Steaua, câștigătoare la ”bufa-bufa” în fața Concordiei, pe terenul dezastruos de la Chiajna. Oprița: ”Eram mulțumit și cu un egal.” Antrenorul propune o cale de mijloc între suporteri și Jandarmerie: ”Să lăsăm să fie spectacol”

Marius ANGHEL 11 Nov. 2022, 21:28 Liga 2

Lipsită de mai mulți jucători din cauza accidentărilor sau eliminărilor, Steaua a avut o prestație modestă în meciul cu Concordia, în debutul etapei a 14-a a Ligii 2. Inclusiv terenul pe care s-a desfășurat partida, cel secund al bazei sportive din Chiajna, a pus mari probleme ambelor formații în a-și etapa jocul.

Totuși meciul s-a încheiat cu o victorie la limită a Stelei, cu 1-0, după un gol marcat de bulgarul Tsvetelin Chunchukov în minutul 80, din interiorul careului mic, însă totuși după ce a preluat cu brațul mingea centrată din dreapta de Bustea. Arbitrul Claudiu Marcu nu a dictat însă henț și a validat reușit, în timp ce la două faze controversate în care Concordia a solicitat penalty a lăsat jocul să continue.

Daniel Oprița, după victoria cu Concordia: ”S-a jucat minge lungă și pe a doua, bufa-bufa. Oricine putea să câștige”

După meci, antrenorul Daniel Oprița a vorbit despre condițiile precare de joc și despre faptul că, la un moment dat în timpul partidei, se mulțumea și cu rezultatul de egalitate.

”A fost cum am spus și înainte, un meci de luptă, pot să spun că a fost mai multă întâmplare. Pe un asemenea teren nu poți să spui că poți să pui ceva în practică. S-a jucat minge lungă și pe a doua, bufa-bufa. Oricine putea să câștige. Cred că un rezultat de egalitate era mai echitabil la ce s-a jucat. Până la urmă, poți să spun că poate era prima dată când eram mulțumit pe parcursul jocului, așa, spre finalul lui, și cu un egal. Pentru că și eu atacau, și noi, era o întâmplare, nu puteai să joci decât întâmplător, minge lungă, o deviere, o fază fixă. Până la urmă, am avut noi șansă și am reușit să înscriem. Știu că e frustrant pentru adversari, putea să ni se întâmple nouă, dar așa e în fotbalul. Meciul trecut, când am jucat contra lui Eugen, am ratat un penalty în minutul 90 (n.r. – în prima etapă a sezonului Steaua a remizat acasă cu Metaloglobus, scor 1-1, echipa oaspete fiind antrenată atunci de Eugen Trică). Atunci nici mie nu mi-a fost bine”, a spus Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

”E o victorie, una dintre cele mai importante. Ne-a prins într-o situație dificilă cu lotul”

Cu acest succes, Steaua se detașează pentru moment la șapte puncte de Unirea Slobozia și Unirea Dej, următoarele clasate, și și-a asigurat menținerea pe locul 1 cel puțin încă două etape. Echipa din Ghencea încă nu este calificată matematic în play-off, însă doar un eșec total în cele cinci etape rămase de disputat până la finalul sezonului regular ar face-o să rateze acest prim obiectiv.

”Suntem mulțumiți. E o victorie, una dintre cele mai importante, pentru că ne-a prins într-o situație dificilă cu lotul, cu mulți suspendați, accidentați, pe un teren mai greu. Am avut și mulți jucători care au intrat după o perioadă mai lungă de inactivitate, așa că e o victorie mare pentru noi.

Mereu e loc de mai bine, dar nu pot să neg acum că nu sunt mulțumit. Fotbalul în România e echilibrat, nu poți să spui să face cineva spectacol. Ăsta e nivelul și trebuie să mergem înainte așa cum putem. Dar eu îmi felicit jucătorii pentru atitudine și pentru cum s-au dăruit astăzi, pentru cele trei puncte. S-au bătut, au băgat alunecări, s-au bătut pentru orice minge și îi felicit”, a comentat Daniel Oprița despre detașarea echipei sale și dacă este mulțumit de joc.

