Cornel Șfaițer cere răbdare și promite transparență în cheltuirea bugetului Politehnicii Iași: ”Să aveți încredere că banii vor fi foarte bine gestionați. Și cei ai ieșenilor, dar și cei privați”

Narcis POHOAȚĂ 24 Feb. 2022, 11:13 Liga 2
Cornel Șfaițer cere răbdare și promite transparență în cheltuirea bugetului Politehnicii Iași: ”Să aveți încredere că banii vor fi foarte bine gestionați. Și cei ai ieșenilor, dar și cei privați”

Cu trei zile înainte de startul primului meci oficial al echipei în noul an, executivul clubului Politehnica Iași a organizat, miercuri, o conferință de presă în care au fost puse pe tapet mai multe aspecte legate de partea financiară, dar și sportivă.

Florin Briaur: ”Să nu uităm că în urmă cu câteva luni această echipă era în comă. Acum am scos-o de la ATI”

Managerul general Florin Briaur a început prin a cere suporterilor și apropiaților echipei să aibă răbdare, punctând în același timp că, în ciuda datoriilor destul de mari, de peste un milion de euro, Poli este un club stabil în momentul de față, fără risc de depunctare.

”Am avut o discuție cu jucătorii, astăzi și le-am cerut să dea dovadă de responsabilitate și să pună suflet în acest prim meci, cu FC Brașov. Și sunt convins că așa va fi, am încredere în jucători și în staff. Suporterilor, le cer să aibă un pic de răbdare cu această echipă. Să nu uităm că în urmă cu câteva luni această echipă era în comă. Acum am scos-o de la ATI, împreună cu sprijinul Consiliului Local, dar suntem în continuare într-o perioadă de refacere. Nu puteam să ne revenim peste noapte, miraculos. Avem în continuare datorii din urmă, peste 700.000 de euro la bugetul statului, dar în ciuda acestor datorii suntem un club stabil, fără litigii importante și fără risc de depunctare. Suntem pe drumul cel bun, veți vedea că din vară vom putea construi echipă competitivă la Iași”, a declarat managerul Florin Briaur.

Cornel Șfaițer: ”Banii au fost foarte bine gestionați până acum”

La rândul său, președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, s-a referit în mod special la partea sportivă nu înainte de a le promite ieșenilor transparență și corectitudine în cheltuirea bugetului clubului.

”Este nevoie de răbdare, pentru că trebuie să gestionăm cât mai bine bugetul. Nu am vrut să generăm cheltuieli salariale, asta e foarte important. Nu se va plăti niciun comision în această iarnă. Nu am vrut să aducem jucători cu salarii colosale, trebuie mare grijă pe partea asta de buget de salarii. Consilierii locali sunt de admirat că au acceptat să susțină în continuare un club de tradiție. Sunt încrezător că va fi aprobat bugetul. Cred că putem să atragem și mediul privat alături de echipă. Iașiul merită mult mai mult din punct de vedere sportiv. Ușor-ușor vom fi atractivi, ne vom creiona o imagine bună. Eu cred în proiectul acesta. Am spus că voi face primul contract de sponsorizare și așa a fost. Am dat o mână de ajutor, era normal să o fac, pentru că era o întârziere salarială și a trebuit să ne organizăm pentru a avea liniște pe moment. Eu am tras primul un semnal de alarmă, să fie foarte mare atenție cu banii care vor veni în club. Florin Briaur și Dan Cojocaru au stat cu lupa pe bani, iar bugetul a fost foarte bine gestionat până acum. De acum încolo, în calitatea mea de supervisor, să aveți încredere că banii vor fi foarte bine gestionați. Și cei ai ieșenilor, dar și cei privați. Am spus că eu nu am venit să iau, ci să dau”, a declarat Cornel Șfaițer.

Discuție pe teren cu jucătorii

După antrenamentul de miercuri, Cornel Șfaițer și colegii săi din stafful administrativ au avut o discuție cu jucătorii pe teren, oficialii vorbindu-le acestora despre importanța ultimelor trei meciuri din sezonul regular.

”Am avut o discuție cu băieții după antrenament, i-am văzut conectați la meci, la importanța acestui joc. Am mai spus și o repet, meciul cu Brașovul este foarte important. Toată echipa e conștientă că ne dorim maximum. Dar primul joc este cel mai important. Apoi avem o deplasare la București, pe o arena de cinci stele. Joci în București, meci televizat, cu o echipă bună, nu cred că trebuie să-i motivăm noi suplimentar pe jucători. Dincolo de numărul de puncte, mi-aș dori în primul rând constanță în jocuri. Când ai constanță în jocuri e clar, poți să fii acolo, să legi victorii. Ne dorim maximum de puncte, firesc, toată lumea vrea să câștige meciurile. Echipa poate să se bată de la egal la egal cu orice adversar, din punctul meu de vedere. Acum ține și de șansă, de inspirația antrenorului, sunt mici detalii care fac diferența. Suntem în fața unor meciuri importante, ca să reușim să ne stabilim obiectivul îndrăzneț din vară”, a mai spus Șfaițer.

Meciurile rămase, o evaluare pentru întreg lotul

Noul președinte al Politehnicii speră ca în cele nouă meciuri rămase din acest sezon să confirme cât mai mulți jucători, astfel încât lotul să nu fie modificat substanțial în vară.

”Pe plan sportiv, probabil vă așteptați să facem transferuri spectaculoase. Am spus-o, nu suntem interesanți în momentul acesta, dar ușor-ușor vom rezolva problemele legate de partea financiară și din vară vom fi atractivi. Suntem conștienți cu toții că pentru a promova îți trebuie un lot bine creionat pe toate compartimentele. Cu toții ne dorim o echipă frumoasă, spectaculoasă, care să producă spectacol. Cu răbdare, vom reuși să facem o echipă frumoasă împreună. Din jucătorii nou-veniți, sperăm ca măcar 2 jucători să confirme și să contăm pe ei și din vară. Eu m-aș bucura ca 90 la sută din jucători să rămână din vară. E clar că dacă echipa va arăta bine, ne-am dori să rămână cât mai mulți și să fim cât mai omogeni în viitor, urmând să aducem doar 4-5 jucători pe compartimentele cheie, care să facă diferența. Jucători români, de caracter, pe care îi cunoaștem. Cam de asta are nevoie Iașiul să atace o promovare. Tot timpul ușa este deschisă și la intrare, dar și la ieșire. Dar eu mi-aș dori personal să aducem cât mai puțini jucători și să confirme cât mai mulți din acest lot. Am avut și surpriza neplăcută să fiu refuzat de jucători, dar asta pe moment, din cauza poziției din clasament și pentru că nu mai avem șanse la play-off. Probabil vor veni în viitor. Păstrez contactul cu jucătorii”, a transmis Șfaițer.

Miza pe tineri

Oficialul din Copou a explicat că unul dintre obiectivele sale este creșterea tinerilor jucători, care să producă ulterior bani pentru club: ”În luna mai vor veni foarte mulți copii din țară la evaluare la Politehnica. O să ne preocupe zona de academie, să putem dezvolta copiii, care să facul pasul la echipa mare sau pe care să îi împrumutăm. Avem foarte mult de muncă la academie, încercăm să ne dezvoltăm. Obiectivul meu personal este de a crește tineri, de a produce.”

Dan Cojocaru: ”Băieții sunt cu salariile la zi, se pot concentra doar pe meci”

Vicepreședintele Dan Cojocaru a subliniat importanța meciului de sâmbătă, cu FC Brașov, echipă aflată în mare nevoie de puncte.

”Sâmbătă va fi un meci foarte important. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a lua o gură de oxigen, pentru că poziția din clasament nu de avantajează. Sâmbătă întâlnim o echipă ambițioasă, care a făcut transferuri, un cantonament în Antalya. Oaspeții vin cu două zile înainte la Iași, cu popas la Piatra Neamț, asta arată că îi interesează foarte tare partida din Copou. Așa că trebuie să tratăm cu maximă seriozitate meciul, pentru că ei vor juca poate una din ultimele șanse. Băieții sunt cu banii la zi, toate problemele pe partea salarială sunt rezolvate, vor putea să se concentreze sută la sută pe acest joc”, a spus Dan Cojocaru, vicepreședintele Politehnicii Iași.

Poli Iași joacă sâmbătă, pe stadionul ”Emil Alexandrescu”, de la ora 11:00, cu FC Brașov, în cadrul etapei a 17-a a Ligii 2, prima din 2022 și antepenultima din sezonul regular. Echipa din Copou ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape, cu 21 de puncte, iar în ultimele trei runde ale sezonului regular va întâlni FC Brașov (locul 16, acasă), Steaua (locul 6, deplasare) și Astra (locul 20, acasă).

Conferința de presă organizată de Poli Iași cu Cornel Șfaițer, Florin Briaur și Dan Cojocaru:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-politehnicii-iasi-incep-meciurile-oficiale-din-2022-cu-banii-la-zi-florin-briaur-cuvinte-mari-pentru-noul-sponsor-al-echipei-19220358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-poli-iasi-anunt-important-despre-golgheterul-sekou-camara-19220287

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-avertizeaza-jucatorii-politehnicii-iasi-mare-atentie-la-meciul-cu-brasovul-noul-presedinte-al-clubului-din-copou-e-sincer-in-privinta-campaniei-de-achizitii-19220241

Narcis POHOAȚĂ 24 Feb. 2022, 11:13 Liga 2
Pe aceeași temă