FOTO | Stadionul Steaua, împânzit cu mesaje împotriva conducerii clubului și a ministrului Apărării! Suporterii cer demisii după ce echipa n-a obținut dreptul de promovare nici în noul sezon

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 02:31 Liga 2

Primul meci oficial al Stelei în noul sezon de Liga 2, cu Metaloglobus, a atras în tribunele stadionului din Ghencea aproximativ 2.500 – 3.000 de spectatori. Mulți dintre aceștia au protestat împotriva conducerii Clubului Sportiv al Armatei, dar și a lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării, cărora le-au cerut demisia. Aceștia sunt acuzați că nu au rezolvat nici pentru noua ediție de campionat problema stringentă a echipei: interdicția la promovarea în prima ligă din cauza formei sale de organizare.

Conducerea CSA Steaua a aflat că suporterii din Peluza Sud pregătesc un protest inclusiv la Tribuna 0 a stadionului și au blocat vânzarea biletelor pentru acest sector, dar au ordonat și controale corporale la sânge pentru spectatori.

Conducerea CSA Steaua și ministrul Apărării, contestați și înjurați de suporteri la meciul cu Metaloglobus

După ce în data de 1 august au mers în fața sediului Ministerulului Apărării Naționale (MApN), cât și la sediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București pentru a protesta față de lipsa de interes în privința schimbării formei de organizare a secției de fotbal a clubului Steaua, care, în forma actuală, nu permite dreptul de a promova în prima ligă, pentru al doilea an consecutiv de când aceasta activează în Liga 2, suporterii echipei ”militare” au continuat demersul lor de denigrare a conducerilor și cu ocazia primului meci oficial susținut de echipă în noul sezon de Liga 2.

Marți seară, la jocul Stelei cu Metaloglobus, din Peluza Sud, Tribuna 1 și Tribuna 2 a stadionului din Ghencea s-a scandat și s-au afișat bannere de către suporteri împotriva conducerii clubului și a ministrului Dîncu. Aceștia și-ar fi dorit să protesteze inclusiv de la Tribuna 0, unde erau așteptați conducătorii Stelei, însă demersul lor a fost deconspirat și vânzarea biletelor pentru această zonă din stadion a fost blocată.

Suporterii au scandat împotriva conducătorilor clubului pe întreaga durată a jocului cu Metaloglobus (scor 1-1), preferații fiind președintele Răzvan Ștefan Bichir, managerul de la fotbal seniori, tenis de masă și rugby Bogdan Marinescu, șeful departamentului ”Activitate sportivă de performanță” Dragoș Barbu, cât și ministrul Apărării Vasile Dîncu.

Pe lângă scandări, în tribune au fost afișate următoatele mesaje:

”N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi / Ori vă faceți treaba, ori va fi război!”

”Din cauza voastră am ratat o promovare / La a doua plecați fără picioare!”

”Art. 394 Lit. C COD PENAL / TOȚI VINOVAȚI! PLECAȚI!”

”Marinescu, Bichir, Barbu, Dîncu, DEMISIA”

”8 ani, 7 miniștri, 6 comandanți / Pe Steaua când o promovați?!”

”M..E CONDUCEREA”

”Frații noștri din cer strigă: Vrem Steaua în prima ligă!”

Steaua, pentru al doilea sezon consecutiv de Liga 2 fără drept de promovare în prima ligă

Steaua, echipă reînființată în anul 2017, se află la a doua participare consecutivă în Liga 2 și nu are dreptul de a promova în prima ligă, deoarece este un club de drept public, care aparține de Ministerul Apărării Naționale.

După un prim sezon cu această interdicție, conducerea clubului a promis că va rezolva această problemă în timp util, până la startul noului campionat, care a început deja din data de 4 august. Cum modificările cerute de FRF nu s-au produs, Steaua va evolua și în noua ediție a Ligii 2 tot fără drept de promovare.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, anunța public, la finalul sezonului trecut, variantele pe care Steaua le are pentru a putea obține dreptul la promovare. Prima era ca Legea Sportului, cea care dă această interdicție, să fie schimbată, iar miniștii Apărării, respectiv Sportului au promis că vor face demersuri în acest sens. A doua era transformarea secției de fotbal într-o societate comercială sportivă pe acțiuni cu ”Ministerul Apărării ca acționar unic”, dar cu ”oportunități de finanțare și de dezvoltare din piața privată pe termen mediul și lung”.

Niciuna dintre acestea nu s-a realizat în termenul limită pentru ca echipa să nu joace din nou fără un obiectiv real în noul sezon.

Gabi Balint: ”E o lipsă de asumare din partea clubului, o lipsă de comunicare. Birocrația e mare la noi!”

Printre contestatarii actualei conduceri a clubului din Ghencea se află și Gabi Balint (59 de ani), câștigător al Cupei Campionilor Europeni și al Supercupei Europei cu Steaua. Acesta nu știe motivul pentru care nu s-au făcut demersurile pentru ca echipa să aibă drept de promovare la finalul acestui sezon, însă e convins că suporterii vor rămâne în continuare fideli trupei conduse de Daniel Oprița.

”Sunt la fel de decepționat ca toți suporterii Stelei. Am așteptat un răspuns. Din păcate, vorbesc mai mult în numele lor decât ei, mă gândeam să renunț să mai discut despre clubul Steaua.
Cred că s-a dorit renașterea CSA Steaua, nu din cauza lui Gigi Becali. Sunt niște procese în derulare și asta creează o situație incertă la club. Nu vine nimeni să se asocieze, să aducă bani, atât timp cât sunt procesele respective.
Știu că ministrul Apărării își dorește mult. S-ar putea să vină altul și să fie luat totul de la capăt, nu știm dacă îi place fotbalul. Sunt multe lucruri care se întâmplă.
Sunt sigur că suporterii rămân lângă Steaua, dar sunt sigur că o să conteste conducerea clubului, încă de la primul meci. Dar suporterii au stat lângă echipă și în Liga 4.
Nu e normal ca jucătorii să simtă că joacă meciuri amicale. Ce să le spună antrenorul? Eu aștept să iasă cineva de la club și să spună care sunt problemele, de ce nu s-a găsit o soluție. E o lipsă de asumare din partea clubului, o lipsă de comunicare. Birocrația e mare la noi!”
, a spus Gabi Balint, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la DigiSport.

Helmut Duckadam: ”E o rușine ce se întâmplă la Steaua acum. A fost o răzbunare pe domnul Becali a câtorva generali”

O altă legendă a clubului Steaua, Helmut Duckadam, acum un susținător asumat al echipei patronate de Gigi Becali, FCSB, pe care o consideră continuatoarea formației la care e evoluat și alături de care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, apărând patru lovituri de departajare, a atacat și el conducătorii CSA.

Duckadam e de părere că reînființarea secției de fotbal a clubului din Ghencea este, de fapt, o răzbunare la adresa lui Becali și crede că suporterii nu vor rămâne alături de echipă după ce nu s-a obținut dreptul de promovare nici pentru acest sezon.

”Am fost ferm convins că vor face toate demersurile pentru a obține această licență de promovare. E o rușine ce se întâmplă la Steaua acum.
Se pare că a fost o răzbunare pe domnul Becali. Câțiva generali cu care domnul Becali a avut niște contre mai puternice au prins un om pe care l-au folosit, domnul Talpan, care s-a zbătut cu procesele.
Ați mai auzit ceva de el? Nu! Probabil i-au și promis că va ajunge comandantul clubului acei oameni. Nu i-au oferit nici lui nimic. Nu cred că suporterii vor rămâne. Eu cred că majoritatea suporterilor de la Sud nu vor mai fi alături de această echipă care nu are niciun obiectiv.
Pe mine nu mă reprezintă pentru că este o echipă nou-înființată”
, a comentat Helmut Duckadam la la DigiSport.

Foto: George Filip, Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-2000-partida-din-ghencea-pune-punct-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-19240083

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-a-anulat-victoria-stelei-la-debutul-in-liga-2-cu-metaloglobus-cum-a-comentat-penalty-ul-ratat-in-minutul-903-si-mesajul-pentru-colegi-si-suporeri-reactie-elegant-19240168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagirea-s-a-citit-in-discursul-lui-daniel-oprita-dupa-steaua-metaloglobus-antrenorul-traieste-cu-regretul-ca-echipa-n-a-invins-trebuia-sa-castigam-la-cel-putin-doua-goluri-19240185

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-herea-a-inscris-contra-stelei-si-motivat-de-injuraturile-primite-de-la-suporteri-pana-la-urma-de-asta-e-frumos-fotbalul-capitanul-metaloglobusului-vrea-echipa-din-ghencea-i-19240188

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-debut-cu-remiza-in-ghencea-ca-antrenor-la-metaloglobus-punctul-obtinut-de-noi-este-nemeritat-ce-l-a-nemultumit-la-jucatorii-sai-si-reactia-sa-despre-lipsa-dreptului-de-19240172

Marius ANGHEL 10 Aug. 2022, 02:31 Liga 2
Pe aceeași temă