Cristian Pustai se opune sistemului play-off / play-out în Liga 2. Propunerea antrenorului Dunării Călărași pentru continuarea campionatului: „Nimeni nu e avantajat”

Cristian Pustai se opune sistemului play-off / play-out în Liga 2.** Propunerea antrenorului Dunării Călărași pentru continuarea campionatului:

Cristian Pustai (54 de ani), antrenorul echipei Dunărea Călărași, nu e de acord cu ideea ca actualul sezon de Liga 2 să se termine cu play-off / play-out din cauza crizei de coronavirus care a suspendat campionatul cel puțin până la data de 16 mai. Experimentatul antrenor nu este un susținător al acestui sistem și e de părere că, atunci când campionatul se va relua, trebuie să continue în forma stabilită inițial, prin disputatea celor 14 etape rămase.

Antrenorul Dunării are experiența play-off-ului și play-out-ului din Liga 1, de pe vremea când era la Gaz Metan Mediaș. Pustai a criticat acest model de desfășurare a capionatului, mai ales cel din prima ligă, când, după încheierea sezonului regulat, echipelor li se înjumătățesc punctele.

„Eu, oricum, sunt împotriva sistemului play-off / play-out, aproape de când a fost implementat. Am și spus. Acum văd că repetă și Dan Petrescu cu golurile, pentru că eu am trecut prin sentimentul ăsta. Îl aveam pe Lullaku cu 18 goluri, pe Axente cu 10 goluri, jucători care au plecat de la echipă, și noi aveam golaveraj 3-2, plus puncte înjumătățite… E un sistem, părerea mea, cu deficiențe! Campionatul Ligii a 2-a e în regulă și sper să se poată juca, dar sportiv, să vedem cine promovează și cine merge la baraj”, a spus Pustai, citat de site-ul oficial al clubului din Călărași.

Cristian Pustai: „Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune”

Chiar dacă până acum s-au pierdut două etape din cauza acestei suspendări, și pauza va mai continua aproape două luni, antrenorul Dunării Călărași apreciază că acestea pot fi recuperate cu etape intermediare. Mai mult, e de părere că sezonul de Liga 2 poate să se prelungească peste calendarul competițional inițial, care, nomral, se încheie la finalul lunii mai, începutul lunii iunie, adăugând și meciul de baraj.

„Eu cred că un campionat se poate decide sportiv, jucându-se normal, cum a fost stabilit la început, chiar dacă va exista o întârziere de o lună. Se poate juca din trei în trei zile, pentru că ritmul acesta o să-l aibă toate echipele. Deci nimeni nu-i avantajat.

Dar e foarte important ca această competiție să se desfășoare așa cum s-a stabilit. Sportiv, toate echipele mai au șanse. Și sunt foarte importante meciurile, atât pentru echipele clasate pe locurile 1, 2, 3 sau 4, cât și pentru cele situate pe pozițiile 12, 13, 14, 15 și 16. Adică sunt foarte importante rezultatele. Asta înseamnă frumusețea jocului.

O echipă din a doua parte a clasamentului care nu-i favorită să învingă pe una din prima jumătate a topului. Asta aduce plăcere, iubitori ai fotbalului în tribune”, a completat antrenorul echipei Dunărea Călărași, ocupanta locului 12 în Liga 2 după 24 de etape, cu 31 de puncte acumulate.

Campionatul Ligii 2 nu va fi reluat până la ridicarea stării de urgență declarate în România, însă, are nevoie și de cel puțin o lună în care jucătorii să se antreneze pentru a reveni la o formă sportivă optimă. Cel mai devreme, pregătirea ar putea să înceapă la mijlocul lunii următoare, iar meciurile să se reia pe 16 mai. Rămâne de văzut dacă datele stabilite momentan vor fi respectate, întrucât evoluția COVID-19 în România evoluează negativ de la o zi la alta. Vineri, au fost confirmate 308 persoane purtătoare de virus.

Foto: Leczki JOZSI (Mediafax Foto)

Pe aceeași temă