Steaua în victoria cu Concordia: Dincă – D. Oroian, Beța, Al. Sabău, Ad. Ilie – Ad. Popa, Enceanu, Bărbulescu (cpt.)(Bustea 63′), St. Drăghici – Chipirliu (Trică 56′), Chunchukov (Calestru 90+1′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Al. Sima, Em. Pacionel, Corbu, Walace, Dr. Gheorghe.

Oprița nu crede că se va rezolva ceva cu interdicția la promovare a Stelei

Chiar dacă echipa din Ghencea defilează în Liga 2 în acest sezon, problema sa principală rămâne. Steaua nu are drept de promovare în prima ligă, iar Daniel Oprița nu mai crede că situația va fi rezolvată, așa cum, naiv, a sperat în sezonul trecut.

Oprița își laudă jucătorii pentru că reușesc să nu se lase influențați de această interdicție pe care o are clubul.

”Totuși, mai există o speranță (n.r. – ca Legea Sportului să fie schimbată, însă nici asta nu i-ar asigura promovarea, având în vedere că modificarea s-ar face în cursul campionatului), dar nu cred, pentru că așa am sperat și sezonul trecut și nu s-a rezolvat. Dar astăzi e altceva. Să termini pe locul 1, practic ai lotul de promovare. Atunci era baraj, nu se știa dacă barajul îl poți câștiga. Totuși, sunt de lăudat jucătorii, fiindcă își doresc, dau totul, deși știu că la momentul ăsta nu avem drept de promovare. Noi ne dorim să fim acolo în față, să jucăm fotbal. Când intri pe teren nu trebuie să te mai gândești ce se va mai întâmpla mai târziu. E momentul când, acolo, trebuie să trăiești și să joci fotbal, să te bucurie de el, pentru că de aia ești plătit, ai contract, nu trebuie să te intereseze ce va fi mai departe. Tu trebuie să-ți faci treaba și să dai totul. Și băieții fac lucrul ăsta și sunt mulțumit de ei”, a declarat antrenorul Stelei.

Oprița vrea o cale de mijloc între suporteri și Jandarmerie: ”Să mai jucăm și cu stadioanele goale… parcă e competiția așa… să treacă timpul”

Steaua nu a avut galerie la acest meci. Suporterii au fost însă în apropierea arenei și au încurajat de acolo jucătorii.

Daniel Oprița își dorește ca Jandarmeria să înceteze cu măsurile drastice luate în ultima perioadă împotriva suporterilor care formează galerii, să se ajungă la un numitor comun, iar fotbalul să beneficieze de spectacol în tribune. Altfel, antrenorul e de părere că fotbalul românesc se practică ”să treacă timpul”.

”Mă așteptam să intre până la urmă. Parcă ne-a dat un inbold și încredere. E păcat, pentru că, până la urmă și așa sunt suporteri spectatori puțin la meciuri, sunt pe stadioane și îi mai și împiedicăm pe cei care mai vin. Până la urmă îi înțeleg, la meciul cu Dinamo s-a greșit, s-a făcut ce s-a făcut, dar eu zic că și ei au înțeles ce s-a întâmplat și cred că vor avea o altă atitudine. Așa că ar trebui să existe o cale de mijloc, să lăsăm să fie spectacol, pentru că, până la urmă, fotbalul e pentru spectatori, să jucăm pe teren. Nu avem drept de promovare, sunt multe echipe fără drept de promovare, dar să mai jucăm și cu stadioanele goale… parcă e competiția așa… să treacă timpul”, a mai spus Daniel Oprița la finalul partidei cu Concordia.

Weekendul viitorul nu este etapă în Liga 2 din cauza meciurilor echipelor naționale, iar după aceea, în 2022, Steaua va mai avea jocuri cu FC Brașov (acasă) și Gloria Buzău (acasă). Ulterior se intră în vacanța de iarnă și în primăvară se vor disputa ultimele trei etape din sezonul regular.

Steaua este liderul Ligii 2 pentru a șasea etapă la rând și în acest moment are 32 de puncte strânse în 14 jocuri.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

Marius ANGHEL 11 Nov. 2022, 21:28 Liga 2
Pe aceeași temă