CSM Slatina a retrogradat-o matematic pe Poli Timișoara, antrenorul Daniel Oprescu se teme că nici echipa sa nu e scăpată de emoții și aruncă săgeți: ”Se spunea că dispar jocurile de culise”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2023, 17:48 Liga 2

Fără victorie în precedentele patru meciuri, trei din play-out, CSM Slatina a resimțit gustul victoriei în partida de pe teren propriu cu Poli Timișoara, rezultat care aproape asigură menținerea în Liga 2 a trupei oltene și o retrogradează matematic pe cea bănățeană.

Cu 1-0 s-a impus echipa lui Daniel Oprescu în meciul desfășurat sâmbătă, pe stadionul 1 Mai din Slatina, în cadrul etapei a 5-a a play-out-ului Ligii 2. Golul a fost marcat înainte de pauză de Alexandru Ciocâlteu, una dintre achizițiile făcute în iarnă, aflat la prima reușită în tricoul alb-roșu.

Alexandru Ciocâlteu i-a adus Slatinei victoria. Ambele echipe au avut câte o bară

Prima mare ocazie a jocului i-a aparținut Politehnicii, care în minutul 18 a avut o bară transversală, la șutul lui Bîrnoi. Replica jucătorilor echipei gazdă a venit la scurt timp, printr-o dublă ocazie în aceeaşi fază, şutul lui Ciocâlteu lovind bara, iar execuţia lui Niţu fiind scoasă in extremis de portar, minutul 23.

Presiunea Slatinei a dat rezultate și pe tabelă chiar înainte de pauză, într-un moment psihologic. Alexandru Ciocâlteu (foto text 1) a marcat în minutul 45 cu un şut din interiorul careului, la semiînălţime. Putea fi o diferență și mai mare pe tabelă dacă arbitrul ar fi dictat penalty la un fault al lui Porumb asupra lui Leață, însă acesta a lăsat jocul să continue.

În partea a doua, Poli a avut momentele ei bune de joc, însă nu a ajuns să aibă situații mari la poarta lui Ionuț Pop. În schimb, Slatina ar mai fi putut marca o dată, în minutul 75, pe o fază de contraatac, însă Leață a șutat în blocaj, după ce balonul a fost adus în fața porții pe traiectoria Nițu-Doman-Ciocâlteu.

Daniel Oprescu a învins Poli Timișoara, dar a tras semnale față de posibilul arbitraj din meciul viitor al Slatinei, cu Metaloglobus

Victoria cu Poli Timișoara nu-i asigură și menținerea matematică în Liga 2 echipei oltene, chiar dacă în acest moment, cu două etape înainte de final, are cinci puncte în fața celor de la Metaloglobus, situați pe locul de baraj.

Urmează două meciuri foarte grele. Weekendul următor o va întâlni chiar pe Metaloglobus, la București, iar în ultima rundă va evolua acasă cu Minaur Baia Mare, echipă care mai are și ea speranțe la locul de baraj în acest moment. Cu două eșecuri și ținând cont că Metaloglobus joacă în ultima rundă în deplasare la Poli Timișoara, echipă deja retrogradată, Slatina poate pica pe locul 5.

În această rundă, Metaloglobus a câștigat la Râmnicu Vâlcea meciul cu CS Comunal Șelimbăr, scor 2-1, în fața liderului grupei înainte de startul jocurilor, iar antrenorul Daniel Oprescu s-a dus cu gândul la jocuri de culise, dar și la arbitraje favorabile unora dintre echipe.

După meciul cu Unirea Dej, ultimul din sezonul regular, am venit la declaraţii foarte supărat, pentru că ştiam ce ne aşteaptă. În calcul am luat chiar şi arbitrajele, care trebuie să recunoaştem că pe noi, în primele etape de play-out, ne-au dezavantajat. Trag un semnal de alarmă, pentru că urmează meciul de la Metaloglobus Bucureşti, iar arbitrajul trebuie să fie extrem de corect. Spun asta, pentru că am văzut meciul lor cu Slobozia şi vă spun că nu am mai văzut aşa ceva de mult timp”, a declarat, citat de NewsFlux, Oprescu, gândindu-se și la faptul că la Metaloglobus președinte este unul dintre cei doi membri ai Ligii 2 în CEx FRF.

Oprescu a comentat și decizia arbitrului Sergiu Mavriche de a nu acorda penalty pentru Slatina în prelungirile primei reprize (foto text 3). ”Mai contează? Încep să apară arbitraje, jocuri de culise şi aşa mai departe. De aia am fost supărat după ultimul meci din sezonul regular, pentru că ştiam ce ne aşteaptă”, a mai spus Oprescu, care, de obicei, refuză să vorbească despre astfel de subiecte sensibile, însă acum probabil se teme de retrogradare.

Oprescu vrea alt sistem competițional la Liga 2: ”Se spunea că dispar jocurile de culise, se pare că nu”

Antrenorul echipei CSM Slatina și-ar dorit și un alt sistem competițional pentru Liga 2, considerând că actualul nu a dus la dispariția jocurilor de culise, așa cum se spunea dinspre FRF.

Am avut destule ocazii, asta pe fondul unui joc bun în prima repriză, în care am pus presiune pe adversari, am stat cu fundaşii la centrul terenului… Am avut o ezitare la bara lor, dar să ne amintim că şi noi am avut bară şi nenumărate ocazii. Până la urmă, fotbalul de asta este frumos şi cu atât mai frumos când se joacă până la sfârşit. Totuşi, federaţia ar trebui să se gândească foarte serios la această tentativă de sistem competiţional în care uitaţi-vă ce se întâmplă. Se spunea că dispar jocurile de culise, se pare că nu”, a comentat Daniel Oprescu, el fost angajat la FRF mai mulți ani, ca selecționer al mai multor grupe de juniori.

”Suntem la mâna noastră, până la urmă de noi depinde”

Pentru a se menține în Liga 2, CSM Slatina are nevoie de un punct în ultimele două etape, cu Metaloglobus, în deplasare, sau cu Minaur, acasă.

”Ceea ce este foarte important este că noi suntem la mâna noastră, până la urmă de noi depinde. Să ne amintim că acum trei ani am fost retrogradaţi cu şapte etape înainte, nu mai aveam nicio şansă, aveam atunci jumătate din punctele de acum…”, a mai spus, citat de NewsFlux, Oprescu, care nu s-a declarat surprins de victoria Metaloglobusului în fața Șelimbărului.

Cu 31 de puncte, CSM Slatina se află pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, în care Unirea Slobozia (34 puncte), CS Comunal Șelimbăr (33) și FK Miercurea Ciuc (33) sunt salvate, Poli Timișoara (19) este retrogradată, iar Metaloglobus București (26) și Minaur Baia Mare (22) sunt în lupta pentru evitarea retrogradării.

În etapa a 6-a, CSM Slatina joacă în deplasare la București, sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 11:00.

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-remiza-cu-unirea-slobozia-19267711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-trist-in-liga-2-pentru-ripensia-in-fata-propriilor-fani-iulian-muntean-dupa-esecul-drastic-cu-fc-brasov-ma-asteptam-la-mai-multa-concentrare-patronul-nu-stie-ce-vrea-mai-d-19267751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-i-a-indeplinit-dorinta-lui-adrian-mihalcea-si-a-invins-steaua-19267739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-esec-cu-gloria-buzau-19267728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-din-play-out-astazi-putem-afla-inca-o-retrogradata-dar-si-doua-noi-echipe-care-sa-se-salveze-matematic-19267599

Marius ANGHEL 22 Apr. 2023, 17:48 Liga 2
Pe aceeași temă