Ionuț Badea nu vrea să audă de înghețarea campionatului în Liga 2. Antrenorul Argeșului vrea sistem play-off / play-out. ”Primele opt echipe să joace între ele, după tragere la sorți”

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 16:40 Liga 2
Ionuț Badea nu vrea să audă de înghețarea campionatului în Liga 2. Antrenorul Argeșului vrea sistem play-off / play-out. ”Primele opt echipe să joace între ele, după tragere la sorți”

Ionuț Badea, antrenor la Campionii FC Argeș, echipă care se luptă la promovare în Liga 1, a vorbit despre situația creată de pandemia de coronavirus în fotbalul românesc și despre momentul în care se vor relua meciurile. Fostul secund al echipei naționale a Românei este sigur că fotbalul va reîncepe curând și că sezonul 2019 – 2020 se va încheia cu partide jucate.

Ionuț Badea este de părere că la jumătatea acestei luni Federația Română de Fotbal va anunța că echipele pot începe pregătirea pe 16 mai, urmând ca pe 16 iunie să se dispute meciurile, după un anumit sistem.

”O situaţie ar fi să se joace play-off / play-out şi la Liga 2, adică primele opt echipe să joace fiecare cu fiecare, dar doar șapte meciuri, cu tragere la sorţi, să joci patru meciuri acasă, trei în deplasare sau invers. În urma cărora primele două să promoveze direct şi a treia să dea baraj, cum ar fi şi normal. Ori a doua variantă, pe care nu o doreşte nimeni sau poate doar puţine dintre echipe, cel puţin primele două-trei, este aceea ca ierarhia să rămână aşa şi să promoveze primele două echipe. În condiţiile acestea ar fi UTA şi Mioveni care a promova, iar a treia, Turris, să meargă la baraj.

Dacă FRF va opta pentru una dintre variante, vom vedea, însă important e să avem nişte puncte de reper. Sunt foarte importante pentru a putea face o strategie şi financiară, şi de ce spun acest lucru. În condiţiile în care avem clar o stare de fapt, se începe pregătirea în 16 mai, se începe în 16 iunie campionatul sau meciurile rămase pentru a finaliza acest campionat, atunci şi partea financiară o putem discuta cu conducerea, astfel încât orice meci să aibă o altă conotaţie, o altă primă de joc.

În 16 aprilie deja vom şti un oarecare trend al pandemie, cel puţin la noi în ţară, după care aş face două opţiuni. Ca toată lumea să pregătească în 16 mai antrenamentul cu grupul, iar în 16 iunie să înceapă. Dar, întotdeauna acest program poate suferi modificări ulterioare, pentru că nu avem o siguranţă, dar o percepţie sau o anticipaţie sau o predicţie am putea face despre acest lucru”, a spus Ionuț Badea la TelekomSport.

Campionii FC Argeș are un parcurs bun cu Badea principal 

Ionuț Badea este antrenorul piteștenilor din octombrie anul trecut. A condus echipa în 12 partide, înregistrând cinci victorii, șase egaluri și o înfrângere. Campionii FC Argeș are o medie de 1.75 puncte pe meci cu Badea la conducerea băncii tehnice.

Campionii FC Argeș are șanse reale la promovarea în Liga 1. Clasarea pe locul 4 în ierarhia Ligii 2, după 24 de etape, o face să spere că poate face pasul în primul eșalon. Acumulează 38 de puncte, la unul diferență de locul 3, Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și de locul secund, CS Mioveni. UTA Arad, liderul din Liga 2, pare deja că și-a asigurat prima poziție la finalul sezonului. În acest moment are 50 de puncte.

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă