Steaua, victorie în ultimul amical din Bulgaria. ”Militarii” au trecut de locul 2 din Turkmenistan

Andrei PASCU 21 Jul. 2023, 13:30 Liga 2
Steaua, victorie în ultimul amical din Bulgaria. ”Militarii” au trecut de locul 2 din Turkmenistan

Steaua a finalizat cantonamentul din Bulgaria, iar în această dimineață, vineri, 21 iulie, a plecat spre București, unde va pregăti ultimele zile premergătoare startului noului sezon de Liga 2. Joi, ”militarii” au disputat un ultim test, contra unei formații din prima ligă din Turkmenistan.

Steaua a întâlnit Altyn Asyr FK, de care a trecut la un gol, 3-2, după ce la pauză a condus cu 3-1. Bogdan Chipirliu a fost omul testului.

Steaua, victorie în ultimul amical din Bulgaria

Confruntarea de verificare a avut loc la Bansko, iar formația lui Daniel Oprița a deschis scorul în minutul 12, prin Chipirliu. Ulterior a ieșit în evidență și Alexandru Boiciuc, autor al unui gol în minutul 17, iar dubla a fost trecută în contul lui Chipirliu în minutul 21.

Pe parcursul partidei, Daniel Oprița a făcut șapte schimbări. A început în formula Frânculescu – Dav. Maftei, C. Avram, Vîrtej, Ad. Ilie – Drăghici, Bărbulescu, Raicu, Topuzov – Boiciuc, Chipirliu, iar pe durata confruntării au mai intrat și H. Iancu – Wallace, Dobrescu, Dav. Matei, Buziuc, Florea, Mancuso.

Steaua, două victorii și două eșecuri în Bulgaria

În cantonamentul din Bulgaria, echipa antrenată de Daniel Oprița a cedat în partida cu Beitar Ierusalim (deținătoarea Cupei Israelului și participantă în Conference League), scor 1-2, a câștigat în fața celor de la PFC Bansko (liga a 3-a din Bulgaria), scor 3-0, după care a cedat în fața formației FK Sileks (locul 4 în primă ligă din Macedonia de Nord), scor 1-2.

În România, până la deplasarea în Bulgaria, Steaua a disputat doar un meci amical în țară, în compania nou-promovatei în Liga 2 CS Tunari, cu care a terminat la egalitate, scor 2-2.

Steaua a plecat luni, 10 iulie, în cantonamentul pe care l-a organizat în Bulgaria, după stagiul de pregătire intern, de la Complexul Sportiv Steaua, din Ghencea. ”Militarii” se întorc în țară vineri, 21 iulie. În prima etapă a noului sezon de Liga 2, formația lui Daniel Oprița va întâlni Chindia Târgoviște, în deplasare.

Foto: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/laurentiu-dinita-antrenor-la-steaua-19277724

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-cantonament-pentru-fc-brasov-19277746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-programa-meciuri-liga-2-19277741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-dintr-o-lovitura-chamed-continua-la-chindia-iar-clubul-targovistean-s-a-inteles-si-cu-matteo-fedele-trupa-prezidata-de-andrei-cordos-schimba-si-echipamentul-19277725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-sapte-achizitii-pentru-noua-editie-a-ligii-2-si-campania-inca-nu-a-incheiat-o-cinci-dintre-nou-veniti-sunt-fotbalisti-cu-experienta-la-acest-nivel-19277687

Andrei PASCU 21 Jul. 2023, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă