Steaua a scăpat victoria în amicalul cu Metaloglobus printre degetele și picioarele lui Codruț Sandu. Veteranii Liviu Băjenaru și Ovidiu Herea au dat trei goluri. Daniel Oprița: ”Am controlat jocul atâta timp cât am jucat cu echipa care trebuie”

Marius ANGHEL 22 Jul. 2021, 02:35 Liga 2
Steaua a scăpat victoria în amicalul cu Metaloglobus printre degetele și picioarele lui Codruț Sandu. Veteranii Liviu Băjenaru și Ovidiu Herea au dat trei goluri. Daniel Oprița: ”Am controlat jocul atâta timp cât am jucat cu echipa care trebuie”

Steaua și Metaloglobus, viitoare adversare în campionatul Ligii 2 tocmai în ultima etapă a sezonului regular, a 19-a, programată la 12 martie 2022, și-au măsurat forțele miercuri seară, într-un amical desfășurat pe noul stadion din Ghencea.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, după ce Steaua a avut 2-0 și a primit al doilea gol în ultimul minut al timpului regulamentar, după o gafă a portarului utilizat. La final, antrenorul Daniel Oprița și-a încurajat elevul care a greșit decisiv la stabilirea rezultatului acestui meci.

Liviu Băjenaru, ”dublă” cu Metaloglobus cu două șuturi superbe

Steaua a început amicalul cu un prim ”11” în care s-au aflat doar două noutăți, jucătorii Andrei Zătreanu și Cezar Gherghiceanu, aflați în probe. În schimb, Metaloglobus a avut trei ”piese” noi în formula de start, pe Ionuț Sîrbu și George Tudoran, foști la Dunărea Călărași, și pe Claudiu Borțoneanu, împrumutat de la FC Voluntari.

În ciuda acestui lucru, a schimbărilor puține din echipele de start, Steaua, o nou-promovată în Liga 2, a controlat jocul în fața unei echipe care i-a avut pe teren pe frații Herea și care s-a luptat până în ultima etapă pentru accederea în play-off-ul de promovare în Liga 1.

Liviu Băjenaru, la 38 de ani, a fost însă mai inspirat decât adversarul său Ovidiu Herea, 36 de ani. Mijlocașul a reușit în două minute să înscrie de două ori. În minutul 30 Băjenaru a pasat în față, mingea i-a fost așezată înapoi și experimentatul mijlocaș a tras puternic, pe jos, de la circa 19 metri central, lângă bara din dreapta. Ulterior, în minutul 32, Călințaru a centrat din dreapta careului, mingea s-a dus peste Huiban, perfect însă pentru Băjenaru, care, urcat singur în zonă centrală, a preluat în față cu burta, la 16 metri, și apoi a prins un șut bombă cu stângul direct lângă bara din dreapta, fără speranțe pentru Gavrilaș, care a rămas nemișcat pe linia porții.

După o jumătate de oră din meci, Steaua a trebuit să-și schimbe portarul, pe căpitanul Horia Iancu, după ce s-a accidentat. În locul său a intrat tânărul Codruț Sandu, care în final avea să gafeze. ”Militarii” nu l-au putut utiliza nici pe goalkeeperul Raul Bălbărău, accidentat și el.

Ovidiu Herea și Potecea au adus egalarea pentru Metaloglobus, al doilea după o gafă mare a portarului Sandu

În partea secundă, ambii antrenori, Daniel Oprița, respectiv Nicolae Grigore, au apelat la mai multe schimbări.

Metaloglobus a reintrat în joc în minutul 60, când după ce Sava a aruncat dintr-un aut din dreapta, Covalciuc a preluat, a trecut de Neacșu și a central spre poartă. Mihăescu, cel care a preluat banderola de căpitan, a ratat respingerea la colțul scurt, iar Ovidiu Herea, apărut în spatele fundașului stelist, a pus latul din 4 metri și a trimis la colțul lung, pe lângă portar.

Ambele echipe au mai avut situații de a marca, însă cel care a făcut-o a fost doar Alexandru Potecea, atacantul intrat pe teren în minutul 73. Potecea (90) a executat pe poartă o lovitură liberă de la circa 33 de metri ușor lateral stânga, pe colțul lung, deloc periculos, însă Codruț Sandu a scăpat mingea printre picioare și a primit golul egalizator în ultimul minut al timpului regulamentar.

