Progresul Spartac a pierdut amicalul cu Dunărea Giurgiu, în care a testat 33 de jucători. Desfășurare inedită a meciului

Andrei PASCU 22 Jan. 2024, 12:14 Liga 2
Progresul Spartac a pierdut amicalul cu Dunărea Giurgiu, în care a testat 33 de jucători. Desfășurare inedită a meciului

Progresul Spartac trebuia să dispute sâmbătă, duminică și luni (20, 21 și 22 ianuarie) primele meciuri amicale din 2024. Însă, nu au mai avut loc întâlnirile cu Dinamo și Chindia Târgoviște.

Doar testul cu o formație din Liga 3, Dunărea Giurgiu, s-a mai disputat în cele din urmă, fiind reprogramat pentru duminică, după ce în primă fază a fost trecut în calendar sâmbătă.

Înfrângere pentru Progresul Spartac în amicalul cu Dunărea Giurgiu

Progresul Spartac trebuia să joace trei meciuri amicale la rând, dar condițiile meteo au dat peste cap planurile pentru două dintre ele, cele cu Dunărea Giurgiu și Dinamo, după cum a comunicat clubul. Întâlnirea cu ”câinii roșii” a fost anulată, iar cea cu Dunărea Giurgiu a fost reprogramată pentru duminică.

Jocul contra clubului din Giurgiu a avut loc la Complexul Sportiv Enjoy (București), iar Dunărea a reușit să treacă de Progresul Spartac cu 1-0. Rezultatul a fost influențat și de faptul că antrenorul formației din Liga 2, Andrei Erimia, a testat 33 de jucători, în cele trei reprize programate, fiecare a câte 40 de minute.

Singura reușită a fost semnată de Cătălin Bălțat, în repriza a doua. La Progresul Spartac au fost jucători diferiți pe teren în cele trei reprize.

În prima repriză, una destul de echilibrată, au jucat fotbaliști aflați în probe, unii dintre ei având vârste destul de fragede.

În cea de-a doua au intrat în mare jucători care au purtat și în toamnă tricoul bleu-albastru, aceștia dominând destul de copios jocul, însă nereușind să marcheze în poarta giurgiuvenilor.

În ultima repriză a meciului, când progresiștii aflați pe teren, juniori din cadrul academiei, au ajuns să fie născuți aproape exclusiv în anii 2007 și 2008, defensiva noastră a cedat, Cătălin Bălțat având să marcheze singurul gol al zilei, pentru adversari.

Suntem siguri că partida de azi se va dovedi una utilă în stabilirea lotului pentru restul campaniei de pregătire, și eventual pentru Liga a 2-a, și le mulțumim celor de la Dunărea Giurgiu pentru că ne-au acceptat reprogramarea din scurt a acestei întâlniri!”, a transmis Progresul Spartac.

Pentru Dunărea Giurgiu au evoluat mai mulți jucători care au fost la Progresul Spartac, cel mai cunoscut fiind Eugen Lixandru. Au mai jucat Anghel, Nemțescu, Coșeru și Calea, după cum a anunțat clubul din Liga 3.

Progresul Spartac mai joacă șapte amicale până la reluarea Ligii 2

Șapte meciuri amicale mai are programate ultima clasată din Liga 2 până la reluarea campionatului. Urmează duelul cu Steaua (27 ianuarie), Metaloglobus (1 februarie), Rapid U19 (3 februarie), ARO Câmpulung Muscel (7 februarie), SC Popești Leordeni (10 februarie), Concordia Chiajna (14 februarie) și Unirea Bascov (17 februarie).

Cu doar un punct adunat în 15 meciuri, Progresul Spartac va începe reformarea lotului, echipei în sine, pentru ca din vara lui 2024 să fie mai încrezătoare și rezultatele pozitive să iasă mai mult în evidență. Singurul rezultat pozitiv obținut de trupa lui Andrei Erimia s-a înregistrat în runda a 5-a, 0-0 cu CSM Reșița, în deplasare. În rest, eșecuri pe linie, 14.

În Liga 2, progresiștii debutează în 2024 cu Gloria Buzău 

Meciuri foarte grele va mai avea Progresul Spartac în sezonul regular din Liga 2, programate în 2024. Va întâlni, după cum urmează, Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și CSM Ceahlăul (deplasare).

Așadar, trei dueluri, în afară de formația din Pitești, cu echipe care se luptă cu șanse reale pentru accederea în play-off.

Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-e-noul-capitan-de-la-ceahlaul-19297846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-jucat-si-un-al-doilea-amical-cu-uta-u18-19297838

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sc-popesti-leordeni-trei-achizitii-din-liga-2-19297833

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-pentru-gloria-buzau-in-primul-amical-19297819

Andrei PASCU 22 Jan. 2024, 12:14 Liga 2
Pe aceeași temă