”U” Cluj, o nouă strategie după ratarea promovării? După plecarea președintelui, i-a fost prelungit contractul lui Victor Dican. Poziția fermă a fanilor față de antrenorul Costel Enache și ce jucător a revenit la antrenamente

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2021, 18:33 Liga 2
”U” Cluj, o nouă strategie după ratarea promovării? După plecarea președintelui, i-a fost prelungit contractul lui Victor Dican. Poziția fermă a fanilor față de antrenorul Costel Enache și ce jucător a revenit la antrenamente

Universitatea Cluj pare că începe să se reorganizeze după ratarea play-off-ului Ligii 2. După ce președintelui Radu Constantea i-a expirat contractul, iar acesta nu va mai fi prelungit, ardelenii pregătesc ”terenul” pentru sezonul următor în care, cel mai probabil, discursul va fi axat din nou pe promovarea în Liga 1.

Victor Dican a prelungit contractul cu ”U” Cluj până în 2024  

Universitatea Cluj a anunțat joi că i-a fost prelungit contractul fundașului Victor Dican (20 de ani). Noua înțelegere este scadentă în vara anului 2024. În această stagiune, el a fost utilizat în 11 meciuri, dintre care opt în Liga 2 și trei în Cupa României. A marcat și un gol, în cupă.

Clubul nostru a ajuns, miercuri, la o înțelegere privind prelungirea contractului cu Victor Dican. Jucătorul va evolua pentru FC Universitatea Cluj până la sfârșitul sezonului 2023 – 2024.

Fundașul în vârstă de 20 de ani a ajuns la U”în pauza de iarnă a stagiunii 2018 – 2019. În cele trei sezoane în care a evoluat pentru Șepcile Roșii, Victor a strâns 33 de prezențe în tricoul alb-negru, devenind om de bază în echipa lui Costel Enache începând cu noul an.

Mult succes, Victor Dican!”, se arată pe site-ul oficial al clubului din Ardeal, FC U Cluj.

Fundașul de 20 de ani a oferit și o scurtă declarație după ce și-a pus semnătura pe o nouă înțelegere cu Universitatea Cluj: ”Sunt fericit să continui colaborarea cu FC Universitatea Cluj, este un mediu în care mă regăsesc și în care pot să mă dezvolt, atât uman, cât și profesional . Ce îmi doresc pentru viitorul apropiat este îndeplinirea obiectivelor colective și a celor individuale”.

Dan Berci a revenit la programul normal al echipei 

O veste importantă, pentru acest play-out, vizează un alt fundaș al echipei, pe Dan Berci (22 de ani). Apărătorul a reluat antrenamentele după o perioadă destul de lungă în care s-a aflat în recuperare, în urma unei accidentări. Practic, în acest sezon a prins un singur meci.

A fost integralist în confruntarea din noiembrie anul trecut, din Cupa României, în meciul cu Hușana Huși, pe care ”U” Cluj l-a câștigat cu scorul de 8-2. De altfel, el s-a aflat pe lista marcatorilor în partida respectivă. Joi, Dan Berci s-a antrenat normal alături de ceilalți colegi.

După o lungă perioadă de recuperare, Dan Berci a avut parte de primul antrenament alături de restul lotului.

Bine ai revenit, Dan!”, se arată pe pagina de Facebook, FC Universitatea Cluj.

”U” Cluj ar putea schimba antrenorul, dar suporterii îl vor în continuare pe Costel Enache 

”U” Cluj ar putea trece și prin schimbarea antrenorului în perioada următoare. Există posibilitatea ca ardelenii să îl înlocuiască pe Costel Enache, după ce s-a ratat promovarea și în acest an. Despre acest aspect a vorbit ”principalul” la finalul ultimului joc din sezonul regular, cu Petrolul, scor 1-2.

Vorbim imediat după joc. Haideți să lăsăm puțin lucrurile să se așeze. Trebuie să avem o discuție în cadrul clubului, să vedem care sunt prioritățile, care sunt perspectivele. Acum, foarte la cald, aș putea să spun ceva lucruri, dar nu le luați ca atare. E bine să așteptăm puțin. Sunt un om cu un contract, sunt un om destul de trecut prin fenomen.

E bine să nu vorbesc de unul singur. Haideți să lăsăm lucrurile să fie discutate într-un cadru mai amplu, cu toate unghurile de vedere la dispoziție. Categoric suntem cu toții supărați, mâhniți, dezamăgiți, poate și cu o urmă de vinovăție asupra noastră, dar categoric nu ai cum să nu eviți greșeala în fotbal. Ar fi bine să ne asumăm.

Eu sunt conștient că au fost momente în care puteam fi mai inspirat. Poate au fost momente în care trebuia să fiu mai implicat, cu decizii mai directe sau mai corecte. Învăț și eu odată cu procesul. Fac lucrurile așa cum cred, cu logica mea, cu corectitudine și cu onestitate. Câteodată nu iese așa cum ar vrea toată lumea, dar asta se întâmplă în fotbal”, a spus Costel Enache după jocul cu Petrolul.

Cu toate acestea, Costel Enache are susținere totală din partea suporterilor. Fanii și-au prezentat, prin intermediul site-urilor de socializare, atașamentul față de omul care, din punctul lor de vedere, ar trebui să continue la echipă, chiar dacă țelul nu a fost îndeplinit.

Salutăm cu respect atitudinea și devotamentul dovedite de antrenorul principal față de U Cluj.

Ne dorim numai binele Universității Cluj-Napoca, iar toți cei care pun suflet și trudesc cu adevărat pentru U au parte de susținerea noastră și pe viitor.

Haide U!”, se arată într-un scurt comunicat emis de Șepcile Roșii

”U” Cluj dă peste CSM Slatina în prima etapă din play-out 

Universitatea Cluj a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și va avea următorul program. În etapa 1 va juca în deplasare cu CSM Slatina, în etapa 2 va sta, iar ulterior le va mai întâlni pe Pandurii (acasă), Ripensia (deplasare), Metaloglobus (acasă), Farul (deplasare) și Fotbal Comuna Recea (acasă).

Jocul de la Slatina este programat duminică e la ora 12:30.


Foto: Flaviu Buboi și Dragoș Pășcăneanu/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-meciurilor-din-prima-etapa-a-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-2-runda-incepe-de-ziua-pacalelilor-ofera-un-meci-la-ora-aproape-de-champions-league-si-se-incheie-dupa-c-19176857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-lui-tiberiu-curt-dupa-ce-farul-a-ratat-la-mustata-accederea-in-play-off-asa-este-in-sport-consolarea-primita-de-echipa-obiectivul-din-play-out-si-conditiile-in-care-ianis-19176950

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-are-cel-putin-doua-variante-pentru-inlocuirea-lui-flavius-stoican-unul-dintre-antrenori-a-confirmat-negocierile-avansate-19176954

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2021, 18:33 Liga 2
Pe aceeași temă