Suporterii echipei ”FC U” Craiova susțin că au primit interdicție pentru deplasarea la Ploiești. Peluza Sud ’97: ”Îi asigurăm pe cei care au făcut vâlvă că ne vom întâlni!”

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2020, 14:42 Liga 2
Suporterii echipei ”FC U” Craiova susțin că au primit interdicție pentru deplasarea la Ploiești. Peluza Sud ’97: ”Îi asigurăm pe cei care au făcut vâlvă că ne vom întâlni!”

Suporterii echipei U Craiova 1948 SA, din Peluza Sud 1997, au vrut să facă deplasarea la Ploiești, duminică, pentru partida din etapa a 9-a din Liga 2, contra formației locale, Petrolul. Deși în această perioadă, a pandemiei cu noul coronavirus, participarea fanilor pe stadioane este interzisă, susținătorii oltenilor au vrut să meargă la Ploiești pentru a le arăta fotbaliștilor susținerea pe care o au din partea lor.

  • Partida Petrolul – ”FC U” Craiova e disponibilă în format live-text AICI.

Cu câteva ore înaintea partidei, autoritățile din Craiova se pare că au aflat de demersul pe care vor să îl facă fanii fostului lider din Liga 2 și le-a interzis deplasarea.

Potrivit unui comunicat emis de Peluza Sud 1997, la baza deciziei autorităților locale a stat tocmai amplitudinea cazurilor de COVID-19 de la nivelul țării.

”După ce nu ni s-a permis să îl comemorăm pe marele Balaci miercuri, astăzi, dorind să ne deplasăm la Ploiești, ni s-a interzis de catre autorități să părăsim localitatea, motivul invocat fiind numărul prea mare pentru situația epidemiologică din România.

Urăm succes echipei în meciul de azi și îi asigurăm pe cei care au făcut atâta vâlvă pe internet că ne vom întâlni cu prima ocazie!”, se arată în comunicatul Peluzei Sud 1997.

Fani ai echipei U Craiova 1948 SA au desenat unul dintre gardurile de lângă stadionul ”Ilie Oană” cu două zile înainte de joc

Cu două zile înaintea meciului de duminică, fani ai echipei craiovene au mers la Ploiești, la stadionul ”Ilie Oană”, unde va avea loc confruntarea. Au vrut să-i sfideze pe adversari, au desenat logou-ul Peluza Sud 1997 pe un gard din apropierea stadionului și au aprins torțe și apoi au postat imaginile pe internet.

Peluza I ”Ilie Oană” a invitat suporterii din Peluza Sud ’97 la Ploiești

Peluza I ”Ilie Oană” nu a rămas datoare și a reacționat cu un mesaj pe pagina sa de Facebook. În același timp, suporterii au șters inscripțiile lăsate de olteni și au trecut numele lor și al favoriților, ba chiar le-a făcut o invitație celor de la Peluza Sud 97 să vină la Ploiești.

”Ploieștenii întotdeauna cu capul sus! Oltenilor vreți să faceți propagandă doar noaptea, ziua când ați avut ocazia de ce nu ați venit? Noi v-am așteptat și fiți siguri că o să vă așteptăm întotdeauna. Să ne aducem aminte de meciul de la Strejnic când nu v-ați făcut apariția, prăzari infecți”, a fost mesajul Peluzei I ”Ilie Oană”.

Nu este exclus ca mesajul oltenilor că nu li s-a permis să facă deplasarea la Ploiești să fie chiar o eschivă a acestora prin care să se scuze că nu au mers în orașul ”lupilor galbeni” pentru că nu au fost lăsați.

Fanii echipei ”FC U” Craiova au făcut probleme și la Severin   

Cel mai recent episod neplăcut creat de fanii olteni a avut loc la 10 octombrie, când U Craiova 1948 SA a jucat la Severin, cu Rapid. Suporterii și-au făcut apariția în jurul stadionului, au aprins torțe, au cântat, dar s-au și luat la harță cu jandarmii care au venit să liniștească situația.

Ulterior acestui moment, Jandarmeria Mehedinți a solicitat ca echipa patronată de Adrian Mititelu să nu mai dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, aducând în discuție și incidentele provocate de ultrașii craioveni la meciul cu Petrolul Ploiești, din urmă cu 7 ani, din șaisprezecimile Cupei României. Pe 25 septembrie 2013, două autocare ale suporterilor prahoveni, care se deplasau la jocul respectiv, erau atacate cu pietre și se alegeau cu geamurile sparte, în comuna Șimian, aflată la 7 km de Drobeta Turnu Severin.

Violențele au continuat și la intrarea în stadion, unde suporterii au aruncat cu torțe în forțele de ordine, iar, ulterior, jocul a fost întrerupt, pentru scurt timp, din cauza petardelor și fumigenelor aruncate în teren, din peluza arenei. A doua zi, clubul a fost amendat cu 30.000 de lei pentru incidentele provocate de fani.

Foto: Peluza Sud 1997 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-derby-in-liga-2-pe-ilie-oana-petrolul-ploiesti-fc-u-craiova-incepe-la-ora-1500-ce-au-spus-viorel-moldovan-si-dan-vasilica-inaintea-jocului-din-etapa-a-9-a-19154211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-condusa-de-interimarul-dan-vasilica-si-in-derby-ul-cu-petrolul-intalnim-cel-mai-greu-adversar-de-pana-acum-e-examenul-nostru-19154140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupii-galbeni-au-reactionat-la-adresa-peluzei-sud-97-dupa-gestul-din-fata-stadionului-ilie-oana-fanii-petrolului-au-un-mesaj-special-pentru-sustinatorii-19153971

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Oct. 2020, 14:42 Liga 2
Pe aceeași temă