S-a terminat 2-2, iar Steaua și Metaloglobus intră pe ultima sută de metri pentru pregătirea startului sezonului de Liga 2, programat pentru weekendul următor. Metaloglobus va juca pe 31 iulie, de la ora 11:00, în deplasare la Astra, iar Steaua o va întâlni pe teren propriu, pe 3 august, de la ora 21:00, pe FK Csikszereda.

Daniel Oprița: ”Sunt mulțumit mai ales pentru modul cum au jucat în prima repriză”

După joc, Daniel Oprița s-a arătat supărat, dar și mulțumit. A avut și cuvinte de încurajare pentru portarul Codruț Sandu, cel care a gafat și i-a permis Metaloglobusului să nu plece învinsă din Ghencea.

”Sunt supărat că nu am reușit să câștigăm, mai ales că am luat un gol așa cum l-am luat. Consider că nici nu a fost fault la acea lovitură. Ce să zic, vreau să-l felicit pe copil, chiar dacă a greșit la această minge, a fost destul de matur în joc, nu s-a speriat. O greșeală ca aceasta poate să facă și un portar cu experiență, așa că trebuie să treacă peste asta și eu nu am nicio problemă cu el.

Sunt mulțumit mai ales pentru modul cum au jucat în prima repriză. Trebuie să ținem cont că pe final au fost și câțiva jucători pe care am vrut să-i văd, copii care au venit în probe, poate și din cauza aceasta am primit golurile, dar atâta timp cât am jucat cu echipa care trebuie am controlat jocul și am avut situații bune și niște goluri destul de frumoase. Îi felicit pentru atitudinea pe care au avut-o, ținând cont că Metaloglobus a jucat prima repriză cu echipa de bază”, a spus Daniel Oprița la microfonul Steaua TV.

Liviu Băjenaru: ”Am făcut un joc bun și asta contează mai mult”

Autorul dublei din acest amical, Liviu Băjenaru, nu a fost afectat de faptul că Steaua nu a reușit să câștige acest amical în care a condus cu 2-0.

”Ne-am creat ocazii multe, am avut ocazia de a marca și a câștiga. Asta e, până la urmă este un meci amical, nu am pierdut cu o echipă, zic eu, printre cele bune ale seriei, cu jucători foarte buni și cu experiență. Totuși, am făcut un joc bun și asta contează mai mult.

Secretul meu e că mă pregătesc în continuare 100 la sută, e vorba și de odihnă, de viața extrasportivă, mă simt foarte bine și sper să-mi ajut echipa atâta timp cât voi fi folosit”, a spus Băjenaru la Steaua TV.

Steaua: H. Iancu (cpt.) – Călințaru, Ov. Morariu, Măd. Mihăescu, Rob. Neacșu – Răsdan, Băjenaru, Enceanu, Zătreanu – Huiban, Gherghiceanu
Au mai jucat: C. Sandu – Buhăescu, St. Drăghici, Bactăr, M. Iordache, Văidean, Șt. Pacionel
Antrenor: Daniel Oprița

Metaloglobus: Gavrilaș – I. Sîrbu, D. Lung, Caramalău, Andr. Sava – Tudoran, Borțoneanu, Al. Coman, Covalciuc – Ov. Herea (cpt.), Cl. Herea
Au mai jucat: Cazan, Ed. Vraciu, Iul. Ciubotaru, Pandele, Potecea, Gafaru, Enache
Antrenor: Nicolae Grigore

Pentru Steaua, acesta a fost al cincilea meci amical din această perioadă de pregătire de vară, după cele cu Academica Clinceni (scor 1-2), OFK Belgrad (scor 6-0), în care a inaugurat noului stadion din Ghencea, Astra (scor 3-1) și CS Afumați (scor 4-0). Ultimul test înainte de startul sezonului de Liga 2 îl are programat sâmbătă, de la ora 11:00, tot pe arena Steaua, cu Unirea Constanța.

Amicalul dintre Steaua și Metaloglobus:

Marius ANGHEL 22 Jul. 2021, 02:35 Liga 2
Pe aceeași temă