Fierbe Ghencea! Ultrașii intensifică războiul cu conducerea, pe care o fac praf: ”Trădătorii, politrucii, incompetenții și lichelele care conduc vremelnic destinele clubului trebuie să demisioneze urgent”. Amenință că merg mai departe: ”Puteți considera mesajul un ultimatum”

Andrei PASCU 11 Aug. 2022, 17:17 Liga 2
Fierbe Ghencea! Ultrașii intensifică războiul cu conducerea, pe care o fac praf: ”Trădătorii, politrucii, incompetenții și lichelele care conduc vremelnic destinele clubului trebuie să demisioneze urgent”. Amenință că merg mai departe: ”Puteți considera mesajul un ultimatum”

Războiul dintre fani și conducere, în cadrul clubului Steaua, nu se va termina curând. Oficialii sunt acuzați de incompetență de către suporterii din galerie și par să nu se oprească foarte curând sau niciodată.

După ce au protestat în stradă și după ce și-au arătat nemulțumirile la partida cu Metaloglobus, acum au hotărât să protesteze mai dur și în mediul online. Cer demisii în masă și aruncă și cuvinte grele la adresa oamenilor cărora le stă în putere să transforme Steaua într-un club care să aibă dreptul legal de a promova în SuperLigă.

Fanii echipei Steaua, ofensivă totală contra conducerii clubului! Cer demisii

Printre cei ale căror demisii sunt cerute se numără colonelul Ștefan Bichir, comandant al CSA Steaua, Bogdan Marinescu, managerul secției de fotbal, colonelul Teodor Popa, vicepreşedinte CSA Steaua, colonelul Dragoş Barbu, şeful Departamentului Activitate Sportivă de Performanţă din cadrul CSA Steaua și chiar și lui Vasile Dîncu, ministru al Apărării Naționale, chiar dacă numele lui nu a fost specificat în comunicat.

La partida cu Metaloglobus, fanii au specificat punctual că îi vor demisia lui Dîncu, dar, din anumite motive, acum nu a mai fost specificat concret numele acestuia, deși în comunicat se precizează, printre altele, ”demisia tuturor gradaţilor şi politrucilor incompetenţi din cadrul MApN şi CSA Steaua”.

  • Marinescu, Bichir, Barbu, Dîncu, DEMISIA”, era un mesaj afișat la partida Steaua – Metaloglobus, care îl includea și pe Vasile Dîncu.

Ultrașii echipei Steaua, cuvinte dure: ”TRĂDĂTORII, POLITRUCII, INCOMPETENŢII ŞI LICHELELE care conduc vremelnic destinele clubului STEAUA trebuie să DEMISIONEZE urgent”

Scrisoarea publică a fost semnată de Peluza Sud Steaua și AS47 și a fost formulată ca un ultimatum la adresa conducerii, lăsând de înțeles că vor veni reacții și acțiuni și mai dure. Rămâne de văzut ce va urma la Steaua, din moment ce până acum nu s-a aflat nimic din interior cu privire la transformarea clubului într-unul de drept privat.

Campionatul a început, iar Steaua, după cum Liga2.ro a anunțat, este tot o echipă fără drept legal de promovare, la fel cum s-a întâmplat sezonul trecut de Liga 2. Lucrurile nu par că se vor rezolva prea curând, iar din comunicatul emis de fanii Stelei, unul stufos, remarcăm o serie de jigniri pe care le fac la adresa celor cărora le cer demisia.

”(…) Mesajul nostru este unul clar. TRĂDĂTORII, POLITRUCII, INCOMPETENŢII ŞI LICHELELE care conduc vremelnic destinele clubului STEAUA trebuie să DEMISIONEZE urgent din funcțiile pe care le ocupă astăzi (…), sună o parte a comunicatului, în care fanii mai notează că anii au trecut, dar conducerea nu a reușit să găsească o pârghie legală prin care să facă din Steaua o echipă care să nu fie oprită de la promovarea în SuperLigă.

Comunicatul emis de ultrașii echipei Steaua: ”DEMISIA, INCOMPETENŢILOR!!! PLECAŢI DIN GHENCEA!!!
Puteţi considera acest mesaj un ULTIMATUM”

Suporterii chiar fac trimitere la cum alte echipe deținute de CSA, de handbal, rugby, polo, hochei sau volei, activează în primele ligi, în timp ce echipa de fotbal este nevoită să se bată și în acest sezon pentru un obiectiv în neconcordanță cu investițiile foarte mari făcute de ani de zile, salvarea de la retrogradare pentru al doilea sezon la rând.

Redăm în întregime comunicatul emis de fanii Stelei, prin intermediul paginii de Facebok – SudSteaua.ro:

Peluza SUD Steaua şi AS47 solicită, în mod imperativ, DEMISIA:
– comandantului CSA Steaua, col. Răzvan Ștefan BICHIR
– managerului Secţiei de Fotbal, Bogdan Marinescu
– vicepreşedintelui CSA Steaua, col. Teodor Florin POPA
– şefului Departamentului Activitate Sportivă de Performanţă din cadrul CSA Steaua, col. Dragoş BARBU
– tuturor gradaţilor şi politrucilor incompetenţi din cadrul MApN şi CSA Steaua
– factorilor de decizie din Ministerul Apărării, care nu au găsit o soluție pentru ca Steaua să poată promova și nici nu i-au demis pe cei ce delapidează clubul Steaua și nu îi aduc onoare.
Peluza SUD Steaua, AS47 și toate grupările independente ale suporterilor stelişti consideră că oficialii MApN și conducerea CSA Steaua îşi bat joc, în cel mai flagrant mod, de numele şi de istoria Clubului Sportiv al Armatei STEAUA București.
Ministerul Apărării, oficialii responsabili de la vârful MApN, şefii militari ai clubului STEAUA, comandantul clubului și managerul Secţiei de Fotbal umilesc și batjocoresc, în fiecare zi, istoria clubului Steaua și suporterii stelişti.
Mesajul nostru este unul clar. TRĂDĂTORII, POLITRUCII, INCOMPETENŢII ŞI LICHELELE care conduc vremelnic destinele clubului STEAUA trebuie să DEMISIONEZE urgent din funcțiile pe care le ocupă astăzi.
Putem negocia orice, dar nu vom negocia niciodată principiile și valorile steliste.
În termeni militari, aceşti politruci incompetenţi şi lipsiți de orice urmă de onoare sau demnitate au TRĂDAT haina militară şi au DEZERTAT fără onoare, abandonându-și misiunea pe câmpul de luptă. Armata Română nu poate tolera trădătorii și dezertorii care dezonorează istoria clubului sportiv militar.
Peluza SUD Steaua și suporterii steliști nu vor mai tolera nicio clipă TRĂDĂTORII și DEZERTORII din fruntea MApN și CSA Steaua.
Vă repetăm mesajul nostru ferm: DEMISIA! PLECAŢI DIN GHENCEA!!!
Lăsaţi clubul STEAUA să renască! Lăsaţi clubul STEAUA pe mâna unor profesionişti dedicaţi care iubesc numele, istoria și tradiţia glorioasă a acestui club.
Din 2017, chiar din 2014, a existat destul timp pentru a se găsi o soluţie clară pentru Secţia de Fotbal:
– organizarea Secţiei de Fotbal într-o asociație sau o societate comercială pe acţiuni deţinută de MApN – care să primească dreptul legal de a folosi marca STEAUA – cu condiția esențială ca marca Steaua să rămână întotdeauna în patrimoniul Statului român (MApN) și al CSA Steaua, după modelul aplicat cu succes de cluburile din Franţa și Germania
– modificarea Legii Sportului astfel încât cluburile de drept public din România să poată activa în Liga 1 la fotbal în aceleași condiții în care o fac astăzi la toate celelalte sporturi de echipă: handbal, rugby, polo, hochei, volei etc.
Am primit, în schimb, doar minciunile şi promisiunile unor politruci incompetenţi.

La fel ca în ultimii 20 de ani, CSA Steaua este condus astăzi de un comandant incompetent și un manager habarnist al Secției de Fotbal – personaje golite de conţinut, care nu au absolut nicio calitate managerială, oameni care îşi bat joc, zi de zi, de numele și de istoria Stelei.
Dincolo de problemele juridice și legale ale Secției de Fotbal, șefii CSA Steaua și oficialii MApN acceptă astăzi fără absolut nicio reacție campaniile mizerabile de linşaj mediatic, furtul grosolan de identitate și încălcarea deciziilor definitive ale Justiției de către societatea-clonă FC Fcsb și presa română care slujește, fără nicio jenă, clubul condus de infractori și foști pușcăriași.
Peluza SUD Steaua și suporterii stelişti le declară RĂZBOI tuturor lichelelor și politrucilor care îşi bat joc de numele și de istoria Stelei.
Încercaţi să înţelegeţi mesajul nostru și să acţionaţi în consecinţă. În ultima clipă, demonstraţi că mai aveţi o minimă fărâmă de demnitate și onoare.
Aveţi o singură soluţie:
DEMISIA, INCOMPETENŢILOR!!! PLECAŢI DIN GHENCEA!!!
Puteţi considera acest mesaj un ULTIMATUM”.

MAPN, răspuns evaziv în privința demersurilor pentru obținerea dreptului de promovare

Tot o pagină de Facebook dedicată fanilor care au intrat în războiul cu conducerea Stelei, Glasul Armatei, a solicitat o reacție oficială din partea Ministerului Apărării și clubului, în privința demersurilor pentru privatizare.

Au primit informații evazive, anume faptul că se încearcă modificarea Legii Sportului, astfel încât să nu se schimbe structura de organizare a Stelei și să poată promova în SuperLigă sub forma juridică sub care se regăsește de la înființare.

Chiar dacă demersul, să presupunem, va fi dus la capăt, iar Legea Sportului chiar se va modifica, decizia ar intra în vigoare abia din sezonul următor, începând cu vara anului 2023, pentru că regulamentul Federației Române de Fotbal nu poate fi modificat peste noapte și aplicat din stagiunea în curs.

Răspunsul MAPN a fost semnat la data de 1 august, înainte de începerea noului sezon de Liga 2.

Ministerul Apararii si clubul Steaua București solicită oficial modificarea Legii Sportului.

Principalele demersuri făcute de CSA STEAUA pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1 vizează modificarea Legii Sportului nr. 69/2000.

 Acesta este răspunsul oficial al MApN si CSA Steaua, obţinut de Glasul Armatei, din partea unui suporter stelist.

Ministerul Apărării Naţionale precizează că:

 “Clubul Sportiv al Armatei STEAUA a luat cunoştinţă de cele transmise de UEFA către Asociaţia Steliştilor 1947, respectiv faptul că nicio regulă UEFA nu interzice participarea cluburilor deţinute de Stat (cluburi de drept public) în competiţiile europene – regulă ce am reamintit-o Federația Română de Fotbal, alături de reglementarea din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice: promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul FRF – Dreptul unui club de a participa la campionatele naţionale depinde de meritul sportiv al acestuia.”

“De aceea, principalele demersuri făcute de CSA Steaua au vizat modificarea Legii Sportului nr. 69/2000” – a transmis Ministerul Apărării Nationale.

MApN informează că la nivelul ministerului “se întreprind toate demersurile necesare pentru ca echipa de fotbal a CSA STEAUA să revină pe prima scenă a fotbalului românesc”, iar în acest moment există demersuri privind “găsirea soluţiei optime pentru ca echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei STEAUA să evolueze în Liga 1”.

CC: Guvernul României, Nicolae Ionel Ciucă, Ministerul Sportului”, notează Glasul Armatei, care publică și o fotografie cu răspunsul oficial al MAPN:

 

Foto: AS47, George Filip, Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Glasul Armatei

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 11 Aug. 2022, 17:17 Liga 2
Pe aceeași temă