FK Csikszereda e pusă pe treabă! A anunțat primul transfer pentru noul sezon de Liga 2: un fost jucător al echipelor ”U” Cluj și UTA

Marius ANGHEL 21 May. 2020, 16:52 Liga 2
FK Csikszereda e pusă pe treabă! A anunțat primul transfer pentru noul sezon de Liga 2: un fost jucător al echipelor ”U” Cluj și UTA

FK Csikszereda nu va mai juca niciun meci în această ediție de Liga 2, competiție ”înghețată” pentru echipele aflate după 24 de etape pe locurile 7-18, din cauza pandemiei de COVID-19. Dacă majoritatea cluburilor se gândesc în această perioadă de inactivitate cum să plătească jucătorii, să reducă cheltuielile și să încheie contractele cu anumiți sportivi pe care nu-i mai doresc, în schimb, formația din Miercurea Ciuc a anunțat primul transfer pentru noul sezon.

Președintele Zoltan Szondy a dat asigurări că FK Csikszereda se va înscrie și în următoarea ediție a Ligii 2, își va păstra ”coloana vertebrală a echipei”, vor exista, bineînțeles, și plecări, în special a jucătorilor împrumutați, dar a prezentat și o primă achiziție. Este vorba despre mijlocașul Norbert Janos (22 de ani), ultima dată fost la Fotbal Comuna Recea, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3.

Norbert Janos a ajuns la FK Csikszereda. ”S-a întors acasă și primește o șansă”

Janos s-a despărțit de echipa din Recea la scurt timp după ce competițiile sportive au fost suspendate din cauza pandemiei de COVID-19. Marcase în acest sezon de Liga 3 de nouă ori. ”Liga a 3-a este un campionat greu, nu prea poţi afla multe despre adversari şi nu te poţi pregăti pentru ei, astfel că orice echipă face surprize în campionat pentru că nici o echipă nu e cu mult peste cealaltă”, spunea Norbert Janos.

Mijlocașul originar din Fitod, sat din județul Harghita, a ajuns, apoi, la Miercurea Ciuc, la FK Csikszereda.

”Stafful tehnic rămâne același, clar, și, probabil, majoritatea jucătorilor, dar, bineînțeles, o să fie și schimbări. Coloană vertebrală a echipei va rămâne. Evident, vor fi plecări, precum și sosiri. Acum există un haos imens în fotbal.

Pot să vă anunț deja un jucător care a fost crescut de noi și s-a întors acasă. Este vorba de Janos Norbert, care a fost dat afară de la Recea pentru că nu era localnic. Au scăpat de el fulgerător. El primește o șansă la noi”, a spus Zoltan Szondy pentru site-ul oficial al FK Csikszereda.

Janos, alergat pe gazon de Ionuț Popa la Ploiești, pentru a-i aplica o corecție

Norbert Janos a făcut junioratul la ”U” Cluj și la Ferencvaros, în Ungaria. A făcut pasul la profesioniști în 2017, în momentul în care a fost împrumutat de ”U” Cluj la formația maghiară Soroksar. Ulterior, a jucat pentru Ferencvaros 2, UTA Arad, ”U” Cluj și Fotbal Comuna Recea.

La UTA a jucat în zece meciuri în sezonul trecut și a părăsit echipa în pauza de iarnă. În meciul Petrolul – UTA, imediat după fluierul final al jocului, Janos l-a enervat atât de tare pe antrenorul Ionuț Popa, încât acesta a sprintat pe teren pentru a-i aplica o corecție (VIDEO). Se crede că acel moment de furie al lui ”Popică” i-a declanșat boala cu care se luptă și acum și care l-a scos din fotbal.

În partea a doua a sezonului a ajuns la ”U” Cluj, unde Janos, la fel, în ciuda talentului său, nu s-a integrat și a plecat nemulțumit că a evoluat în doar nouă jocuri, cinci ca titular și în patru fiind schimbat. Apoi a coborît în Liga 3, la Recea, de unde președintele Csikszeredei spune că a fost experiat rapid.

Marius ANGHEL 21 May. 2020, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă