Cosmin Vâtcă, la un nou capitol în cariera sa de jucător după despărțirea de ”U” Cluj. La 38 de ani, multiplul campion al României a semnat cu Viitorul Șelimbăr

Răzvan STÎNGĂ 08 Feb. 2021, 15:49 Liga 3
Cosmin Vâtcă, la un nou capitol în cariera sa de jucător după despărțirea de ”U” Cluj. La 38 de ani, multiplul campion al României a semnat cu Viitorul Șelimbăr

Cosmin Vâtcă (38 de ani) nu a așteptat mult până să găsească o nouă echipă. La doar câteva zile după ce Universitatea Cluj a anunțat depărțirea de el, portarul a fost prezentat oficial de un nou club. El nu va mai juca în Liga 2 însă, după ce a dat curs unei propuneri din Liga 3.

Cosmin Vâtcă, prezentat la Viitorul Șelimbăr 

Vâtcă, multiplu campion al României, a semnat cu liderul Seriei 7 din Liga 3, Viitorul Șelimbăr. Portarul a recunoscut că a acceptat oferta pentru a fi mai aproape de casă. A fost însă încântat și de proiectul care se conturează la Șelimbăr, considerând că echipa poate urca în Liga 2, la finalul acestui campionat.

”În primul rând m-a determinat să aleg oferta de la Șelimbăr deoarece voi fi acasă, am fost plecat foarte mult timp de acasă. Am ales Viitorul Șelimbăr cu gândul de a face performanță și sunt convins că vom face treabă bună. Oamenii sunt serioși, vor să facă lucrurile pas cu pas, nu vor să sară etape și am ales să particip și eu la acest proiect sănătos”, a declarat Cosmin Vâtcă, pentru site-ul clubului, Viitorul Șelimbăr.

Cosmin Vâtcă e triplu campion al României, cu CFR Cluj 

Cosmin Vâtcă are cinci trofee în palmares, trei campionate, o Cupă a României și o Supercupă a României, toate cu CFR Cluj. Ultima dată el a jucat așadar la ”U” Cluj, cu care s-a aflat sub contract fix un an, de la începutul lui 2020.

De-a lungul carierei, pe lângă cele două cluburi din Ardeal, portarul născut la Turda a mai jucat pentru FC Voluntari, Gaz Metan Mediaș, Viitorul Constanța, Rapid, FCSB, Oțelul Galați și Bihor Oradea. Vâtcă a strâns peste 150 de meciuri în Liga 1.

Liderul Seriei a VII-a din Liga a III-a, Viitorul Șelimbăr a mai bifat un transfer important! Clubul antrenat de Florin Maxim a reușit să-și asigure serviciile  portarului Cosmin Vâtcă, goalkeeper cu experiență având acumulate 165 de meciuri pe prima scenă fotbalistică a țării, dar și prezențe în competițiile europene.

Rămasă cu doar doi portari și cu un obiectiv important în față, Viitorul Șelimbăr a trebuit să apeleze la serviciile unui portar experimentat, iar Cosmin Vâtcă se dovedește a fi varianta aleasă de conducătorii clubului șelimbărean.

Noul portar al Șelimbărului are în palmares trei titluri de campion al României cu CFR Cluj, formație cu care a obținut și o cupă și o supercupă. Mai trebuie precizat că acesta a participat și în Champions League și Europa League alături de formațiile la care a evoluat, Cosmin Vâtcă bifând și câteva prezențe în competițiile internaționale”, sună caracterizarea pe care o face Viitorul Șelimbăr, în comunicatul de prezentare al lui Vâtcă.

Viitorul Șelimbăr este liderul Seriei 7 a Ligii 3, cu 28 de puncte după 10 runde. Are 11 puncte peste următoarele două clasate, Gaz Metan Mediaș 2 și Gilortul Târgu Cărbunești. În prima etapă din 2021 și a 11-a a sezonului, Viitorul Șelimbăr joacă împotriva penultimului loc, Minerul Costești.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-gabriel-tamas-si-cosmin-vatca-sunt-istorie-pentru-u-cluj-cum-explica-clubul-despartirea-de-cei-doi-jucatori-experimentati-19168509

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-zi-de-transferuri-a-perioadei-de-iarna-clubul-din-liga-2-care-nu-a-inregistrat-la-frf-nicio-venire-dar-si-nicio-plecare-19168561

https://liga2.prosport.ro/seria-1/artur-craciun-fundasul-moldovean-cedat-de-u-cluj-in-ungaria-la-honved-s-a-intors-in-fotbalul-romanesc-in-liga-1-19168475

Răzvan STÎNGĂ 08 Feb. 2021, 15:49 Liga 3
Pe aceeași temă