Anunțul Jandarmeriei după incidentele cu ultrașii Craiovei, în timpul meciului de la Severin cu Rapid! Sancțiunile primite de fanii olteni

Autor: Bogdan SAVIN Publicat: 11 Oct. 2020, 12:46 Actualizat: 11 Oct. 2020, 12:47 Liga 2
Anunțul Jandarmeriei după incidentele cu ultrașii Craiovei, în timpul meciului de la Severin cu Rapid! Sancțiunile primite de fanii olteni

U Craiova 1948 SA a câștigat, sâmbătă seară, la Drobeta Turnu Severin, cu 5-0 meciul cu Rapid. În afara stadionului Municipal, în special după marcarea primului gol, încă din minutul 7, suporterii oltenilor și-au făcut simțită prezența cu scandări, petarde și fumigene, iar incidentele cu Jandarmeria n-au lipsit.

Aproximativ 150 de membri ai galeriei Peluza Sud 1997 au fost să-și susțină echipa în mod organizat la Severin. Au făcut un show pirotehnic în fața stadionului, au aruncat cu petarde în incinta arenei, însă au exista și contre cu Jandarmeria.

Suporterii craiovei au aruncat cu torțe în forțele de ordine

Zece persoane au fost sancţionate contravenţional pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, precum şi pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. De asemenea, un suporter al oltenilor a primit interdicție de acces la competiţiile sportive pe o perioadă de șase luni.

”După începerea meciului, o parte dintre aceştia, în mod spontan, au aruncat în arena sportivă şi asupra forţelor de ordine cu mijloace pirotehnice (fumigene şi petarde). În acest context, forţele de ordine au somat suporterii să înceteze acţiunea ilegală şi să părăsească zona, aceştia nerespectând indicaţiile forţelor de ordine, ceea ce a impus intervenţia acestora pentru dispersarea lor şi îndepărtarea din zona stadionului, se arată în comunicatul Jandarmeriei Mehedinţi.

”Nu a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale”

”Precizăm că în urma intervenţiei forţelor de ordine, nu a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale, nici personalului forţelor de ordine, nici suporterilor. Cu această ocazie, precizăm că structurile M.A.I. manifestă toleranţă zero în orice situaţie în care se constată încălcarea legii, tulburarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi orice manifestaţie publică ce poate pune în pericol siguranţa cetăţenilor şi care nu au legătură cu spiritul de fair-play în care trebuie să se desfăşoare competiţiile sportive”, mai specifică Jandarmeria.

Suporterii Craiovei au fost fugăriți de jandarmi!

Meciul U Craiova 1948 SA – Rapid a fost derby-ul etapei a 7-a a Ligii 2, un joc așteptat cu sufletul la gură în special de fanii olteni, după o lungă perioadă de meciuri cu adversari modești în ligile inferioare, după înființarea clubului din Liga a 4-a. Fanii nu au avut acces pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, din cauza restricțiilor legate de pandemia de COVID-19, dar și-au făcut simțită prezența în afara arenei.

După primul gol marcat în meciul disputat sâmbătă seară, suporterii de la Peluza Sud ’97 au aprins petarde și fumigene, dincolo de peluza stadionului Municipal, iar scandările lor au ajuns la jucători. În tribune au poposit însă și petarde, iar câteva dintre scaune chiar au luat foc.

Momentele de entuziasm printre suporteri nu au durat însă mult, fiindcă după incidentele provocate după primul gol, fanii craioveni au fost îndepărtați de Jandarmerie din imediata apropiere a stadionului. Cei care s-au opus au vor răsplătiți cu bastoane și cu gaze lacrimogene.

Suporterii au ripostat și au aruncat cu torțe către jandarmi. Unul dintre ei a fost lovit, dar nu a avut nevoie de intervenția unui echipaj medical.

Fanii Universității ieri seară la Severin

Publicată de Viața în peluză pe Duminică, 11 octombrie 2020

Autor: Bogdan SAVIN Publicat: 11 Oct. 2020, 12:46 Actualizat: 11 Oct. 2020, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă