Costel Enache, după semieșecul din Copou cu FC Brașov: ”Nu am știut să gestionăm avantajul. Rezultatul nu ne mulțumește.” Ce părți pozitive a găsit antrenorul echipei Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 26 Feb. 2022, 17:00 Liga 2

Poli Iași nu reușește nici în 2022 să scape de blestemul terenului propriu, unde anul trecut nu a câștigat decât două meciuri în prima parte a sezonului. Deși a avut în față un adversar inferior, Iașiul a obținut un singur punct, într-un meci în care marile ocazii au aparținut oaspeților de la FC Brașov.

Costel Enache, după remiza cu FC Brașov: ”Nu știu cât de spectaculos a fost meciul, dar cred că e un meci specific de Liga a 2-a”

La final, antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache, s-a declarat nemulțumit de faptul că elevii săi nu au reușit să gestioneze momentul bun din debut, când Poli a deschis scorul prin Sekou Camara, în minutul 9. Marko Tesija a egalat în minutul 33, din penalty.

”A fost un meci de luptă, în care s-a făcut consum de energie. Cred că a fost și agresivitate, iar ritmul destul de bun. Nu știu cât de spectaculos a fost meciul, dar cred că e un meci specific de Liga a 2-a. Din păcate, nu am gestionat acel 1-0, nu am gestionat ocaziile pe care le-am avut, pentru a înclina balanța spre noi și s-a terminat 1-1, un rezultat care nu ne mulțumește, asta e clar”, a declarat Costel Enache la final.

Aftanache, schimbat după doar 29 de minute. Enache: ”Am greșit că l-am băgat”

Costel Enache a comentat și decizia de a-l schimba pe Alexandru Aftanache, un tânăr de 20 de ani, la 29 de minute după ce l-a introdus pe teren.

”Am greșit când l-am băgat, nu l-am simțit. A intrat total defazat, întârzieri, decizii greșite, întârziate, nu i-a ieșit nimic din ceea ce văzusem la el. Dar trebuie să ținem cont că Aftanache vine după șapte luni de pregătiri, iar înainte de cele 7-8 luni el a fost casnic. Renunțase la fotbal, l-am luat de acasă, efectiv. Un jucător tânăr, născut în 2001, un copil care are nevoie de spriijin, de educație și de continuitate în tot ceea ce face. Poate fi decisiv în același timp, pentru că e un copil tânăr și cu o perioadă de lipsă în educația profesională poate fi fluctuant, ceea ce s-a și întâmplat astăzi, în mod negativ”, a spus Enache.

Mulțumit de cum au evoluat noile achiziții

Antrenorul Politehnicii s-a declarat mulțumit de noile achiziții. Kouadio, care a comis penalty-ul din care oaspeții au egalat, și Muratovic au fost integraliști, în timp ce Plokhotnyuk a intrat pe teren în minutul 65.

”Muratovic a făcut un joc bun. Deși fizicul nu-l recomandă, e un jucător de luptă, un jucător care pune piciorul, acceptă duelurile, e un jucător cu dinamică bună și o calitate tehnică bună. Sunt jucători care vin dintr-un alt mediu și au nevoie de timp pentru adaptare. Kouadio este și el un jucător foarte interesant, cu o primă repriză foarte bună, dar cu repriza a doua nu așa de bună. A avut progresie în prima parte, foarte multe centrări. Sunt câștiguri. Plokhotnyuk a intrat bine. Nu regret că nu l-am folosit titular. Sunt decizii pe care le iau înainte de meci cu niște argumente. A intrat bine pentru că ăsta e rolul lui, să intre bine. Dar a intrat pe un anumit context. Sunt jucători care pot juca pozițional, care joacă atacul direct sau contraatac. El a intrat în momentul în care chiar asta jucam, duel și reacție pe mingea a doua, ceea ce el are foarte bine”, a mai completat Costel Enache, care a subliniat și o altă parte bună din meci, jucătorii tineri: ”Aș vrea să scot câteva părți bune. Avem o echipă foarte subțire numeric, dar un grup destul de echilibrat și foarte tânăr. Am avut în teren în același timp trei jucători tineri, născuți 2000, 2001 și 2004. Sunt câștiguri pentru echipă și pentru viitorul acestei echipe. Grupul e în formare, poate unele din relațiile de joc nu s-au consolidat, deși în prima parte mi-a plăcut cum a arătat echipa, cu poziționare bună ofensivă, cu dinamică bună ofensivă. Tranzițiile un pic au suferit azi, și aia negativă a fost un pic sub ce am așteptat. A doua parte a fost pe specific de luptă, pentru că am făcut și niște schimbări. Ne-a presat timpul, am avut câteva oportunități, dar nu am reușit să înscriem.”

Poli Iași în meciul cu FC Brașov: Brînză – Kouadio, Fl. Plămadă (cpt.), Ungurenașu, Tib. Serediuc – F. Cristea, Chiorean (Plokhotnyuk 65′) – Al. Stan (Aftanache 52′, Asăvoaei 81′), Muratovic, Mărieș (Ad. I. Ilie 65′) – S. Camara. Rezerve neutilizate: T. Axinte – Defta, Cană, Chatziterzoglu, Pelivan.

Poli Iași întâlnește Steaua în următorul meci

Poli Iași ocupă locul 11, cu 22 de puncte, la egalitate cu Ripensia și Unirea Dej, pe care le devansează însă la golaveraj.

În etapa a 18-a, penultima a sezonului regular, Poli Iași joacă în meciul de deschidere, în Ghencea, cu Steaua, vineri, 4 martie, de la ora 17:30. În ultima rundă va evolua acasă cu ultima clasată, Astra.

Declarațiile lui Costel Enache după Poli Iași – FC Brașov 1-1:

Rezumatul meciului Poli Iași – FC Brașov 1-1:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-ratat-poli-iasi-s-a-impiedicat-pe-teren-propriu-de-fc-brasov-in-primul-meci-oficial-al-anului-oaspetii-au-ratat-marile-ocazii-ale-partidei-19220772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-17-nu-mai-putin-de-sase-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-buzau-si-fk-miercurea-ciuc-sunt-printre-echipele-care-lupta-pentru-play-off-si-vor-evolua-in-aceste-jocuri-19220694

Narcis POHOAȚĂ 26 Feb. 2022, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă