Aerostar Bacău a renunțat la patru fotbaliști în plin sezon. Antrenorul Daniel Munteanu, total nemulțumit de ei: ”Prefer să dau credit tinerilor, decât să mizez pe jucători cu potențial doar pe hârtie”

Andrei PASCU 03 Nov. 2020, 16:25 Liga 2
Aerostar Bacău a renunțat la patru fotbaliști în plin sezon. Antrenorul Daniel Munteanu, total nemulțumit de ei: ”Prefer să dau credit tinerilor, decât să mizez pe jucători cu potențial doar pe hârtie”

Primul sezon după promovarea în Liga 2 nu este unul bun pentru Aerostar Bacău. Moldovenii sunt abia pe locul 20, penultimul, cu doar 3 puncte acumulate în opt jocuri. Din acest motiv, conducerea clubului moldovean a hotărât să schimbe ceva, după consultarea antrenorului Daniel Munteanu, și a renunțat la patru jucători.

Daniel Munteanu: ”Nu mai puteam continua așa. Prefer să dau credit unor tineri” 

Aerostar Bacău le-a reziliat contractele portarului Iulian Anca-Trip, fundașilor centrali Francois Yabre și Andu Moisi și mijlocașului Marius Chelaru.

Potrivit ”principalului”, locul acestora în lot va fi luat de mai mulți tineri. Consideră că va avea mai mult succes de pe urma utilizării unor fotbaliști care nu au experiență, dar care vor să demonstreze.

Nu mai puteam continua așa. Prefer să dau credit unor tineri, care au o marjă de progres decât să mizez în continuare pe jucători cu experiență sau cu potențial doar pe hârtie care nu-mi oferă siguranță, a declarat antrenorul Daniel Munteanu, citat de Deșteptarea.

Anca Trip (foto text) a apărat în toate cele opt meciuri pe care Aerostar le-a jucat în acest sezon de Liga 2, Yabre (foto principal, în plan secund, alături de Anca Trip și Moisi, în meciul cu Ripensia) a evoluat în șapte, la fel și Chelaru, iar Moisi a jucat în șase partide. Chelaru și Moisi au marcat și câte un gol pentru echipa băcăuană în acest sezon, CSM Slatina (1-2), respectiv cu Recea (2-3).

Meciul de fotbal dintre Ripensia UVT Timisoara si Aerostar Bacau contand pentru etapa a 4-a din Liga a 2-a, disputat pe stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, sambata, 19 septembrie 2020. Sebastian Tataru / MEDIAFAX FOTO

Doru Damaschin anunța astfel de măsuri: ”Poate mai eliberăm din costuri, poate mai renunțăm la jucătorii cu salarii mari” 

Aerostar Bacău a fost foarte aproape să nu ia startul în Liga 2, deși a obținut pe cale sportivă promovarea din Liga 3. Avea probleme majore din punct de vedere financiar, dar acum se pare că lucrurile s-au mai reglat.

Doru Damaschin, președintele Aerostarului, anunța plecarea unor jucători de la echipă încă de acum câteva zile, într-o discuție cu Liga2.ro. La baza acestei decizii stau și problemele de ordin sportiv.

”Toate aceste probleme sportive se suprapun și peste o posibilă criză financiară, pentru că economia băcăuană suferă mult în perioada asta de pandemie. Am început campionatul cu unele promisiuni din partea anumitor privați. De la bugetul local e greu de crezut că o să primim ceva. Dar privații au și ei probleme cu pandemia. Nu mai sunt aceleași baze de valori pentru sponsorizări.

Încă nu e criză economică, dar criza sportivă o poate trage pe cea economică. Putem termina campionatul, nu e o problemă din punctul acesta de vedere. Poate mai eliberăm din costuri, poate mai renunțăm la jucătorii cu salarii mari, dar nu se pune problema să nu terminăm. E posibil să renunțăm la jucători și înainte de pauza de iarnă. Am început sezonul cu patru milioane de lei buget”, declara Damaschin pentru Liga2.ro.

Aerostar Bacău are doar trei puncte în opt partide

Aerostar Bacău se află pe poziția a 20-a în Liga 2, după etapa a 9-a și după opt partide disputate. Are doar trei puncte, acumulate în urma unei victorii cu 3-2 contra celor de la FK Csikszereda. Moldovenii erau programați să joace următorul meci din campionat miercurea trecută, cu Viitorul Pandurii, într-o restanță din etapa a 7-a.

Confruntarea nu a mai avut loc din cauza infectărilor cu COVID-19 în rândul echipei din Târgu Jiu. Prima dată jocul a fost amânat din cauza cazurilor de COVID-19 de la Aerostar.

Astăzi, de la ora 17:00, joacă la Drobeta Turnu Severin, cu U Craiova 1948 SA, liderul Ligii 2.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-aerostar-bacau-incepe-la-ora-1700-oltenii-au-o-misiune-usoara-sa-se-detaseze-in-fruntea-ligii-2-19155709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-in-pragul-crizei-sportive-doru-damaschin-daca-vom-pierde-cu-viitorul-pandurii-situatia-devine-dramatica-contractele-catorva-jucatori-ar-putea-fi-reziliate-19154557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-trei-scenarii-oficiale-luate-in-calcul-pentru-restanta-aerostar-bacau-viitorul-pandurii-doru-damaschin-o-varianta-e-sa-castigam-cu-3-0-decizia-poate-sa-vina-cu-sase-or-19154520

Andrei PASCU 03 Nov. 2020, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă