”FC U” Craiova câștigă derby-ul cu Petrolul printr-o super-execuție! Oltenii revin pe primul loc în Liga 2 și după ce Beleck a debutat la ”găzari” cu un penalty ratat

Marius ANGHEL 25 Oct. 2020, 16:55 Liga 2

Petrolul și-a dezamăgit din nou suporterii pe teren propriu. Echipa antrenată de Viorel Moldovan a înregistrat o nouă înfrângere pe ”Ilie Oană”, a treia în patru meciuri dispute în acest sezon, acum cu ”FC U” Craiova, în fața căreia a cedat cu 0-1 și a căzut în afara locurilor de play-off.

Oltenii au revenit pe locul 1 în Liga 2 după o zi, s-au distanța la șapte puncte de trupa ploieșteană și par de neoprit în drumul către Liga 1.

William Baeten a înscris golul carierei pe ”Ilie Oană”, la o fază care nu anunța nimic

După primele minute în care s-a văzut presată pe teren propriu, Petrolul a avut o mare ocazie de a deschide scorul. Diarra (9) i-a luat fața lui Negru în fața careului mic și a relua cu capul din 6 metri pe lângă bara a doua. Apoi, ca din senin, William Baeten a prins o bombă de la 20 de metri central direct în vinclul din dreapta și a deschis scorul cu probabil golul carierei sale.

Ca de obicei până acum, oltenii s-au retras după ce au marcat, însă au reușit să-și țină la distanță de Robert Popa pe adversari. Petrolul a avut totuși ocazii, două prin Meijers (32 și 36), care a irosit lovituri de cap din poziții bune, și Bratu (40), a cărui lovitură liberă din 17 metri s-a dus pe lângă poartă. Căpitanul Pol Roige și-a încercat și el șutul de la 23 de metri central, însă mingea s-a dus tot pe lângă bara din dreapta.

Kitanov a salvat în fața lui Albu și Bălan. Petrolul a ratat ocazii mari prin Diarra și Beleck

Nici măcar discursul lui Viorel Moldovan de la vestiar nu i-a impulsionat mai mult pe ”găzari”. Repriza secundă a început la fel de modest, iar cei care puteau da lovitura au fost tot oltenii. Albu (58) a executat frumos o lovitură liberă de la 25 de metri central, peste zid, spre vinclul din dreapta, însă Kitanov s-a întins și a respins în lateral.

Primul care a mutat a fost tot Craiova, prin Raicea în locul lui Compagno, dar și Petrolul a schimbat imediat de două ori, cu Balint și Constantinescu. Raicea (66) a intrat însă cu nerv și a creat o fază periculoasă la care Bălan, din cădere, a reluat peste poartă. Ulterior au intrat și Stoenac și Beleck, iar fostul CFR-ist a deviat perfect în 6 metri pentru Diarra (76), însă jucătorul din Mali s-a încurcat singur în picioarele sale lungi și n-a putut înscrie.

Petrolul a jucat atât de calm de parcă era sigură că va înscrie. A fost aproape din nou prin Beleck, care din 6 metri i-a luat fața lui Robert Popa la o centrare din stânga a lui Țicu, însă a trimis incredibil pe lângă bara a doua. Kitanov (80) a ținut apoi ”lupii” în joc cu intervenția în fața lui Bălan, iar Raicea (82) a luftat singur în fața porții, spre norocul gazdelor.

Debutantul Beleck a dat-o-n bară la penalty-ul obținut rușinos de Balint

Și totuși, după un plonjon rușinos în careu al lui Balint (83), la care arbitrul Ionuț Coza s-a păcălit și a acordat penalty, debutantul Steve Beleck (84) a bătut execrabil, moale, direct în bara din dreapta, însă ratarea a făcut dreptate.

Minutele de prelungiri au însemnat alte trei ocazii la poarta Craiovei, cu Popa scoțând greu de sub transversală o lovitură liberă bătută de Saim Tudor (90+3), cu Beleck (90+3) nefiind în stare să împingă mingea din mai puțin de un metru și cu un henț comis în propriul careu de Stoenac (90+4), la care arbitrul n-a mai acordat penalty, ci a fluierat direct finalul.

Craiova – pe locul 1, Petrolul – pe 7

S-a încheiat 1-0 pentru ”FC U” Craiova, care revine pe locul 1 în Liga 2 după doar o zi în care Metaloglobus i-a ocupat poziția, în timp ce Petrolul ajunge pe 7, în afara locurilor de play-off și încasează a treia înfrângere acasă în patru meciuri jucate pe ”Ilie Oană”. Oltenii au 10 de puncte, în timp ce prahovenii rămân cu 13 puncte.

Petrolul joacă următorul meci tot acasă, miercuri, de la ora 17:00, cu CSM Slatina, restanța din etapa 7, în timp ce Craiova o întâlnește abia pe 3 noiembrie, de la ora 17:00, la Severin, pe Aerostar Bacău, în etapa a 10-a.


Derby-ul etapei a 9-a a Ligii 2 are loc astăzi, de la ora 15:00, la Ploiești, pe stadionul ”Ilie Oană”, acolo unde se întâlnesc Petrolul și U Craiova 1948 SA. Cele două formații au ca obiectiv accederea în play-off și mai apoi promovarea în Liga 1.

Dacă Petrolul are deja un egal și două înfrângeri în șapte meciuri, eșecurile fiind suferite chiar pe teren propriu, ”FC U” Craiova, din postura de nou-promovată, se prezintă excelent. În șapte partide are doar două remize, e una dintre cele două formații neînvinse în acest sezon și a ocupat locul 1 în șase dintre cele opt etape desfășurate deja.

În momentul actual, Petrolul are patru puncte mai puțin în clasament decât ”FC U” Craiova, astfel că, pentru a rămâne aproape de echipa olteană sau a se menține lângă podium nu își permite un eșec astăzi.

Viorel Moldovan, despre meciul Petrolul – ”FC U” Craiova: ”Diferența se va face în plan mental”

După trei deplasări consecutive, la Târgu Jiu (1-1 cu Viitorul Pandurii) și Recea (2-1 cu Fotbal Comuna Recea), în campionat, și la București, pentru jocul de Cupa României cu Metaloglobus (2-1), aceasta din urmă întinzându-se și în prelungiri, petroliștii revin pe ”Ilie Oană” și au nevoie de o victorie în fața liderului dinaintea etapei pentru a se menține aproape de el. Doar varianta succesului o ia în calcul și antrenorul Viorel Moldovan.

”Am avut parte de o săptămână încărcată, iar până acum putem spune că lucrurile ne-au ieșit într-un sens pozitiv, pentru că am câștigat la Recea, iar în Cupa României am mers mai departe, după ce am eliminat ocupanta locului 2 din campionat, Metaloglobus. Acum, duminică, vom avea parte de un test foarte important, pentru noi, pentru suporteri, pe care trebuie să-l câștigăm! Întâlnim un adversar foarte bun, o echipă care a început excelent sezonul , care marchează foarte multe goluri, dar care are și o bună organizare defensivă. Un adversar pragmatic, greu de manevrat, dar am speranța că vom reuși să-i punem în dificultate și să câștigăm acest joc”, a spus Viorel Moldovan despre întâlnirea cu oltenii.

Moldovan: ”Am pierdut, până acum, de două ori acasă și nu trebuie să le mai oferim acest prilej adversarelor”

Fostul internațional nu mai vrea puncte pierdute de Petrolul pe propriul teren, duce ce în primele trei partide desfășurate acasă a pierdut cu Farul (1-2) și Dunărea Călărași (0-1) și a câștigat cu modesta Ripensia (5-0). Moldovan  spune că în plan mental se va face diferența între echipa sa și nou-promovata în Liga 2.

”E important să avem continuitate în rezultate. Am pierdut, până acum, de două ori acasă și nu trebuie să le mai oferim acest prilej adversarelor, să câștige puncte la Ploiești. Trebuie să facem tot posibilul pentru a câștiga jocul și a lega a treia victorie la rând.
Chiar dacă avem un program aglomerat în această perioadă, suntem pregătiți din punct de vedere fizic pentru jocul de mâine. Diferența se va face în plan mental și trebuie să fim puternici, echilibrați, să avem răbdare, să ne așezăm bine și să obținem victoria!”, a mai spus antrenorul Petrolului, care nu se va putea baza nici de această dată pe mijlocașul albanez Armando Vajushi, nerefăcut totalitate după o accidentare.

Dan Vasilică conduce ”FC U” Craiova din postura de interimar și la derby-ul cu Petrolul: ”Întâlnim cel mai greu adversar de până acum”

Chiar dacă în precedentul joc din campionat echipa a câștigat autoritar derby-ul cu Rapid, cu 5-0, Adrian Mititelu l-a demis din nou de Nicolo Napoli, iar în locul său l-a numit interimar pe Dan Vasilică, cel care a condus deja Craiova din această postură la mijlocul aceastei săptămâni, în turul 4 al Cupei României, fază în care s-a obținut o victorie cu 4-0 cu ACSO Filiași.

Antrenorul interimar crede că jocul cu formația ploieșteană va fi cel mai greu de până acum pentru elevii săi. ”Avem un meci extrem de greu cu Petrolul. E acel clișeu că următorul meci e cel mai greu. Dar în cazul de față chiar întâlnim cel mai greu adversar de până acum, unul foarte bine organizat. Cred că o să fie cel mai important meci.
Dacă o să reușim să-l tranșăm în favoarea noastră, atunci e examenul nostru pe care o să-l dăm cu această ocazie”, a spus Dan Vasilică despre partida de pe ”Ilie Oană”.

Vasilică: ”Nu ai presiune, nu ai nici obiectiv și nici plăcere”

Preparatorul fizic al echipei oltene atât în mandatele lui Eugen Trică și Nicolo Napoli nu are niciun fel de problemă cu presiunea existentă la ”FC U”. Lui Vasilică chiar îi place presiunea. ”Când ești pe locul 1, ești la Universitatea Craiova și ai obiectiv promovarea, absolut e presiune. Nu există. Presiune nu e la mijlocul clasamentului. Nici presiuni, nici obiectiv și nici plăcere. Pentru noi este foarte bine că este această presiune, este benefică. Atunci când vin după tine, la 300 de kilometri distanță, suporterii, te încurajează meci de meci, e normal să îi mulțumești indiferent cu cine joci. Și într-un amical trebuie să dai totul să câștigi. Indiferent de minut, de scor, trebuie să joci ca și cum ar fi 0-0 și să mulțumești pe toată lumea”, a mai spus Dan Vasilică, cel care în cariera sa a mai fost antrenor principal la Internațional Bălești și ACS Șirineasa, fostă Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii, dar și preparator fizic la Pandurii, FK Csikszereda și Campionii FC Argeș.

Petrolul și Craiova vin după victorii obținute la mijlocul săptămânii în turul 4 al Cupei României. Ionuț Coza arbitrează meciul de la Ploiești

După desfășurarea a șapte meciuri din etapa a 9-a, Craiova nu mai e liderul Ligii 2, fiind devansată cu două puncte de Metaloglobus, 19 față de 17 puncte. Oltenii sunt acum la egalitate cu ASU Poli, dar se mențin pe locul 2, după șapte partide desfășurate în acest sezon.

Petrolul, care are tot șapte meciuri disputate, are 13 puncte și a căzut de pe locul 5 pe 7.

În această săptămână, cele două echipe care se întâlnesc astăzi au jucat și în turul 4 al Cupei României. Ploieștenii au trecut cu 2-1, după prelungiri, de Metaloglobus, iar craiovenii au câștigat cu 4-0 la echipa de Liga 3 ACSO Filiași.

Craiova are cel mai bun atac din acest sezon, cu 21 de goluri marcate în șapte meciuri, însă la apărare nu stă foarte bine, fiindcă până acum a încasat nouă goluri. În schimb, Petrolul are 15 goluri înscrise și 6 primite.

Partida de pe ”Ilie Oană”, dintre Petrolul și ”FC U” Craiova, de la ora 15:00, va fi arbitrată de la centru de Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) și asistenții Andrei Constantinescu (București) și Adrian Vornicu (Iași). Arbitru de rezervă este Dragoș Nicolae Lunca (Cluj Napoca), iar observatori au fost delegați Dan Jiga (Bistrița) și Marian Lumînare (București).

TOATE REZULTATELE etapei a 9-a sunt AICI

COMENTARIUL LIVE:

Petrolul Ploiești: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Ekollo (Val. Balint 62′), Nir Lax – M. Bratu (Mih. Constantinescu 62′), Pol Roige (cpt.)(Botic 87′), Diarra (Saim Tudor 87′) – Buhăescu (Beleck 74′)
Rezerve neutilizate: R. Avram – Andr. Răuță, Poelmans, Rz. Matiș
Antrenor: Viorel Moldovan

U Craiova 1948 SA: Rob. Popa – R. Neagu, Paramatti, Diallo, Huyghebaert – Dr. Albu – Vl. Pop, Baeten (Stoenac 68′) – Cl. Bălan, Compagno (Raicea 60′), Rob. Răducanu (Andr. Ciolacu 86′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – M. Avram, Blidar, Zimța, Al. Munteanu, Miuțescu
Antrenor: Dan Vasilică

Min 90+4 Final de partidă la Ploiești. ”FC U” Craiova câștigă cu 1-0 meciul cu Petrolul, revine pe primul loc și se distanțează la șapte puncte de echipa prahoveană, care rămâne în afara primelor șase poziții, care duc în play-off. Petrolul pierde pentru a treia oară în patru meciuri desfășurate pe teren propriu în acest sezon și își dezamăgește din nou suporterii
Min 90+4 Cornerul din dreapta e respins mai mult cu mâna de Stoenac din nou în corner, la prima bară, în încercarea de a prelua cu pieptul, însă arbitrul nu mai acordă penalty și fluieră direct finalul partidei
Min 90+3 Un nou corner bătut în fața porții lui Popa, goalkeeperul nu iese nici de această dată, mingea merge la bara a doua, de unde Beleck ratează din nou incredibil din mai puțin de un metru. A deviată pe lângă, mingea a lovit un adversar și a ieșit în alt corner
Min 90+3 ||| Nicușor Raicea primește și el cartonașul galben pentru proteste
Min 90+3 Saim Tudor bate pe poartă o lovitură liberă de la 23 de metri lateral stânga, Popa respinge cu greu de sub transversală în corner
Min 90+2 ||| Radu Negru și Marian Stoenac văd și ei cartonașele galbene
Min 90 + Meciul e prelungit cu trei minute
Min 87 Dublă schimbare la Petrolul. Intră Manuel Botic și Alexandru Saim Tudor și ies Pol Roige și Ibrahim Diarra
Min 86 La Craiova, iese Robert Răducanu și intră Andrei Ciolacu

Steve Leo Belek ratează lovitura de la 11 metri în timpul meciului dintre Petrolul și U Craiova 1948 SA. Foto: George Filip / Mediafax Foto

Min 84 Steve Beleck pune latul de la 11 metri în dreapta, modest, trimite în bară, mingea revine în joc și este degajată. Popa a sărit în partea opusă
Min 83 Balint plonjează în piscină din fața lui Diallo, arbitrul e păcălit și acordă penalty
Min 82 Bălan pătrunde în stânga careului, centrează în fața careului mic, unde Raicea, singur, încearcă o deviere spre gol, însă luftează. Raicea era în poziție suspectă de offside
Min 80 ||| Pol Roige și Dragoș Albu primesc cartonașul galben după o fază petrecută la mijlocul terenului
Min 80 Pasă pe culoar, Bălan scapă de marcajul lui Huja și reia din 10 metri, Kitanov atinge mingea și atenuează forța acestuia, iar HHuja degajează
Min 78 Țicu centrează din marginea stângă a careului în fața porții, Beleck se demargă bine, pune latul din fața lui Popa, însă trimite incredibil din 6 metri pe lângă bara a doua
Min 78 Fază de contraatac a oltenilor, Stoenac primește în dreapta careului și trage din 12 metri violent spre colțul lung, pe lângă poartă. Stoenac avea și varianta pasei, mai bună, fiindcă se afla într-un unghi închis, însă a preferat șutul
Min 76 Pol Roige centrează din stânga careului, Beleck deviază din prima pentru Diarra, care se încurcă cu ce picior să reia, întârzie șutul din 6 metri și reia în cele din urmă pe lângă bara a doua. Mingea e deviată clar de Paramatti, Diarra cere corner, însă arbitrul nu dă nimic pentru Petrolul
Min 75 După o centrare dintr-un corner de pe dreapta, Balint sare contra timp în mijlocul careului, de unde reia cu capul mult peste poartă. Aflat în cadere, mingea l-a lovit în cap pe atacant
Min 74 Moldovan mută din nou în ofensivă. Iese Vasile Buhăescu, fără ocazie de gol în acest meci, și intră Steve Beleck, ultima achiziție a Petrolului, care debutează, astfel, pentru ”găzari”
Min 68 Iese autorul golului acestui meci, William Baeten, și intră Marian Stoenac, golgheterul Craiovei din sezonul trecut, aflat acum la debut în acest campionat, după ce până acum a fost accidentat
Min 67 Pasă lungă din defensivă în careul Craiovei, Diarra recentrează cu capul din stânga în fața porții, acolo unde urmăresc Buhăescu și Balint, însă niciunul nu ajunge la minge să reia spre gol
Min 66 Raicea are o acțiune în viteză în flancul drept, pătrunde până în marginea careului, în centru, pasează în dreapta pentru Bălan, care reia din cădere, de lângă Meijers, peste poartă
Min 62 Dublă schimbare la Petrolul. Ies Mario Bratu și Serge Ekollo și intră Mihai Constantinescu și Valentin Balint
Min 60 Prima schimbare o face ”FC U” Craiova. Iese Andrea Compagno și intră Nicușor Raicea
Min 58 Albu bate bine o lovitură liberă de la 25 de metri central, peste zid, spre vinclul din dreapta, însă Kitanov plonjează și parează cu palma în lateral
Dacă suporterii ”FC U” din Peluza Sud ’97 susțin că autoritățile i-au blocat în Craiova și n-au putut face deplasarea la Ploiești, fanii Petrolului s-au strâns în apropiere de stadionul ”Ilie Oană” pentru a-și susține favoriții. ”Mereu prezenți pentru culori! Întotdeauna ne vom apăra clubul, emblema și istoria indiferent de ce se va întampla. Pentru noi Petrolul e mai presus de orice și vom fi alaturi de echipa noastra mult iubită întotdeauna”, este mesajul fanilor din Peluza I ”Ilie Oană”.


