Suporterii Stelei au continuat protestul împotriva conducerii CSA și la prima deplasare din acest sezon. Mesajele afișate de galerie la Slatina

Marius ANGHEL 16 Aug. 2022, 16:20 Liga 2

Steaua a avut susținerea unui grup important de suporteri în deplasarea de la Slatina, prima din acest nou sezon de Liga 2, așa cum a fost obișnuită și în ediția trecută de eșalon secund, indiferent că a fost vorba despre meciuri desfășurate la Slobozia, Dej, Mediaș, Timișoara sau Cluj.

Suporterii steliști au făcut deplasarea în număr mare și la Slatina, arătându-și atașamentul față de club chiar și în condițiile actuale, în care conducerea nu a făcut nimic pentru a schimba forma de organizare a echipei și a avea dreptul la promovarea în prima ligă. Șefii clubului n-au scăpat nici de această dată de protestul împotriva lor, ori de apostrofări, galeria afișând și cu ocazia acestui joc bannere prin care cer demisia acestora.

Conducerii Stelei i s-a cerut demisia și la Slatina, în prima deplasare a echipei în noul sezon

Aproximativ 500 de suporteri steliști au făcut deplasarea la Slatina, pentru un meci programat într-o zi de luni, la o oră deloc prietenoasă cu spectatorii, 12:30. Galeria a luat loc într-una din peluzele stadionului 1 Mai și a cântat neîncetat pe toară durata jocului, căruia i-a asigurat și fondul sonor.

Jucătorii lui Daniel Oprița au fost încurajați, însă fanii n-au uitat de supărarea produsă de conducerea CSA, care nu a făcut nimic în această vară pentru ca echipa să aibă drept de promovare în prima ligă, și și-au continuat protestul.

Președintele Răzvan Ștefan Bichir și managerul de la fotbal seniori, tenis de masă și rugby Bogdan Marinescu au fost favoriții suporterilor în a primi înjurături. Acestora doi, dar și șefului departamentului ”Activitate sportivă de performanță” Dragoș Barbu, cât și ministrului Apărării Vasile Dîncu li se ceruseră demisia și cu ocazia primului meci din acest sezon, acasă cu Metaloglobus, ulterior Peluza Sud Steaua emițând un comunicat în care a dat un ultimatum celor numiți, dar și altori conducători ai CSA Steaua.

Noi mesaje ale suporterilor pentru conducătorii CSA Steaua

La Slatina, suporterii Stelei au fost afișate și trei bannere cu următoarele mesaje:

”Ne-ați mințit cu neruşinare
Că veți face totul pentru promovare!” , semnat de Outlaws 2006.

”Sfinxul nu se odihneşte… de sus priveşte cu stupoare
Cum clubul nostru e condus de mişei fără onoare!”, semnat tot de Outlaws 2006.

”Comandant COmandat”, semnat de Vacarm.

La pauză, spiritele s-au încins puțin între suporteri ai echipei Steaua și câți suporteri ai CSM Slatina prezenți la Tribuna a II-a a stadionului 1 Mai, aproape de peluza în care au luat loc ultrașii roș-albaștrii. Au intervenit și jandarmii pentru a calma spiritele și a degaja mai departe în tribună suporterii incitatori, iar repriza a doua a început cu câteva minute întârziere și din acest motiv.

Galeria Stelei s-a comportat însă mult mai violent în partea a doua a meciului. Pe lângă protestul împotriva conducerii și înjurăturile adresate acesteia, cât și federației, nici locuitorii Olteniei nu au scăpat de gura rea a ultrașilor. Presa a fost pusă și ea în aceeași oală și înjurată. În această atmosferă s-a jucat în repriza secundă, comportamentul suporterilor devenind unul deplorabil, care cu siguranță face spectatorul de rând să se gândească de două ori înainte de a mai merge la stadion, mai ales dacă vrea să-și ia alături de el și copilul.

Urmează meciul cu FK Miercurea Ciuc și probabil o primire neprietenoasă nici față de harghiteni

Aproximativ 4.000 de spectatori au asistat la meciul pe care Steaua l-a câștigat cu scorul de 2-1 împotriva gazdelor de la CSM Slatina, după golurile marcate de Adrian Popa (13′), Bogdan Chipirliu (24′), respectiv Cătălin Doman (73′).

Cu 4 puncte acumulate în primele două etape și cu un golaveraj 3-2, Steaua a urcat, pentru moment, pe locul 6 în Liga 2, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun (2-0).

În etapa a 3-a, echipa antrenată de Daniel Oprița joacă în încheierea rundei, marțea viitoare, în data de 23 august, de la ora 19:00, pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc.

Protestele suporterilor Stelei vor continua, însă este de așteptat și un comportament deloc neprietenos față de adversari, știindu-se politica dusă de clubul din Secuime. În sezonul trecut, a fost scandal după meciul dintre Steaua și FK Miercurea Ciuc, din cauza scandărilor suporterilor împotriva clubului harghitean, inclusiv ministrul sportului având o reacție, după ce a fost provocat chiar de echipa ciucană.

Foto: AS47

Marius ANGHEL 16 Aug. 2022, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă