”U” Cluj, cu gândul doar la obținerea promovării directe în Liga 1. Boiciuc: ”Să nu avem emoții și să oferim liniște suporterilor.” Romario Pires, responsabilizat de Lincar cu banderola de căpitan

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 12:40 Liga 2

Alexandru Boiciuc (24 de ani) și Romario Pires (33 de ani) au vorbit din partea Universității Cluj după amicalul desfășurat ieri cu Minaur Baia Mare, câștigat cu 4-2 la Florești.

Atacantul basarabean a înscris al treilea gol al echipei sale împotriva ocupantei locului 2 din Seria a 10-a a Ligii 3, în timp ce mijlocașul brazilian Romario Pires a purtat banderola de căpitan, deși este una dintre achizițiile făcute de club în această iarnă.

Alexandru Boiciuc: ”Suntem pe drumul cel bun în acest cantonament”

Pentru ”U” Cluj au marcat în acest test Dragoș Tescan, de două ori, Alexandru Boiciuc și Albert Hofman, în timp ce pentru băimăreni a punctat Alin Văsălie și Viorel Chinde. Evoluația scorului a fost 0-1, 2-1 la pauză, 4-1, 4-2 la final.

Atacantul Boiciuc, marcator a cinci goluri în 13 meciuri în prima parte a sezonului, consideră că echipa sa este pe drumul cel bun înainte de reluarea campionatului. Acesta spune că Universitatea se gândește doar să obțină o promovare directă în Liga 1 la finalul acestui campionat, pentru a-i scuti pe suporteri de emoțiile barajului.

”A fost un meci de pregătire foarte bun, sunt satisfăcut de cum s-a prezentat echipa și mă bucur că am reușit să marchez. Eu zic că suntem pe drumul cel bun în acest cantonament.

Pornim numai cu gânduri pozitive, cu devotament și sacrificiu pe care le vom arăta pe teren și cu siguranță vom da totul ca să ne îndeplinim obiectivul. Toate gândurile noastre sunt pentru o promovare directă, acesta e scopul principal, să promovăm direct, să nu avem emoții și să oferim liniște nouă și suporterilor.

Singurul scenariu pe care ni-l facem este să câștigăm fiecare meci, în fiecare săptămână. Le suntem recunoscători suporterilor că vin și ne susțin, chiar și la antrenamente, și o să le oferim tot ce au nevoie ca să fie fericiți”, a spus Alexandru Boiciuc la finalul partidei amicale cu Minaur.

Romario Pires: ”Sper să pot ajuta echipa să promoveze”

Brazilianul Romario Pires, una dintre cele opt achiziții făcute de ”U” Cluj în această iarnă, a purtat banderola de căpitan în a doua parte a meciului amical cu trupa din Baia Mare, după înlocuirea lui Costinel Gugu. Mijlocașul adus de la Farul spune că a fost primit bine la echipă, însă mai are până să se adapteze.

”E un meci de pregătire foarte important pentru noi, pentru a ne cunoaște cât mai bine și pentru a forma relații de joc și să ne știm coechipierii. Și rezultatul contează, dar cel mai mult contează să fim pregătiți pentru meciul de pe 28.

Am fost foarte bine primit și de staff, și de jucători. Mister mi-a dat această responsabilitate și am acceptat (n.r. – privind primirea banderolei de căpitan). Sper să pot ajuta echipa să promoveze.

Încerc să mă adaptez ușor, ușor cu orașul, cu echipa, dar e tot mai bine. E mai frig ca la Constanța”, a vorbit Romario Pires, care în prima parte a sezonului a prins 15 meciuri în Liga 1 sub comanda lui Gheorghe Hagi. În cariera sa a mai jucat în România pentru Gloria Bistrița, Petrolul, Astra și FC Hermannstadt, așa că știe destul de bine limba română.

”U” Cluj în amicalul cu Minaur Baia Mare: Gorcea – M. Ciobanu, Gugu, Fl. Ilie, Mitrea – Romario Pires, Tescan, Balgiu – Hofman, Boiciuc, Ely Fernandes. În a doua parte au mai evoluat: Aur. Păun – Alarcon, D. Ispas, Vomir, Ius. Neacșu, Val. Alexandru.

  • ”U” Cluj a înregistrat următoarele rezultate în meciurile amicale din această iarnă: 4-1 cu Sănătatea Cluj (Liga 3), 0-6 cu Korona Kielce (liga secundă din Polonia), 1-1 cu Nasaf Qarshi (locul 4 în prima ligă din Uzbekistan), 2-3 cu FC Fredericia (locul 5 în liga a doua din Danemarca) și 4-2 cu Minaur Baia Mare (Liga 3). Până la reluarea Ligii 2, ”U” Cluj va mai disputa un amical cu Metalurgistul Cugir, clasata pe locul 2 în Seria a 9-a a Ligii 3.

Primul meci oficial în 2022 al echipei lui Erik Lincar a fost stabilit să aibă loc luni, 28 februarie, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, cu Concordia Chiajna, în încheierea etapei a 17-a, antepenultima a sezonului regular.

Rezumatul amicalului ”U” Cluj – Minaur Baia Mare 4-2:

https://www.youtube.com/watch?v=pwuG1nUSfdo

Declarațiile date de Alexandru Boiciuc și Romario Pires după amicalul ”U” Cluj – Minaur Baia Mare 4-2:

https://www.youtube.com/watch?v=iZ3ur9YgAhg

https://www.youtube.com/watch?v=QqhOdEWDsgw

Foto și video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-impus-la-scor-in-amicalul-cu-minaur-baia-mare-erik-lincar-a-utilizat-doar-patru-dintre-cei-opt-jucatori-achizitionati-in-aceasta-iarna-19219658

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-petrolul-deschide-prima-etapa-a-ligii-2-din-2022-u-cluj-concordia-o-inchide-programul-rundei-a-17-a-si-meciurile-televizate-19219611

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-analiza-transferurilor-facute-de-u-cluj-si-ultimele-meciuri-din-sezonul-regular-am-adus-doar-jucatori-din-liga-1-acest-lucru-sper-sa-se-vada-si-pe-teren-19219581

Marius ANGHEL 17 Feb. 2022, 12:40 Liga 2
Pe aceeași temă