Min 53 Centrare în careul Craiovei, Buhăescu deviază pe spate cu capul, moale și Popa reține fără probleme
Min 51 ||| Lorenzo Paramatti îl faultează din spate și apoi îl împiedică pe Buhăescu să repună mingea în joc, iar italianul vede cartonașul galben
Min 46 S-a reluat meciul de pe ”Ilie Oană”
Min 45+1 Pauză în meciul de la Ploiești. ”FC U” Craiova conduce Petrolul cu 1-0, după golul lui William Baeten din minutul 12, de altfel singura dată când oltenii au tras pe poartă în acest joc. Gazdele au încercat apoi să reintre în meci, însă ocaziile create, unele care puteau fi chiar mari, au fost irosite mult prea ușor
Min 45 ||| Nir Lax are un atac întârziat asupra lui Radu Negru și primește cartonașul galben
Min 41 Pol Roige trage de la 23 de metri central, printre doi adversari, dar pe lângă bara din dreapta

Radu Negru și Pol Roige Rodriguez în duel pentru minge în meciul Petrolul – U Craiova 1948 SA. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Min 40 Mario Bratu execută pe lângă zid, la colțul lung, o lovitură liberă din 17 metri ușor lateral dreapta, însă o face pe lângă poartă
Min 36 Pol Roige centrează din nou în careu dintr-o lovitură liberă de la 28 de metri ușor lateral stânga, Meijers câștigă din nou duelul aerian, însă din colțul de 6 metri al careului mic reia cu capul mult pe lângă bara a doua, deși era într-o poziție bună
Min 32 Pol Roige bate o lovitură liberă din dreapta, centrează pe lung, Meijers se întinse să reia cu capul, atinge mingea, însă e departe de poartă și împinge balonul în afara jocului
Min 25 Craiova îi ține departe de propria poartă pe petroliști. Jucătorii lui Viorel Moldovan nu au mai avut nicio ocazie după cea a lui Diarra din minutul 9
Suporterii Craiovei din Peluza Sud 1997 susțin că au dorit să facă deplasarea la Ploiești pentru acest meci, însă că ”autoritățile” nu le-au permis să iasă din oraș. Peluza I ”Ilie Oană” îi invitaseră pe olteni la Ploiești și cel mai probabil aceasta este o tactică a craiovenilor de a se eschiva acestei deplasări. La Ploiești nu e ca și cum te-ai duce la Recea sau la Severin, din punct de vedere al ultrașilor vorbind, nu de a merge la plimbare.
Min 12 0-1 William Baeten trece de Țicu în dreapta, pătrunde în centru și trage violent din 20 de metri central direct în vinclul din dreapta, fără nicio șansă pentru Kitanov

William Baeten se bucură după golul marcat în poarta lui Kitanov. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Min 9 Prima mare ocazie aparține Petrolului. După o centrare din dreapta, Diarra îi ia fața lui Negru în fața careului și reia cu capul din 6 metri pe lângă bara a doua
Min 1 A început partida de la Ploiești, de pe ”Ilie Oană”. Petrolul joacă în echipament galben complet, Craiova are echipament albastru

TOATE REZULTATELE etapei a 9-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-9-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-metaloglobus-poate-urca-pe-locul-1-cu-o-victorie-obtinuta-cu-ciucul-partida-de-la-buzau-a-picat-rapid-sta-19153909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pentru-petrolul-urmeaza-momentul-adevarului-meciul-cu-liderul-fc-u-craiova-viorel-moldovan-pentru-noi-pentru-suporteri-trebuie-sa-castigam-19154041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-condusa-de-interimarul-dan-vasilica-si-in-derby-ul-cu-petrolul-intalnim-cel-mai-greu-adversar-de-pana-acum-e-examenul-nostru-19154140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupii-galbeni-au-reactionat-la-adresa-peluzei-sud-97-dupa-gestul-din-fata-stadionului-ilie-oana-fanii-petrolului-au-un-mesaj-special-pentru-sustinatorii-19153971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casa-lupilor-galbeni-vizitata-noaptea-de-olteni-inainte-de-petrolul-fc-u-craiova-cum-au-marcat-prezenta-la-ploiesti-suporterii-din-peluza-sud-97-foto-19153822

Marius ANGHEL 25 Oct. 2020, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă