Szilard Magyari s-a despărțit de FK Csikszereda și ar putea ajunge în prima ligă maghiară. Golul din meciul cu Dinamo îi ”va rămâne ca o amintire veșnică”

Marius ANGHEL 05 Jun. 2020, 13:31 Liga 2

Unul dintre jucătorii pe care FK Csikszereda nu se va mai baza în noul sezon al Ligii 2 este Szilard Magyari (22 de ani). Mijlocașul originar din Lupeni, un sat de lângă Odorheiu Secuiesc, a ajuns la un acord cu conducerea clubului din Miercurea Ciuc privind încheierea contractului care oricum expira la 30 iunie.

Szilard Magyari a ajuns la FK Csikszereda în vara anului 2018 și a promovat cu echipa din Harghita în Liga 2. În acest sezon a fost utilizat de antrenorul Valentin Suciu în 18 meciuri, 11 ca titular, în opt fiind înlocuit, și a înscris trei goluri, toate în jocuri desfășurate pe teren propriu, cu Ripensia (2-2), ”U” Cluj (1-1) și Pandurii (2-2).

Szilard Magyari se desparte de FK Csikszereda, însă rămână cu amintiri veșnice: promovarea în Liga 2 și eliminarea lui Dinamo

Magyari este, de fapt, sub contract cu Academia Puskas și la trupa din Miercurea Ciuc se afla sub formă de împrumut până la finalul acestei luni. Despărțirea mai devreme s-a produs pe cale amiabilă, susține site-ul din Secuime szekelyhon.ro. De la 1 iulie, contractul mijlocașului cu clubul maghiar se încheie, de asemenea, astfel că va deveni liber și va putea semna cu orice altă echipă.

”Am câteva oferte, atât acasă, cât și în străinătate. Perioada petrecută la Miercurea Ciuc a fost una frumoasă, câștigarea campionatului Ligii a 3-a și ascensiunea în Liga 2 fiind experiențe pe care nu le voi uita. FK Csikszereda era o adevărată familie. Aș dori să evidențiez și meciul de cupă cu Dinamo, când am marcat contra bucureștenilor. Va rămâne o experiență veșnică”, a spus Szilard Magyari pentru szekelyhon.ro.

  • Szilard Magyari a fost unul dintre protagoniștii marii surprize a ediției 2018/2019 a Cupei României. Atunci, în faza optimilor, FK Csikszereda a eliminat Dinamo la loviturile de departajare. Ciucanii au avut 2-0, iar meciul a intrat în prelungiri la 2-2, apoi a fost 3-3, iar la penalty-uri s-a impus trupa lui Valentin Suciu cu 6-5. Golul de 2-0 a fost marcat chiar de Magyari, iar partida de la Miercurea Ciuc a fost prima desfășurată în nocturnă, chiar dacă a fost una mobilă.

”Un jucător talentat, înalt, care vrea să încerce și altceva. Din câte știu, are oferte din prima ligă maghiară”, a spus și Zoltan Szondy, președintele FK Csikszereda.

Szilard Magyari s-a născut la Odorheiu Secuiesc, dar a crescut la Lupeni, un sat din apropiere, acolo unde locuiește și acum. Între 2015 și 2018 a jucat în Ungaria, la Academia Puskas II, dar și la Csakvari TK.

Norbert Janos, primul transfer pentru noul sezon

Pentru noul sezon, FK Csikszereda a realizat și primul transfer, cel al mijlocașului Norbert Janos (22 de ani), ultima dată fost la Fotbal Comuna Recea.

Altfel, echipa din Miercurea Ciuc, cu toate că nu mai are meciuri de jucat în această ediție de campionat, desfășoară antrenamente în această perioadă la baza proprie, în condițiile protocolului medical. Mai mult, trupa condusă de Valentin Suciu are programat un meci amical la 6 iunie cu Sepsi OSK. Ulterior va intra într-o vacanță de trei săptămâni, ca reunirea să aibă loc la 29 iunie. Sezonul următor de Liga 2, ediția 2020/2021, ar trebui să aibă startul aproape de finalul lunii august, dacă pandemia de COVID-19 nu va pune din nou probleme în România.

FK Csikszereda a încheiat această ediție de Liga 2 ”înghețată” din cauza pandemiei de COVID-19 pe locul 17, retrogradabil, cu 22 de puncte acumulate în 23 de meciuri disputate în 24 de etape, însă nu va pica în Liga 3, după decizia FRF de a încheia prematur competiția.

Foto: Pal Zoltan / FK Csikszereda

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-e-pusa-pe-treaba-a-anuntat-primul-transfer-pentru-noul-sezon-de-liga-2-un-fost-jucator-al-lui-u-cluj-si-uta-19133203

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-reluat-antrenamentele-si-va-disputa-doua-meciuri-de-verificare-in-iunie-comunicatul-emis-de-club-19133799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-ar-fi-dorit-sa-si-castige-pe-teren-dreptul-de-a-ramane-in-liga-2-am-fost-printre-putinele-cluburi-care-ar-fi-acceptat-orice-conditii-stricte-pentru-a-continua-acest-sezon-19132714

Marius ANGHEL 05 Jun. 2020, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă