FC Hermannstadt a scăpat de primele emoții: a obținut, după apel, licența pentru Liga 1

Marius ANGHEL 26 Jun. 2020, 20:28 Diverse
FC Hermannstadt a scăpat de primele emoții: a obținut, după apel, licența pentru Liga 1

FC Hermannstadt a reușit, la apel, să obțină licența de Liga 1 și pentru noua ediție de campionat. Inițial, gruparea sibiană nu luase licența din cauza unor restanțe către mai mulți fotbaliști. Acum, echipa din orașul președintelui României trebuie să și reușească să se mențină în această competiție unde se află în lupta pentru evitarea retrogradării, iar astăzi a înregistrat al doilea eșec consecutiv în campionat (1-4 în deplasare cu Viitorul și 0-1 cu Academica Clinceni, acasă) de când l-a numit antrenor pe spaniolul Ruben Albes.

Comisia de apel a decis că FC Hermannstadt îndeplinește condițiile de a continua în Liga 1, dacă își păstrează acest drept și pe plan sportiv, echipa fiind pe locul 5 din 8 în play-out-ul Ligii 1, la un singur punct deasupra următoarelor două clasate de sub ea (Chindia și Dinamo), care au însă unul sau două meciuri în minus.

Iată comunicatul FRF privind respingerea și mai apoi acordarea licenței celor de la FC Hermannstadt:

”Instanța de fond a respins cererea de acordare a licenței formulată de Asociația Fotbal Club Hermannstadt și a refuzat acordarea licenței de Liga 1, pentru încălcarea art. 47 – Lipsa datoriilor financiare restante către angajați, de la criteriul financiar, și a sancționat cu penalitate financiară de 50 mii lei încălcarea art. 23 – Stadion pentru competițiile UEFA și pentru campionatul național, de la criteriul de infrastructură din RNLC&FPF.

FC Hermannstadt a contestat hotărârea instanței de fond la Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor.

Comisia de apel a pronunțat astăzi, 26 iunie, deciziile definitive și executorii, prin care a fost admis apelul formulat de FC Hermannstadt.

Astfel, în cazul apelului formulat de clubul Asociația Fotbal Club Hermannstadt, Comisia de apel a constatat că sunt îndeplinite cerințele art. 23, la dosarul cauzei find depus P.V. din data de 22 iunie 2020, de omologare definitivă a stadionului Municipal din Sibiu. De asemenea, comisia a constatat că sunt îndeplinite și cerințele art. 47, la dosar fiind depus un Contract de tranzacție din data de 28 mai 2020, prin care s-a achitat suma restantă către un jucător. În consecință, Comisia de apel a schimbat hotărârea instanței de fond, a acordat licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 clubului Asociația Fotbal Club Hermannstadt și a anulat penalitatea financiară de 50 mii lei.”

Altfel, Administrația de licențiere din cadrul FRF a anunțat astăzi, 26 iunie, că toate cele 20 de cluburi care au solicitat licența pentru noul sezon de Liga 1, ediția 2020/2021, au obținut-o. Probleme au avut FC Hermannstadt și Turris Oltul Turnu Măgurele, care au obținut licența după ce au făcut apel.

Marius ANGHEL 26 Jun. 2020, 20:28 Diverse
Pe aceeași temă