Daniel Oprița nu se lasă și vrea o nouă clasare pe loc promovabil cu Steaua: ”Liga 2 e mai puternică, e și an electorat. Se bagă bani, va fi o luptă mai grea”

Andrei PASCU 03 Aug. 2023, 14:31 Liga 2

Steaua începe un nou sezon în care și-a reafirmat intenția de a termina pe unul din primele două locuri la finalul întrecerii de Liga 2. Deși încă nu s-a rezolvat problema cu dreptul legat de promovare, Daniel Oprița a anunțat care sunt planurile sale.

Antrenorul începe al cincilea sezon pe banca Stelei și vrea, la fel ca în stagiunea 2022/2023, o clasare pe primele două poziții.

Steaua vrea o nouă clasare pe loc direct promovabil

Steaua va avea parte de un an mai complicat, e de părere Daniel Oprița, argumentând opinia prin faptul că formațiile retrogradate din SuperLiga României, Campionii FC Argeș, CS Mioveni și Chindia Târgoviște, vor să revină imediat în prima divizie.

În plus, din punctul de vedere al antrenorului, echipele finanțate de autoritățile locale și județene vor avea parte de un buget mai mare, pentru că urmează un an electoral.

Steaua va juca în prima etapă de Liga 2 împotriva formației din Târgoviște, în deplasare.

Sunt mulțumit de tragerea la sorți, nu contează când joci cu echipele puternice, acasă, în deplasare. Nu trebuie să le judeci, trebuie să le iei așa cum sunt etapele, noi ne facem jocul nostru.

Obiectivul trasat de mine e să terminăm în primele două locuri, mai departe nu știu, în continuare e nerezolvată problema cu promovarea. Liga 2 e mai puternică, sunt echipe importante, cele care au retrogradat, care au spus că vor să urce în Liga 1. E și an electorat, știți cum e la noi, se bagă bani, bugete mari, va fi o luptă mai grea decât sezonul trecut”, a afirmat Daniel Oprița.

Steaua, amicalele verii

Referitor la amicalele disputate în această vară, Steaua a alternat victoriile cu eșecurile. În cantonamentul din Bulgaria, unde a programat cantonamentul de vară, echipa antrenată de Daniel Oprița a cedat în partida cu Beitar Ierusalim (deținătoarea Cupei Israelului și participantă în Conference League), scor 1-2, a câștigat în fața celor de la PFC Bansko (liga a 3-a din Bulgaria), scor 3-0, după care a cedat în fața formației FK Sileks (locul 4 în primă ligă din Macedonia de Nord), scor 1-2 și Altyn Asyr FK (prima ligă din Turkmenistan), scor 3-2.

În România, până la deplasarea în Bulgaria, Steaua a disputat doar un meci amical în țară, în compania nou-promovatei în Liga 2 CS Tunari, cu care a terminat la egalitate, scor 2-2. Ulterior, în ultimul test, de zilele trecute, a trecut cu 2-0 de CSM Slatina.

Lotul pe care Daniel Oprița îl are la dispoziție în acest moment

Portari: Ionuț Pop, Adrian Frânculescu, Horia Iancu, Iannis Pletea
Fundași: Stephan Drăghici, Walace da Silva, David Maftei, Costel Avram, Dean Beța, Daniel Vîrtej, Adrian Ilie, Mihai Dobrescu
Mijlocași: Valentin Bărbulescu, Rober Sierra, David Matei, Alin Raicu, Mario Topuzov, Răzvan Florea
Atacanți: Bogdan Chipirliu, Tsvetelin Chunchukov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc

Daniel Oprița, mulțumit și de tinerii pe care îi are Steaua

În lot se regăsesc și câțiva tineri, iar Daniel Oprița a anunțat că le va da mai multă încredere în stagiunea care va debuta sâmbătă, 5 august. E mulțumit și de jucătorii veniți în această vară.

La mijlocul terenului cred că ne-am întărit, dar și în atac. Am adus jucători cu CV-uri bune, cu calitate, dar pe toate pozițiile avem variante, chiar și la portari, chiar și la fundași. Pe toate pozițiile am adus jucători, așa că sper să se vadă progresul.

Tinerii sunt și ei jucători buni, se antrenează cu noi, încercăm să îi integrăm și să le dăm minute. Matei e deja o certitudine, pentru că a și evoluat în sezonul trecut, a fost titular. Ceilalți au jucat și ei, dar acum încerc să le dau mai multe minute, în funcție și de ei”, a mai afirmat Oprița.

Foto și video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-militaru-cedat-de-poli-iasi-la-chindia-19278747

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-llullaku-inainte-de-debutul-cu-ceahlaul-in-liga-2-19278732

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/marian-ivan-si-mugurel-buga-si-au-deschis-o-scoala-de-atacanti-19278728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-analiza-partidei-csm-resita-unirea-slobozia-19278703

 

 

Andrei PASCU 03 Aug. 2023, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă