Turris Oltul Turnu Măgurele e ultima echipă din Liga 2 care primește licența de Liga 1, după apel. Teleormănenii sunt singurii care trebuie să achite o penalitate financiară

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Jun. 2020, 21:10 Actualizat: 26 Jun. 2020, 21:21 Liga 2
Turris Oltul Turnu Măgurele e ultima echipă din Liga 2 care primește licența de Liga 1, după apel. Teleormănenii sunt singurii care trebuie să achite o penalitate financiară
  • Toate echipele din Liga 2 care vor juca în play-off-ul de promovare au primit licența pentru participarea în noua ediție a Ligii 1, 2020/2021, în cazul în care vor obține acest drept și din punct de vedere sportiv, pe teren. Ultima grupare care a obținut licența este Turris Oltul Turnu Măgurele, cu ceva emoții, după ce Instanța de Fond nu i-a acordat-o și a penalizat-o financiar cu 200 de mii de lei. Comisia de apel i-a acordat, în cele din urmă, licența clubului teleormănean, însă i-a menținut o penalizare financiară de 20 de mii de lei.

Rând pe rând, sâmbăta trecută, Rapid, UTA Arad, Petrolul Ploiești, Campionii FC Argeș și CS Mioveni, fix în ordinea enumerată, au anunțat în mod oficial că au primit licența pentru Liga 1, sezonul 2020/2021, competiție unde fiecare speră să promoveze la finalul play-off-ului de cinci etape care debutează la 3 iulie.

Singura grupare din Liga 2, din play-off, care și-a depus dosarul pentru licențiere și care nu a făcut niciun comentariu oficial despre licență a fost Turris Oltul Turnu Măgurele. Astăzi, 26 iulie, Federația Română de Fotbal a dezvăluit motivul. Gruparea condusă de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, nu primise licența la instanța de fond și a făcut apel. Comisia de apel a acordat în cele din urmă licența de primă ligă formației din Teleorman, însă e singura dintre cele 20 care au solicitat-o care o ia cu penalitate financiară.

Inițial, Turris Oltul Turnu Măgurele nu a primit licența pentru Liga 1

Turris Oltul Turnu Măgurele a fost singura echipă din cele din Liga 2 care și-au depus dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1 care a întâmpinat probleme și nu a obținut licența la Instanța de fond. Dintre cele 14 cluburi din Liga 1, singura cu probleme a fost FC Hermannstadt.

Nou-promovata în Liga 2, marea surpriză a acestui sezon, încălcase prevederi ale ”criteriului de personal și administrație”, alegându-se chiar cu o penalitate financiară totată de 200 de mii de lei.

”Instanța de fond a respins cererea de acordare a licenței formulată de Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele și a refuzat acordarea licenței de Liga 1, pentru încălcarea prevederilor art. 39 alin. 6, de la criteriul de personal și administrație din RNLC&FPF și a sancționat cu penalitate financiară totală de 200 mii lei pentru încălcarea art. 28, 33, 35, 36, 37 și 38 de la criteriul de personal și administrație și pentru încălcarea art. 43, de la criteriul juridic din RNLC&FPF”, a anunțat, astăzi, 26 iunie, FRF, când a comunicat decizia finală privința licențierea pentru sezonul 2020/2021 a Ligii 1.

După apel, echipa din Turnu Măgurele a primit licența pentru prima ligă, însă e singura dintre cele 20 care are penalitate financiară

Turris Oltul a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor, iar după aproape o săptămână a primit verdict favorabil, decizia fiind una definitivă și executorie.

Miraculos, Comisia de apel ”a constatat că sunt îndeplinite cerințele” pe care Instanța de fond le văzuse încălcate și a decis acordarea licenței de Liga 1 clubului din Turnu Măgurele. Însă i-a menținut o penalitate financiară de 20 de mii de lei, redusă cu 180 de mii de lei.

”În cazul apelului formulat de clubul Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele, Comisia de apel a constatat că sunt îndeplinite cerințele art. 28, 33, 35, 36, 37 și 43, fiind depuse la dosar documentele justificative necesare. De asemenea, comisia a constatat că sunt îndeplinite cerințele art. 39 alin. 6, la dosar fiind depuse adeverințele de la Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Comisia de apel a constatat că nu sunt îndeplinite cerințele art. 38. În consecință, Comisia de apel a schimbat în parte hotărârea instanței de fond, a acordat licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 clubului Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele și a menținut sancționarea clubul cu penalitate financiară de 20 mii lei, pentru încălcarea art. 38 din RNLC&FPF”, sună verdictul Administrației de licențiere a FRF.

Astfel, toate cele șase echipe din play-off-ul Ligii 2 care debutează la 3 iulie, chiar cu un meci organizat de Turris Oltul Turnu Măgurele, acasă, de la ora 17:00, cu Campionii FC Argeș, au primit licența pentru Liga 1, iar acum trebuie să obțină și sportiv dreptul de a evolua în prima ligă.

Au solicitat și primit licența de Liga 1, ediția 2020/2021, următoarele cluburi:

Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
Fotbal Club FCSB SA
U Craiova 1948 Club Sportiv SA
Asociația Fotbal Club Astra
Clubul Sportiv „Gaz Metan” Mediaș
Asociația Fotbal Club Botoșani
Fotbal Club Viitorul SA
Asociația Club Sportiv ”Sepsi OSK” din Sfântu Gheorghe
Fotbal Club Voluntari SA
ACS FC Academica Clinceni
Asociația Fotbal Club Hermannstadt
Asociația Fotbal Club Chindia Târgoviște
Dinamo 1948 SA
Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași
Asociația Fotbal Club UTA Arad
Clubul Sportiv Mioveni
Asociația Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Măgurele
Asociația Clubul Sportiv Petrolul 52
Fotbal Club Rapid 1923 SA
Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș

*FC Hermannstadt și Turris Oltul Turnu Măgurele au obținut licența la Comisia de apel, echipa teleormăneană trebuid să achite și o penalitate financiară de 20 de mii de lei în cazul în care va promova în Liga 1.

Interesant este și faptul că, după ce cele cinci echipe din play-off-ul Ligii 2 au anunțat că au primit licența, iar Turris Oltul nu a comentat nimic, un site local teleormănean a aruncat informația, nesusținută de vreo declarația a vreunui oficial al clubului din Turnu Măgurele, demonstrată falsă în acest moment, că trupa finanțată de fiul lui Liviu Dragnea ar fi primit dreptul de a juca în Liga 1 din weekendul trecut. De fapt, Turris Oltul a primit licența abia astăzi, după apel, după ce inițial nu a îndeplinit condițiile cerute de FRF.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 26 Jun. 2020, 21:10 Actualizat: 26 Jun. 2020, 21:21 Liga 2
Pe aceeași temă