CS Mioveni îndeplinește condițiile să joace pentru a treia oară în Liga 1. A luat licența ”fără emoții”, spune Dumitru Olteanu. ”Rămâne acum ca fotbaliștii să realizeze pe teren promovarea la care ne gândim toți”

Silviu MIHAI, Marius ANGHEL 20 Jun. 2020, 19:06 Liga 2
CS Mioveni îndeplinește condițiile să joace pentru a treia oară în Liga 1. A luat licența ”fără emoții”, spune Dumitru Olteanu. ”Rămâne acum ca fotbaliștii să realizeze pe teren promovarea la care ne gândim toți”

CS Mioveni îndeplinește condițiile pentru a evolua în Liga 1, ediția 2020/2021, iar acum trebuie să se mențină minim pe poziția pe care se află acum în Liga 2 pentru a obține promovarea și în plan sportiv. Gruparea argeșeană a primit vineri seară, 19 iunie, anunțul din partea Federației Române de Fotbal că are licența de Liga 1, competiție în care a mai evoluat de două ori în existața sa de 20 de ani.

  • Rapid, UTA Arad, Petrolul și Campionii FC Argeș au anunțat, la rândul lor, astăzi, că au primit licența pentru Liga 1. Din play-off-ul de promovare din Liga 2 mai face parte și Turris Oltul Turnu Măgurele, echipă care nu a anunțat în mod oficial, până la ora publicării acestui articol, că a primit licența.

CS Mioveni: ”Am primit avizul favorabil pentru a juca în Liga 1, dacă vom promova”

CS Mioveni a mai jucat în Liga 1 în edițiile 2007/2008 și 2011/2012, iar pentru a evolua în sezonul 2020/2021 trebuie să termine pe unul dintre primele două locuri din play-off-ul de cinci etape din Liga 2 sau să câștige barajul de promovare, în cazul în care încheie pe poziția a 3-a. Acum, înainte de play-off, trupa argeșeană se află pe locul 2, direct promovabil, cu 20 de puncte, la egalitate cu Turris Oltul, la cinci în spatele liderului UTA, și la un punct în fața celor de la Campionii FC  Argeș, Petrolul și Rapid. Competiția începe la 4 iulie.

”Clubul nostru a obținut vineri seară licența pentru Liga 1. Elevii lui Claudiu Niculescu nu trebuie acum decât să ocupe la finalul play-off-ului unul din locurile 1 sau 2, sau și al treilea și să câștige barajul și apoi vor evolua pe prima scenă fotbalistică a țării.

După o muncă de câteva luni, în care s-au strâns toate actele pe care Federația le-a cerut la dosar, CS Mioveni a primit avizul favorabil pentru a juca în Liga 1, dacă va promova, reprezentanții FRF au acordat licența de Liga 1, clubului nostru. A fost o muncă asiduă depusă de întreg staff-ul admistrativ, în timp ce de licențiere s-a ocupat directorul sportiv, Gheorghe Șerban”, a anunțat CS Mioveni pe site-ul oficial.

Gheorghe Șerban, resposabil cu licențierea la CS Mioveni: ”Au trebuie îndeplinite mai mult condiții, pentru cinci criterii”

Responsabil cu licențierea, din partea clubului din Mioveni, a fost directorul sportiv Gheorghe Șerban. Acesta a explicat ce condiții a trebuit să îndeplinească gruparea pentru a avea un dosar fără reproș.

”De ieri avem licență de Liga 1 pentru sezonul 2020/2021. Au trebuie îndeplinite mai mult condiții, pentru cinci criterii. La criteriul sportiv este vorba despre jucători, antrenori, Centrul de Copii și Juniori, să ai lot pentru echipă, să ai grupe la juniori. La criteriul personal admistrativ este vorba despre membrii staffului tehnic, dar și admistrativ, pentru că există anumite funcții impuse pentru licențiere. Criteriul juridic se referă la forma de organizare a clubului, iar pentru criteriul financiar nu trebuie să fie datorii la finalul lui 2019. În fine pentru criteriul infrastructură trebuie baza de antrenament, pentru echipa mare, pentru juniori și stadion, care să fie omologat pentru Liga 1”, a spus Șerban.

CS Mioveni este în litigiu și acum cu fostul ei antrenor principal Daniel Oprița, de care s-a despărțit în luna iunie 2019. Acesta încă are funcția de ”principal”, motiv pentru care Claudiu Niculescu este director tehnic.

Dumitru Olteanu: ”Rămâne acum ca fotbaliștii să realizeze pe teren promovarea la care ne gândim toți”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a spus că nu a avut emoții în privința obținerii licenței de către clubul pe care îl conduce și că acum jucătorii antrenați de Claudiu Niculescu trebuie să obțină promovarea pe teren.

”Mulțumesc celor din stafful administrativ că s-au implicat în licențiere. Chiar dacă noi avem experiență în acest sens, pentru că de câțiva ani am obținut licențele, pentru anul viitor măsurile impuse au fost mai riguroase, iar noi am reușit să îndeplinim condițiile pentru toate cele cinci criterii. Îi felicit pentru munca depusă.

Rămâne acum ca fotbaliștii să realizeze pe teren promovarea la care ne gândim toți. A fost o primă etapă, urmează acum turneul de play-off, în care fiecare meci contează enorm, dar foarte important este însă primul joc. Sper ca băieții să fie conectați, ne dorim toți să realizăm o performanță mare pentru clubul nostru.

Nu am avut emoții, pentru că știam că clubul nostru a demonstrat că este un club stabil financiar, știam că avem toate plățile făcute către sportivi, antrenori, personal auxiliar și nu avem litigiu cu niciun club. Știam că vom obține licența, dar până nu o obții… Așadar, drumul este deschis spre Liga 1, rămâne acum ca și jucătorii să demosntreze pe teren că merităm în prima ligă”, a spus Dumitru Olteanu.

CS Mioveni începe play-off-ul de promovare cu un meci pe teren propriu, cu Rapid, ultima clasată. Giuleștenii se întoarc pe stadionul Orășenesc, acolo unde la 11 noiembrie anul trecut trecea cu 5-1 de formația pregătită atunci de Marius Stoica.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mioveniului-ii-convine-ca-a-picat-sa-joace-acasa-in-play-off-cu-rapid-uta-si-petrolul-numite-de-conducatori-echipe-galonate-sau-adversarii-mai-grei-19136063

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azi-aflam-programul-meciurilor-play-off-ului-din-liga-2-frf-efectueaza-tragerea-la-sorti-la-ora-1200-19135977

Silviu MIHAI, Marius ANGHEL 20 Jun. 2020, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă