Sylvain Deslandes nu regretă că a ales Campionii FC Argeș: ”Venind în România, am parte de jocuri constante şi de plăcerea de a juca fotbal.” Fostul jucător al lui Wolverhampton a fost cucerit de Ionuț Badea

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 17 May. 2020, 12:00 Actualizat: 17 May. 2020, 13:27 Liga 2
Sylvain Deslandes nu regretă că a ales Campionii FC Argeș: ”Venind în România, am parte de jocuri constante şi de plăcerea de a juca fotbal.” Fostul jucător al lui Wolverhampton a fost cucerit de Ionuț Badea

Campionii FC Argeș l-a adus în iarnă pe fundașul central Sylvain Deslandes (23 de ani). Fotbalistul născut în Camerun a decis să vină în România, din dorința a de a avea mai multe șanse să joace, după cum chiar el a declarat recent în presa din Franța. A reușit să se impună după meciurile din cantonamentul de la începutul anului, din Turcia, și a povestit că antrenorul Ionuț Badea i-a dat încredere încă de la primul contact cu echipa și l-a motivat să-și dorească să fie din ce în ce mai bun.

În 2020, în două dintre cele trei meciuri jucate de piteșteni în Liga 2 până la suspendarea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, Deslandes a fost integralist. Acesta a evoluat cu ”U” Cluj și CS Mioveni, ambele jocuri terminate la egalitate, la scorul de 1-1.

”Totul a fost perfect. Să fiu corect, aveam câteva luni de când nu am mai jucat, din diferite motive, iar când am sosit aici, am simţit imediat încrederea antrenorului. Voia să mă facă să joc mult. Îmi amintesc că, în timpul stagiului din ianuarie, din Turcia, după pauza de iarnă, am făcut câteva meciuri bune care mi-au permis să devin titular în prima echipă. Bineînţeles, pandemia de coronavirus a oprit progresul meu, dar, per total, sunt fericit şi totul a mers chiar bine”, a declarat camerunezul pentru Get French Football News.

Sylvain Deslandes: ”Venind în România, știam că o să-mi recapăt plăcerea de a juca fotbal”

Sylvain Deslandes are în spate un portofoliu interesant de echipe, iar ultima dată, înainte să semneze cu Campionii FC Argeș, a fost legitimat la Wolverhampton Wanderers, echipă din Anglia care l-a tot împrumutat la alte cluburi.

”Chiar mă gândesc că a fost momentul potrivit pentru mine să încep să joc regulat în fiecare weekend. Chiar dacă sunt încă tânăr, cred că sunt momente în care trebuie să joci pentru a aduna experienţă. Este bine să fiu la un club mare, dar să nu joc poate fi defavorabil, pentru că ceea ce contează este ce se întâmplă pe teren. Şi am ştiut că, venind în România, o să am parte de jocuri constante şi de plăcerea pe care o pierdusem în ultimele luni. Aşa că, evident, nu a fost cea mai uşoară decizie, dar niciodată nu m-am îndoit de ea. Niciodată nu am încetat să cred în mine şi în calităţile mele”, a mai spus Deslandes.

  • Sylvain Deslandes a ajuns la Wolverhampton Wanderers în 2015, la 18 ani, de la echipa secundă a celor de la Caen (Franța). În tot acest timp, a fost mai mult împrumutat la Bury, Porstmouth (ambele din ligile inferioare din Anglia) și FC Jumilla (echipă dintr-o ligă inferioară a Spaniei). La echipa de seniori a clubului Wolverhampton nu a apucat să joace decât în opt partide, ultima datând din 2017. A fost folosit cu precădere la echipa U23 a clubului, în 36 de meciuri, unde a reușit să marcheze și cinci goluri și să ofere o pasă decisivă. Înainte să vină la Campionii FC Argeș a jucat, în sezonul trecut, în 12 meciuri pentru FC Jumilla, echipă de liga a treia din Spania.

Poate juca în Liga 1 la anul. Campionii FC Ageș e pe loc de play-off 

Fundașul de 1.90 m poate juca în sezonul următor în Liga 1 cu Campionii FC Argeș. Echipa pregătită de Ionuț Badea se va lupta pentru locurile de promovare după reluarea sezonului de Liga 2, conform scenariului propus de FRF și votat de cluburi, din trei variante, și adoptat de Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal. Campionatul se va termina, astfel, cu dueluri într-o singură manșă între primele șase clasate.

Piteștenii vor începe play-off-ul de pe locul 4, cu 19 puncte, la șase diferență de prima poziție, UTA Arad, și la un singur punct de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. Campionii FC Argeș va porni de la egalitate de puncte cu echipele Petrolul și Rapid.

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 17 May. 2020, 12:00 Actualizat: 17 May. 2020, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă