FOTO și VIDEO | Steaua, sub ”magia” cifrei 7 la inaugurarea noului stadion! Spectacol grandios, victorie la scor cu OFK Belgrad și celebrarea eroilor de la Sevilla

Răzvan STÎNGĂ 07 Jul. 2021, 21:48 Liga 2
FOTO și VIDEO | Steaua, sub ”magia” cifrei 7 la inaugurarea noului stadion! Spectacol grandios, victorie la scor cu OFK Belgrad și celebrarea eroilor de la Sevilla

Steaua a fost sub ”magia” cifrei 7 pe data de 7.7.2021, când a fost inaugurat noul stadion din Ghencea. A fost retras tricoul ”7” purtat de Marius Lăcătuș, iar primele goluri ale meciului cu OFK Belgrad au fost marcate de numărul 77, Bogdan Chipirliu.

  • Steaua a câștigat meciul de inaugurare de pe noul stadion din Ghencea cu 6-0 (Chipirliu 51, 52; Huiban 62; Mihalache 76; Neacșu 87, 90+2)

Marius Lăcătuș, omul evenimentului 

Evenimentul dedicat noului Stadion Steaua a început cu Marius Lăcătuș în prim plan. Nimeni nu va mai purta tricoul cu cifra 7 la Steaua, cu care ”fiara” a făcut istorie pentru ”militari”. Lăcătuș a fost ovaționat de fani, veniți într-un număr foarte mare în tribune, în jur de 15.000.

Suporterii i-au făcut chiar o coregrafie 3D (foto principal), iar Marius Lăcătuș a fost vizibil emoționat de cele întâmplate. S-a bucurat de respectul care i-a fost arătat și a primit mai multe cadouri din partea clubului, printre care și un tricou cu Steaua înrămat, care i-a fost oferit de managerul George Ogăraru.

În timp ce Marius Lăcătuș își primea recunoștința, la mijlocul terenului a fost așezat un tricou uriaș cu cifra 7.

Steaua, victorie categorică la inaugurarea noului stadion din Ghencea: 6-0 cu OFK Belgrad 

Apoi a început și meciul, atât de așteptat de toată suflarea stelistă. Primul fluier a produs inaugurarea Stadionului Steaua, arenă pe care băieții lui Daniel Oprița vor juca în Liga 2. Partida a părut una grea pentru Steaua, dar asta doar în prima repriză. După 0-0 la pauză, ”militarii” au ieșit altfel de la cabine, mai motivați, și au vrut să marcheze deschiderea arenei cu un succes.

Au marcat de șase ori în repriza a doua, dar o puteau face de mai multe ori. Atacurile au curs în valuri. Primele două goluri au venit din partea numărului 77, Bogdan Chipirliu. Prima reușită a fost marcată cu o lovitură de cap din careu, în minutul 51, după o centrare din flancul stâng a lui Robert Neacșu.

Bogdan Chipirliu, primele goluri pe noua arenă 

2-0 s-a făcut doar un minut mai târziu, când același Chipirliu a primit o pasă în careu. Doar a pus latul și a majorat diferența. Neacșu a jucat un rol important și la golul al treilea al Stelei. A scos o lovitură de pedeapsă, iar Dragoș Huiban a transformat-o.

În ultimele 14 minute, Steaua a mai marcat de alte trei ori. Cezar Mihalache a fost servit ideal de Huiban și a făcut 4-0, iar reușita de 5-0 i-a aparținut lui Neacșu, care și-a trecut numele pe lista marcatorilor de la 11 metri.

Scorul final l-a scos în evidență tot pe Neacșu, care a închis tabela cu o execuție de efect, în minutul 90+2.

Daniel Oprița le-a dat șansa tuturor fotbaliștilor să prindă minute la inaugurarea stadionului. A început în formula:

  • Bălbărău – Călințaru, Walace, Oroian, Bărbulescu, Enceanu, Pacionel, Zaharia, Chipirliu, Buhăescu. Începând cu a doua repriză, pe teren au mai intrat și Iancu – Răsdan, Neacșu, Morariu, Huiban, Băjenaru, Ilie, Mihăescu, Gherghiceanu

Fanii au făcut show în tribune. Gloriile din 1986, premiate 

Fanii au fost la înălțime și au celebrat momentul așa cum se cuvine. Au realizat două coregrafii 3D, au aprins torțe și au cântat pe tot parcursul evenimentului. În tribunele Stadionului Steaua au fost prezente gloriile clubului, în frunte cu cele care s-au aflat pe teren în 1986, când s-a reușit câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

Pe imaginile de la TV, au fost surprinși la fața locului, printre alții, Ladislau Boloni, Miodrag Belodedici, Victor Pițurcă, Ilie Dumitrescu, Gavril Balint, Gică Popescu, Helmut Duckadam.

La finalul meciului, legendele au coborât pe teren și au primit medalii din partea clubului. Pe tabelă au rulat imagini de la finala din 1986.

Foto și video: CSA Steaua, Steaua TV și AS47

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-l-a-imprumutat-pe-george-micle-de-la-campionii-fc-arges-reactia-portarului-de-19-ani-si-promisiunea-facuta-fanilor-19191612

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-anulat-cantonamentul-iesenii-vor-juca-un-amical-cu-sepsi-osk-la-sfantu-gheorghe-costel-enache-avem-potential-dar-e-inca-foarte-mult-de-lucru-19191603

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-si-a-intarit-lotul-cu-un-fotbalist-de-la-fcsb-detaliile-mutarii-19191594

 

 

Răzvan STÎNGĂ 07 Jul. 2021, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă