”U” Cluj se ”faultează” singură. Plecarea lui Victor Dican a născut, din nou, reacții diferite ale clubului. Erik Lincar a ”anulat” comunicatul oficial cu o declarație făcută luna trecută

Andrei PASCU 30 Jan. 2022, 11:29 Liga 2
”U” Cluj se ”faultează” singură. Plecarea lui Victor Dican a născut, din nou, reacții diferite ale clubului. Erik Lincar a ”anulat” comunicatul oficial cu o declarație făcută luna trecută

Poziții în contradictoriu în cadrul Universității Cluj, în privința transferului lui Victor Dican la FC Botoșani. Dacă în comunicatul oficial, în care era anunțată tranzacția, ardelenii precizau că a fost respectată dorința jucătorului, de a pleca, ultima reacție a lui Erik Lincar atrage atenția.

De ce a plecat, până la urmă, Victor Dican de la ”U” Cluj? A fost dorința lui sau clubul și-a văzut interesul?  

Antrenorul a declarat că cedarea lui Victor Dican s-a produs ca urmare a faptului că Universitatea Cluj trebuia să își asigure liniștea financiară. O explicație total diferită de cea comunicată de club în momentul în care fotbalistul a fost lăsat în Liga 1.

În plus, nu vorbim de o sumă foarte mare de bani dacă e să ne raportăm la ei, ”U” Cluj încasând în jur de 100.000 de euro, chiar dacă a păstrat și ceva procente dintr-un viitor transfer.

”(…) FC Universitatea Cluj nu avea în plan să se despartă de fotbalist, însă a acceptat să intre în negocieri cu FC Botoșani la solicitarea expresă a jucătorului Victor Dican, care și-a exprimat dorința fermă de a i se oferi posibilitatea să facă pasul spre Liga 1 încă din această iarnă (…)”, era anunțul fără interpretări al Universității Cluj.

Lumea să înțeleagă că acest club trebuie să se autofinanțeze. Să nu uităm că din banii care vin de la primărie aproape 50 la sută merg către centrul de copii și juniori. Avem un centru cu jucători foarte interesanți și dacă stăm și ne uităm pe clasamente, sunt pe primele locuri la categoriile lor.

Pe Dican, fără să ne ascundem, l-am vândut pentru a asigura o liniște financiară pentru club”, a precizat Erik Lincar, citat de Sportul Clujean.

Care e situația financiară a Universității Cluj? Erik Lincar se contrazice de unul singur 

Dintr-o altă perspectivă, Erik Lincar se contrazice singur. Vorbește de ”liniștea financiară”, dar tot el spunea, nu în urmă cu foarte mult timp, că a primit asigurări că Universitatea Cluj nu va avea deloc probleme financiare în a doua parte a campionatului, așa cum a fost și în prima.

Am susținere, trebuie să recunosc faptul că echipa este într-un moment bun financiar și sper să fie așa și pe viitor. Avem anumite obiective în privința transferurilor, pe posturile de fundaș dreapta, fundaș stânga, fundaș central, mijlocaș și chiar atacant (…)”, spunea Erik Lincar despre situația financiară a Universității Cluj, printre altele, într-un articol publicat de Liga2.ro în urmă cu ceva mai mult de o lună, la 29 decembrie. Așa de mare să fie gaura produsă în bugetul ardelenilor, într-un interval atât de scurt de timp?

Și în cazul lui Robert Răducanu au fost anunțate două variante din partea clubului 

Să nu uităm că nu mai târziu de zilele trecute Universitatea Cluj se mai contrazicea într-un caz, în cel al situației atacantului Robert Răducanu. În comunicatul clubului, la momentul reunirii echipei, era anunțat faptul că Răducanu s-a aflat printre jucătorii din lot, pentru ca ulterior managerul Andrei Cordoș să apară cu o declarație surprinzătoare: fotbalistul nu s-a prezentat, de fapt, la vreunul din antrenamentele Universității Cluj în acest an.

Răducanu nu s-a prezentat la niciun antrenament și a anunțat că vrea să plece de la echipă. Momentan suntem în tratative pentru rezilierea contractului”, a spus Andrei Cordoș, managerul Universității Cluj.

Foto: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-n-a-avut-emotii-cu-sanatatea-cluj-in-primul-amical-al-perioadei-de-pregatire-erik-lincar-a-rulat-tot-lotul-dar-studentii-tot-au-castigat-la-scor-19217767

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-erik-lincar-si-a-adus-la-u-cluj-inca-un-jucator-pe-care-l-a-antrenat-la-turris-oltul-portarul-aurelian-paun-considera-coborarea-din-liga-1-in-liga-2-drept-un-pas-19217735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intariri-serioase-pentru-claudiu-niculescu-concordia-chiajna-a-transferat-un-fost-fundas-de-la-u-cluj-si-a-adus-in-teste-doi-jucatori-printre-care-paul-batin-atacantul-a-reusit-du-19217687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-anunta-ca-si-a-deschis-portile-catre-mediul-privat-si-are-un-prim-membru-asociat-la-club-cu-drept-de-vot-in-forurile-de-conducere-radu-constantea-19217661

 

 

 

 

Andrei PASCU 30 Jan. 2022, 11:29 Liga 2
Pe aceeași temă