Stadionul din Călărași are nocturnă! Lucrările au fost finalizate sâmbătă, iar Dunărea o poate folosi încă de la primul meci | FOTO și VIDEO

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 15:40 Liga 2

Dunărea Călărași va putea, din acest moment, să își dispute meciurile de pe teren propriu în nocturnă. Echipa antrenată de Cristian Pustai a anunțat că a fost ridicat și ultimul stâlp al instalației de iluminat, astfel că încă de la primul meci de acasă, după reluarea campionatului, are posibilitatea să pună în funcțiune noctura luată cu titlu gratuit de la fosta arenă din Giulești. Pe 23 octombrie anul trecut a fost adusă instalația la stadionul ”Ion Comșa”. Tot atunci au început și lucrările, care au durat fix șase luni și două zile.

Autorițățile din Călărași au în plan construirea unei baze de pregătire 

Consiliul Județean Călărași promite că va face și alte lucrări de modernizare la stadion. După nocturnă, Dunărea va beneficia și de o bază de pregătire modernă. Rămâne de văzut când vor începe demersurile, întrucât situația în care se găsește România din cauza COVID-19 ar putea să nu permită acest lucru prea curând.

”Continuăm investiţiile demarate în 2018 prin montarea instalaţiei de nocturnă la Stadionul Ion Comşa. Obiectivul propus este acela de a avea în perioada următoare o bază sportivă modernă, sigură şi eficientă, care să ridice Călăraşiul la un nivel de infrastructură sportivă, similar cu al marilor oraşe”, a precizat, în urmă cu câteva zile, Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călăraşi.

La arena din Călărași s-au mai realizat investiții și anul trecut, după ce, acum două sezoane, oficialitățile locale au făcut tot posibilul ca arena să fie omologată în trei luni pentru meciurile de Liga 1. Suprafața de joc a stadionului beneficiază de instalație de degivrare, investiție susținută prin proiectele de modernizare care aparțin autorităților locale.

Alte 12 echipe din Liga 2 beneficiază de nocturnă 

Dunărea Călărași se alătură celor 12 cluburi din Liga 2 care beneficiază de stadioane dotate cu nocturnă: ”U” Cluj (Cluj Arena), Petrolul Ploiești (Ilie Oană), Concordia Chiajna (Concordia), Campionii FC Argeș (Nicolae Dobrin), CS Mioveni (Orășenesc), ASU Politehnica Timișoara (Dan Păltinișanu), Ripensia Timișoara (Dan Păltinișanu), Pandurii Târgu Jiu (Municipal – Târgu Jiu), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (Municipal – Târgu Jiu), SCM Gloria Buzău (Gloria), Turris Oltul Turnu Măgurele (Municipal – Turnu Măgurele) și FK Csikszereda (Municipal – Miercurea Ciuc). Rapid, UTA Arad, Farul Constanța, Metaloglobus București și CSM Reșița nu își desfășoară meciurile de acasă pe arene cu nocturnă.

Dunărea Călărași are șanse mari să continue în Liga 2 și în sezonul următor. După disputarea a 24 de etape, echipa pregătită de Cristian Pustai se situează pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte. Ocupantele pozițiilor 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele, care duc la promovare sau la barajul pentru accederea în Liga 1, sunt la opt puncte în față. De altfel, ultima echipă situată pe locurile retrogradabile, Concordia Chiajna (locul 16), are cu șapte puncte mai puțin decât formația din Călărași.

Dacă Federația Română de Fotbal va decide continuarea sezonului de Liga 2 cu format play-off și play-out, atunci Dunărea Călărași se va afla în grupa pentru evitarea retrogradării și va lupta pentru menținerea în Liga 2. În grupa pentru promovare intră primele opt echipe din clasament, iar în cea a retrogradării intră ultimele 10.

Foto și video: AFC Dunărea Călărași 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Apr. 2020, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă