Cornel Șfaițer explică tactica Politehnicii Iași în viitor: ”Clubul trebuie să producă. Vom da credit tinerilor. Țin mult la această strategie”

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2022, 20:11 Liga 2
Cornel Șfaițer explică tactica Politehnicii Iași în viitor: ”Clubul trebuie să producă. Vom da credit tinerilor. Țin mult la această strategie”

Chiar dacă a transferat până acum doar jucători străini, strategia clubului Politehnica Iași în viitor va fi cu totul alta, spune nou președinte al Consiliului Director, Cornel Șfaițer.

Ajuns la începutul acestui an în fruntea fostei prim-divizionare, în prezent clasată pe locul 12 în Liga 2 după 16 etape, Șfaițer susține că este preocupat de tinerii jucători ai Iașiului și spune că clubul Politehnica va trebui să producă fotbaliști în viitor, pe care să-i vândă.

Cornel Șfaiter: ”Să știți că sunt persoana care ține mult la această strategie, cu copii și juniori”

Șfaițer a și fost prezent la primele două meciuri amicale din acest an, în care Poli a întâlnit echipa de juniori Under 19 a clubului (scor 8-0) și formația de Liga a 3-a CSM Pașcani (scor 5-0), partide în care antrenorul Costel Enache a putut urmări la lucru mai mulți jucători tineri. Atât din curtea proprie, cât și veniți în probe de la alte echipe.

”Acordăm mare atenție tinerilor jucători din cadrul Academiei și vom avea foarte mult de muncă pe zona aceasta. Am văzut niște copii interesanți, am discutat și cu stafful tehnic, cu antrenorul Costel Enache să acordăm mare atenție tinerilor. Să știți că sunt persoana care ține mult la această strategie, cu copii și juniori. Ați văzut deja că noile achiziții sunt jucători de până în 25 de ani. Încercăm să aducem tineri, chiar și străini, de perspectivă, pe care, de ce nu, să îi și putem vinde. În primul rând să ne realizăm obiectivul, revenirea în Liga I, după care să vindem jucători, pentru că clubul Politehnica Iași trebuie să producă pe viitor. Pe viitor veți vedea, cu siguranță, în cadrul Academiei, jucători din țară, cărora vrem să le creăm condiții bune de pregătire, de cazare. În lunile aprilie și mai vom avea mult de multă pe zona asta”, a declarat Cornel Șfaițer.

”O să fim foarte atenți la jucătorii localnici”

Oficialul ieșean este convins că Iașiul poate produce în viitor jucători valoroși, care să aducă bani la bugetul clubului. Totodată, președintele Consiliului Director cere răbdare, punctând că diferența între campionatele de juniori și cele de seniori este foarte mare.

”Cu siguranță copiii valoroși vor fi ai Politehnicii Iași și vom mai aduce copii de valoare din împrejurimi și din țară. Este un lucru la care eu personal țin foarte mult. Asta am făcut și la Sf. Gheorghe, unde au crescut un Ispas, fundașul stânga, un Dumitrescu, un Păun, copii pe care eu i-am dorit să fie acolo. Jucători născuți 2001, Dumitrescu, Ispas. Și nu numai acolo. Iar lucrul acesta se va petrece și la Iași. Ne-am preocupat să aducem deja. E clar că o să dăm credit tinerilor. O să fim foarte atenți la jucătorii localnici, pentru că eu nu cred că Iașiul, pe viitor, nu poate să producă la nivel de Centru de Copii și Juniori. Nu cred că un oraș atât de mare, un județ așa mare, cu un potențial atât de ridicat, să nu poată produce tineri jucători. Pe mine personal m-au încântat câțiva copii. Dar trebuie răbdare, nu este ușor. Impactul cu Liga 2 este mare, vă spun cu sinceritate că este diferență mare între Liga 3 și Liga 1, juniori Elite și Liga 2. Dar cu răbdare și cu încredere copiii vor crește la Poli Iași”, a completat președintele Consiliului Director al Politehnicii Iași.

Poli Iași va fi atractivă și pentru români, abia din vară

Cum Poli Iași s-a lovit de refuzul jucătorilor români în această iarnă, oficialii ieșeni au apelat la un compromis și, forțați de împrejurări, au completat lotul cu jucători străini.

Cornel Șfaițer a explicat că echipa ieșeană va deveni atractivă și pentru jucătorii români, dar din vară. ”Încercăm să completăm lotul în această perioadă grea și vrem să nu greșim noile achiziții. Am încercat să aducem jucători români care să facă diferența, dar din păcate în momentul acesta nu suntem atractivi. Dar cu siguranță în vară, când vom avea un obiectiv clar, promovarea, vor fi și jucători români care să vină să pună umărul la rerdresarea fotbalului ieșean. Îmi doream să aducem numai români, dar trebuie să ne completăm lotul cu jucători străini. Important este ca ei să ne ajute, să facă diferența. Deja se creează emulație în cadrul lotului, este concurență, atmosfera în lot este liniștită și cred că Politehnica Iași va avea o altă față la primul joc, cel cu FC Brașov. Cred că echipa va arăta altfel. Vrem să mai completm lotul cu unul-doi jucători”, a mai spus Șfaițer.

Șfaițer, cu gândul numai la primul meci oficial al echipei

La aproape fiecare ieșire publică după venirea în Copou, Cornel Șfaițer a punctat importanța primului meci oficial al anului, cel de pe teren propriu cu FC Brașov.

”Încercăm să așezăm lucrurile, să începem cu dreptul. Mai avem cele trei meciuri din sezonul regulat și șase în play-out. Din păcate, play-out, pentru că eu cred că Iașiul, cu mai multă atenție și cu un pic de șansă, putea avea mai multe puncte și o altă poziție în clasament. Dar punctele au trecut pe lângă Poli, acum nu ne rămâne decât să ne concentrăm pe jocul cu FC Brașov, o echipă de tradiție, care vrea să iasă din zona retrogradării. Va fi un meci destul de dificil. Este foarte important să pornim cu dreptul”, a conchis președintele Cornel Șfaițer.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingrijorare-la-poli-iasi-oficialii-clubului-au-aflat-cat-va-lipsi-golgheterul-sekou-camara-dupa-accidentarea-din-amicalul-cu-csm-pascani-cristian-puscas-investigatii-amanuntite-in-capitala-19218195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fundasul-ivorian-kouadio-debut-cu-gol-la-poli-iasi-camara-s-a-accidentat-stoenac-si-a-reziliat-contractul-iar-tarsa-are-sanse-sa-continue-cu-echipa-19218017

Narcis POHOAȚĂ 01 Feb. 2022, 20:11 Liga 2
Pe aceeași temă