”Sunt nașul Timișoarei!” Alexandru Ciocâlteu a marcat de trei ori împotriva Politehnicii în acest sezon și acum i-a semnat retrogradarea

Adi MARICA 24 Apr. 2023, 15:11 Liga 2

Alexandru Ciocâlteu (33 de ani) a reușit în etapa din weekendul trecut să înscrie primul gol pentru noua sa echipă. Trecut în iarnă de la CS Comunal Șelimbăr la CSM Slatina, mijlocașul originar din Sinaia a marcat un gol frumos, care a adus victoria cu scorul de 1-0 și a trimis-o pe Poli Timișoara, echipa învinsă, matematic în Liga 3.

Nu este pentru prima oară când Ciocâlteu marcheză contra celor de la Poli.

Alexandru Ciocâlteu, la primul gol pentru CSM Slatina

CSM Slatina a câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2, meciul cu Poli Timișoara, rezultat care o face să mai aibă nevoie de un punct în ultimele două etape pentru a se menține în Liga 2. În schimb, bănățenii au retrogradat matematic în urma acestui eșec.

Golul care a adus victoria oltenilor pe stadionul 1 Mai din Slatina a fost marcat chiar înainte de pauză de Alexandru Ciocâlteu, una dintre achizițiile făcute în iarnă a trupei antrenate de Daniel Oprescu. Mijlocașul, utilizat în șase din cele șapte meciuri disputate de CSM Slatina în acest an, doar de două ori ca titular, a marcat acum primul gol în tricoul noii sale echipe.

În prima parte a sezonului, Ciocâlteu a evoluat pentru CS Comunal Șelimbăr în 15 din cele 19 meciuri, de 12 ori a intrat ca titular, și a înscris 3 goluri, două cu Poli Timișoara (4-0) și unul cu Steaua (1-1).

Ciocâlteu: ”Dau puține goluri, dar frumoase!”

În partida de sâmbătă cu Poli Timișoara, Ciocâlteu a început ca titular, iar în minutul 43 a înscris după ce a interceptat o minge în dreapta, a pătruns până în fața careului, de unde a finalizat cu piciorul stâng în vinclul din dreapta.

”Nu marchez eu multe goluri, dar și când o fac sunt de generic. Dau puține goluri, dar frumoase!”, spune, pentru Liga2.ro, mijlocașul echipei CSM Slatina.

În acest sezon de Liga 2, Ciocâlteu are 4 goluri marcate în 21 de meciuri disputate pentru Șelimbăr și Slatina.

Îi priesc meciurile cu Poli Timișoara. Are 5 goluri împotriva alb-violeților

Nu este pentru prima oară când fotbalistul prahovean stabilit la Brașov marcheză contra celor de la Poli Timișoara. În prima parte a sezonului, pe când evolua la CS Comunal Șelimbăr, Alexandru Ciocâlteu marca două goluri și pasa decisiv la un alt gol, în victoria cu 4-0 a sibineilor în fața bănățenilor, la Râmnicu Vâlcea.

În cariera sa, a mai înscris contra Politehnicii Timișoara de alte două ori, pe când evolua la Aerostar Bacău (în 2019, în victoria cu 2-1 de la Timișoara), dar și în sezonul trecut, când era tot la Șelimbăr (în 2022, în succesul cu 2-1 de la Timișoara).

”În tur am marcat două goluri și am dat o pasă de gol în meciul cu Poli. În campionatul trecut am marcat în secunda 48 în meciul care avea să o trimită pe Poli la baraj. Și când jucam la Aerostar am marcat contra lor, astfel că se poate spune că sunt nașul Timișoarei”, a mai spus Ciocâlteu.

Alexandru Ciocâlteu i-a dat două goluri Politehnicii Timișoara în sezonul regular, pe când evolua la CS Comunal Șelimbăr. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

”Fotbalul nostru are nevoie de echipe de tradiție ca Poli Timișoara”

Totuși, golul care i-a adus victoria Slatinei în fața Politehnicii și a retrogradat-o matematic pe echipa timișoreană nu a fost atât de deciziv în privința soartei acesteia din urmă. Trupa alb-violetă avea șanse reduse să se salveze de la retrogradare, iar acum i s-au terminat speranțele matematice, cu două runde înainte de finalul play-out-ului.

Ciocâlteu deplânge situația echipei timișorene și este de părere că fotbalul românesc are nevoie de cluburi precum Poli.

”Eu cred că Poli era retrogradată demult, nu de la meciul cu Slatina li se trage lor problemele. Jucătorii lor mi s-au părut resemnați cu situația. Cred că s-au confruntat cu multe probleme acolo și nu doar de ordin fotbalistic. Sincer, fotbalul nostru are nevoie de echipe de tradiție ca Poli Timișoara. Sper să revină rapid în Liga a 2-a, pentru că fotbalul nostru are nevoie de echipe cu suporteri”, este părerea lui Ciocâlteu, fotbalist stabilit de 9 ani la Brașov, unde este căsătorit cu o brașoveancă. ”Au fost unele tatonări să revin la FC Brașov, dar nu s-au concretizat. Asta este”, a mai spus mijlocașul născut la Sinaia.

În cariera sa, Alexandru Ciocâlteu a mai evoluat pentru Tricolorul Breaza, Conpet Ploiești, CF Brăila, FC Brașov, Racing Beirut (Liban), ASIL Lysi (Cipru), Dunărea Călărași, Petrolul Ploiești, Aerostar Bacău, Metaloglobus București și CS Comunal Șelimbăr.

Golul lui Alexandru Ciocâlteu, care a decis CSM Slatina – Poli Timișoara 1-0:

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/saptamana-intunecata-pentru-poli-timisoara-retrogradata-matematic-paul-codrea-vorbeste-de-salvat-onoarea-galeria-a-intors-spatele-jucatorilor-19267993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-retrogradat-o-matematic-pe-poli-timisoara-antrenorul-daniel-oprescu-se-teme-ca-nici-echipa-sa-nu-e-scapata-de-emotii-si-arunca-sageti-se-spunea-ca-dispar-jocurile-de-culise-19267755

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

Adi MARICA 24 Apr. 2023, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă