Erik Lincar, noi detalii despre situația financiară a Universității Cluj și transferuri. În Ardeal vor ajunge cel puțin cinci fotbaliști, cei mai mulți fundași

Andrei PASCU 29 Dec. 2021, 14:02 Liga 2
Erik Lincar, noi detalii despre situația financiară a Universității Cluj și transferuri. În Ardeal vor ajunge cel puțin cinci fotbaliști, cei mai mulți fundași

Universitatea Cluj a anunțat o campanie activă pe piața transferurilor, dar până acum nu a oficializat vreo venire. Au plecat șapte fotbaliști, se pregătesc și alte rezilieri, dar ardelenii sunt gata să și facă primele îmbunătățiri de lot. Antrenorul Erik Lincar a oferit noi detalii în privința venirilor.

”Principalul” are în plan să întărească toate compartimentele, cele mai multe transferuri urmând să aibă loc în defensivă. De trei fundași are nevoie Erik Lincar, în centru, în stânga și în dreapta, dar și de un mijlcaș și un atacant.

Erik Lincar: ”Va fi foarte important ca jucătorii care vin să fie obișnuiți cu presiunea”

Deciziile au fost luate și ca urmare a situației financiare, antrenorul primind asigurări că schimbările de lot din această iarnă nu vor afecta bugetul clubului. Astfel, Lincar își permite să ceară modificări numeroase.

Am susținere, trebuie să recunosc faptul că echipa este într-un moment bun financiar și sper să fie așa și pe viitor. Avem anumite obiective în privința transferurilor, pe posturile de fundaș dreapta, fundaș stânga, fundaș central, mijlocaș și chiar atacant.

Va trebui să facem o selecție foarte corectă și să ne gândim ce jucători vor continua și ce jucători nu vor continua. Trebuie să își asume și jucătorii o mică parte din vină pentru ce s-a întâmplat în ultimele etape din acest an, în special pentru jocul cu Astra, pierdut acasă.

Va fi foarte important ca jucătorii care vin să fie obișnuiți cu presiunea”, a spus Erik Lincar, la Look Sport.

Erik Lincar, nemulțumit de evoluțiile anumitor jucători 

Anunțate public de Universitatea Cluj au fost despărțirile de atacantul Albert Voinea (29 de ani) și mijlocașii Iaser Țurcan (23 de ani) și Daniel Novac (34 de ani), dar începuseră negocierile și cu atacantul Andrei Blejdea (25 de ani), fundașul Carol Taub (28 de ani), fundașul Alexandru Gîț (24 de ani) și mijlocașul Charles Acolatse (26 de ani), cu care foarte probabil s-au și finalizat rezilierile.

Nu e un moment plăcut să anunțăm jucătorii că renunțăm la ei, dar pentru a îndeplini obiectivul trebuie să ajungi și la situații de genul acesta”, declara zilele trecute Gabriel Giurgiu, managerul general al Universității Cluj, care mai preciza că vor urma și alte rezilieri contractuale, în funcție de alegerile lui Erik Lincar.

”U” Cluj nu mai concepe ratarea promovării în Liga 1

Universitatea Cluj finalizează anul chiar sub locul 2, care duce direct în Liga 1 la finalul play-off-ului. Ardelenii au 33 de puncte, fiind la două puncte de FC Hermannstadt și la nouă de Petrolul. Cu ploieștenii chiar au terminat anul 2021 ardelenii, dar au pierdut partida de pe ”Ilie Oană” cu scorul de 0-1.

Concordia Chiajna, FC Hermannstadt și Dunărea Călărași sunt adversarele pe care le vor mai întâlni ”studenții” în 2022, în sezonul regular.

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 29 Dec. 2021, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă