ultima clasată, Astra.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-semiesecul-din-copou-cu-fc-brasov-nu-am-stiut-sa-gestionam-avantajul-rezultatul-nu-ne-multumeste-ce-parti-pozitive-a-gasit-antrenorul-echipei-poli-iasi-19220909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-poli-iasi-s-a-impiedicat-pe-teren-propriu-de-fc-brasov-in-primul-meci-oficial-al-anului-oaspetii-au-ratat-marile-ocazii-ale-partidei-19220772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-trimis-autocarul-echipei-la-vama-siret-pentru-a-prelua-refugiatii-din-ucraina-sotia-atacantului-plokhotnyuk-a-ajuns-la-iasi-insa-jucatorul-isi-face-griji-pentru-parintii-si-bunicii-rama-19221023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Narcis POHOAȚĂ 27 Feb. 2022, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă