Casa ”lupilor galbeni”, vizitată noaptea de olteni, înainte de Petrolul – ”FC U” Craiova! Cum și-au marcat prezența la Ploiești suporterii din Peluza Sud ’97 | FOTO

Marius ANGHEL 23 Oct. 2020, 13:02 Liga 2
Casa ”lupilor galbeni”, vizitată noaptea de olteni, înainte de Petrolul - ”FC U” Craiova! Cum și-au marcat prezența la Ploiești suporterii din Peluza Sud '97 | FOTO

În această perioadă de pandemie în care prezența publicului pe stadion este interzisă, etapa a 9-a a Ligii 2 propune telespectatorilor un nou derby. Petrolul Ploiești și U Craiova 1948 SA, două echipe cu galerii importante, se întâlnesc duminică, de la ora 15:00, pe stadionul ”Ilie Oană”. De această dată, fanii nu se pot ”duela” verbal în tribune, însă rivalitatea dintre ele a început deja.

Huligani din Peluza Sud 1997 s-au deplasat în noapte dintre joi și vineri la Ploiești și au lăsat însemne pe o porțiune a unui gard aflat în vecinătatea stadionului ”Ilie Oană”. Suporterii echipei craiovene au desenat logo-ul grupării pe care o reprezintă și cu care se mândresc, iar apoi au aruncat cu fumigene și s-au fotografiat pentru a se mândri cu ”reușita” lor. Totul s-a petrecut fără a fi incomodați de cineva. Casa ”lupilor galbeni” a fost expusă, iar suporterii Petrolului cu siguranță nu vor uita acest gest și vor căuta răzbunare.

Ultimul conflict dintre galeriile Petrolului și Craiovei a avut loc în urmă cu 7 ani, aproape de Severin

Rivalitatea dintre fanii ploieșteni și cei craioveni este de lungă durată. Ultimul conflict dintre cele două tabere a avut loc în urmă cu șapte atunci. Atunci, la o partidă desfășurată la Drobeta Turnu Severin, în 16-imile Cupei României, la 25 septembrie 2013, două autocare ale suporterilor prahoveni, care se deplasau la jocul respectiv, au fost atacate cu pietre și s-au ales cu geamurile sparte, în comuna Șimian, aflată la 7 km de orașul de reședință al județului Mehedinți.

Violențele au continuat și la intrarea în stadion, unde suporterii au aruncat cu torțe în forțele de ordine, iar, ulterior, jocul a fost întrerupt, pentru scurt timp, din cauza petardelor și fumigenelor aruncate în teren, din peluza arenei. A doua zi, clubul a fost amendat cu 30.000 de lei pentru incidentele provocate de fani olteni.

Chiar la ultimul joc desfășurat de U Craiova 1948 SA la Severin, derby-ul cu Rapid, Jandarmeria Mehedinți a solicitat ca echipa patronată de Adrian Mititelu să nu mai dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municial, aducând în discuție și incidentele provocate de ultrașii craioveni la meciul cu Petrolul din urmă cu 7 ani.

Derby-ul Petrolul – U Craiova 1948 SA se joacă duminică, pe ”Ilie Oană”

Acum, Petrolul și U Craiova 1948 SA sunt adversare din nou în Liga 2 în lupta pentru promovare, iar după opt etape prahovenii sunt pe locul 5, cu 13 puncte, iar doljenii sunt pe prima poziție, cu 17 puncte.

Meciul dintre Petrolul și ”FC U” Craiova are loc duminică, de la ora 15:00, la Ploiești, și contează pentru etapa a 9-a a Ligii 2.

În această săptămână, ploieștenii au trecut cu 2-1, după prelungiri, de Metaloglobus, iar craiovenii au câștigat cu 4-0 la echipa de Liga 3 ACSO Filiași. Cele două jocuri au contat pentru turul 4 al Cupei României.

Programul etapei a 9-a a Ligii 2

Etapa a 9-a a Ligii 2 debutează sâmbătă dimineață, de la ora 11:00, cu nu mai puțin de șapte meciuri. Acestea au loc pe stadioanele din Bacău, Timișoara (Știința), Buzău, Slobozia, București (Metaloglobus), Târgu Jiu și Turnu Măgurele. Ultimul meci al zilei are loc de la ora 11:30, la Chiajna.

Duminică e programat derby-ul dintre Petrolul și ”FC U” Craiova, iar etapa se încheie luni seară, cu jocul dintre CS Mioveni și ”U” Cluj, care are startul la ora 18:00.

sâmbătă, 24 octombrie 2020, ora 11:00
Aerostar Bacău – Fotbal Comuna Recea
ASU Politehnica Timișoara – CSM Slatina
SCM Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Unirea Slobozia – Dunărea Călăraşi
Metaloglobus Bucureşti – FK Csikszereda
Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara
Turris Oltul Turnu Măgurele – CSM Reșița

sâmbătă, 24 octombrie 2020, ora 11:30
Concordia Chiajna – Farul Constanţa

duminică, 25 octombrie 2020, ora 15:00
Petrolul Ploieşti – U Craiova 1948 SA

luni, 26 octombrie 2020, ora 18:00
CS Mioveni – Universitatea Cluj

 

Marius ANGHEL 23 Oct. 2020, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă