Tano Bonnin, cuvinte mari despre Rapid în presa din Spania: ”E echipa oamenilor, a poporului. Aş zice că e precum Atletico Madrid”. Fundașul central, interviu sincer despre Liga 2 și situația COVID-19 în România

Răzvan STÎNGĂ 06 Apr. 2020, 11:37 Liga 2

Fundașul Tano Bonnin (29 de ani) a vorbit în presa din Spania despre situația pandemiei de COVID-19 în România. Apărătorul central al echipei Rapid le-a transmis jurnaliștilor că în momentul de față totul este închis, iar deplasarea se face greu, fiind necesară o declarație pe proprie răspundere.

Nu se bucură prea mult de contextul actual Tano Bonnin, astfel că abia așteaptă să se reia partidele. A vorbit și despre lupta la promovare în Liga 2 și schimbările care se pot face cu privire la stabilirea clasamentului final, dacă pandemia se extinde pe mai multe săptămâni.

”Avem nevoie de o hârtie pentru a ieşi din case. De câteva săptămâni nu putem ieşi. Dacă vrem să ieşim, să mergem undeva, avem nevoie de un acord scris sau o declaraţie pe proprie răspundere. Momentan, totul este oprit. Nu stăm atât de bine în clasament, dar diferenţa faţă de locul doi este mică. Se vorbeşte că se va continua sezonul sub forma de play-off și play-out, iar la final, primele două vor promova. Vom vedea”, a declarat Tano Bonnin pentru Eurosport Spania.

Tano Bonnin: ”Rapid este echipa poporului. Aș zice că e precum Atletico Madrid”

Fundașul a lăudat echipa Rapid, spunând că este una dintre cele mai iubite formații din România. Mai mult, o compară cu Atletico Madrid: ”Rapid este un club uriaş în România şi vrem să promovăm din nou în prima ligă. Lumea vrea să vadă meciuri derby ca Steaua – Rapid sau Dinamo – Rapid. Echipa mea este echipa oamenilor, a poporului. Aş zice că este precum Atletico Madrid. Aici, oamenii ţin fie cu Rapid, fie cu Steaua.”

Tano Bonnin și-a făcut junioratul la Mallorca și a mai jucat pentru Valencia II, Villarreal II, Osasuna și Lleida Esportiu, pentru aceasta din urmă evoluând în sezonul trecut în 27 de meciuri, dintre care în 25 ca titular. Vârful carierei l-a avut la Osasuna, pentru care a jucat în prima și a doua divizie, între sezoanele 2015-2018. În total, fundașul central de 29 de ani a prins 11 meciuri în LaLiga și 33 în LaLiga 2.

Bonnin a ajuns la Rapid în septembrie anul trecut. În acest timp a evoluat în nouă confruntări.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv disputarea barajului pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

Foto: FC Rapid 1923

 

 

Răzvan STÎNGĂ 06 Apr. 2020, 11:37 Liga 2
Pe aceeași temă