Trei jucători din Liga 2, pe lista adițională a naționalei U23 a României pentru stagiul de pregătire preolimpic. Lotul convocat pentru amicalele cu Mexic și Australia

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 18:57 Liga 2
Trei jucători din Liga 2, pe lista adițională a naționalei U23 a României pentru stagiul de pregătire preolimpic. Lotul convocat pentru amicalele cu Mexic și Australia

Federația Română de Fotbal a anunțat lotul reprezentativei Under 23 a României pentru stagiul de pregătire preolimpic, pe care îl va efectua în perioada 31 mai – 9 iunie 2021 în Spania, la Marbella.

Dacă din lot nu face parte niciun jucător din Liga 2, în schimb, pe lista adițională, trei din cei patru fotbaliști la care se poate apela oricând în cazul apariției unor indisponibilități aparțin de cluburi din eșalonul secund.

Trei jucători din Liga 2, pe lista adițională a naționalei U23 a României

Este vorba despre Dragoș Albu (foto text), căpitanul echipei ”FC U” Craiova, Antonio Sefer (foto principal), de la Rapid, și Mihai Ișfan, de la CS Mioveni. Acesta din urmă a semnat un contract cu Campionii FC Argeș, însă momentan încă aparține de CS Mioveni. Al patrulea jucător este Florian Haită, de la Viitorul, care în sezonul trecut și prima parte a ediției actuale a evoluat în Liga 2 la Turris Oltul.

În stagiul de pregătire din Spania va conduce echipa antrenorul secund Nicolae Dică, deoarece Mirel Rădoi, selecționerul, va fi prins cu meciurile echipei naționale de seniori. La Marbella, ”tricolorii” U23 vor disputa două meciuri amicale, cu Mexic și Australia, alte două echipe calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Comunicatul FRF:

”Reprezentativa Under 23 a României va efectua un stagiu în Spania, la Marbella, unde are programate și două jocuri amicale, împotriva Mexicului și Australiei, selecționate calificate, deasemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Având în vedere că prima reprezentativă are acțiune în perioada respectivă, echipa națională U23 a României va fi condusă de Nicolae Dică, antrenor în staff-ul condus de Mirel Rădoi. Dică va fi ajutat de staff-ul reprezentativei U21.

Cantonamentul se va desfășura în perioada 31 mai – 9 iunie, iar cele două partide se vor disputa pe Estadio Municipal din Marbella de la 21:00, ora României, după cum urmează:

  • 5 iunie: ROMÂNIA – MEXIC
  • 8 iunie: ROMÂNIA – AUSTRALIA

Lotul convocat pentru această acțiune:

Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (Astra), Răzvan Sava (AC Torino/Italia);

Fundași: Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Cristian Manea (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo București), Mihai Velisar (Gaz Metan), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Gabriel Buta (FC Viitorul);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Claudiu Petrila (Sepsi OSK), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

De asemenea, patru fotbaliști se află pe lista adițională și se va apela la ei în cazul apariției unor indisponibilități: Dragoș Albu (FC U Craiova), Alexandru Ișfan (Fotbal Club Argeș), Florian Haită (FC Viitorul), Antonio Sefer (Fotbal Club Rapid).

Pe perioada acestui stagiu de pregătire, tricolorii vor fi cazați la Alanda Hotel Marbella. Rugăm reprezentanții mass-media interesați de acoperirea acestei acțiuni să nu se cazeze la același hotel.

Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie – 7 august 2021. În urma tragerii la sorți, România a fost repartizată în grupa B alături de Noua Zeelanda, Coreea de Sud și Honduras.

Programul meciurilor în grupa noastră:

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)”

Marius ANGHEL 20 May. 2021, 18:57 Liga 2
Pe aceeași temă