Soma Casiadi Bako, desemnat jucătorul finalei Ligii Elitelor U19. Mijlocașul Csikszeredei a fost jucător ”under” de bază și în echipa antrenată de Valentin Suciu: ”Sper să promovăm în Liga 1”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 14 Jun. 2021, 13:34 Liga 2

FK Csikszereda a scris istorie duminică, 13 mai 2021, când a devenit în premieră campioana Ligii Elitelor U19, în urma victoriei cu 2-1, la Mogoșoaia, în fața celor de la Viitorul Constanța, club care în ultimele 10 ediții a câștigat de opt ori trofeul național la această categorie de vârstă, ultima la juniori.

Trupa din Miercurea Ciuc a obținut acum cel mai important trofeu din istoria sa și va reprezenta România în viitoarea ediție a UEFA Youth League.

Rotar și Botorok au marcat pentru FK Csikszereda, Soma Casiadi Bako a fost desemnat jucătorul finalei

Viitorul  a condus în meciul desfășurat pe terenul Centrului Național de Fotbal de la Mogoșoaia din minutul 14, când Luca Andronache (17 ani) a înscris. FK Csikszereda a reușit însă să întoarcă rezultatul în repriza secundă cu marcatori doi jucători de la prima echipă a ciucanilor. Bogdan Rotar a egalat în minutul 58, iar Janos Botorok a adus victoria cu reușita sa din minutul 79.

La final, cel mai bun jucător al finalei a fost desemnat mijlocașul echipei FK Csikszereda Soma Casiadi Bako (19 ani, născut la 13 februarie 2002). Dintre cei utilizați în acest meci, acesta era și cel care a evoluat cel mai mult în sezonul recent încheiat al Ligii 2, la prima formație a trupei din Miercurea Ciuc.

”Mă bucur pentru acest trofeu și trebuie să continuăm drumul, pentru că vom juca în Champions League. Sunt foarte mândru de colegii mei, le mulțumesc familiei și prietenei mele și sorei mele. În istoria Ciucului, acesta este primul trofeu pentru noi și suntem bucuroși”, a spus Soma Casiadi la finalul jocului desfășurat la Mogoșoaia.

  • FK Csikszereda U19 în finala cu Viitorul U19: H. Albert – Baga, Vereguț (cpt.), Gergely, Bujdoso – A. Szabo, Szondi (Lazar 75′), Casiadi Bako – Barabas (El-Sawy 90′), T. Suciu (Finna 90′), Rotar (Botorok 68′)
    Rezerve neutilizate: Karacsony – Racz, Ketesdi, Hadnagy, S. Szakacs
    Antrenor: Norbert Demeny
Soma Casiadi Bako, de la FK Csikszereda, a fost cel mai bun jucător al finalei Ligii Elitelor U19 ediția 2020/2021. Diploma pe care a primit-o avea doar semnătura președintelui Răzvan Burleanu. Numele jucătorului nu fusese încă scris. O gafă impardonabilă a FRF. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Casiadi Bako speră să promoveze cu FK Csikszereda în Liga 1

Mijlocașul originar din Miercurea Ciuc a evoluat în 13 meciuri în sezonul recent încheiat de Liga 2, totalizând 927 de minute pe teren. În 11 dintre ele a intrat ca titular, de zece ori a fost schimbat, iar într-unul dintre jocuri a înscris, în cel cu CS Mioveni, scor 0-0, de acasă, din play-off.

În ediția trecută a Ligii 2 a evoluat în 9 meciuri (788 minute) și a înscris tot un gol.

Casiadi Bako a fost convocat inclusiv la acțiuni ale naționalei U18 a României și speră ca în noua ediție a Ligii 2 să obțină promovarea cu FK Csikszereda.

”Sper să promovăm și cu echipa mare în Liga 1, dar trebuie să mai muncim, pentru că anul ăsta am făcut greșeli și nu am putut să promovăm, dar anul viitor putem, avem șanse.

După meciul ăsta nu știu dacă primesc ceva oferte, dacă nu, eu rămân la Csikszereda. Eu m-am născut la Miercurea Ciuc, am fost la națională și am învățat limba română”, a mai declarat Soma Casiadi Bako.

Soma Casiadi Bako, primul din stânga, se bucură alături de coechipierii săi de la FK Csikszereda U19 după ce au câștigat titlul de campioni naționali ai României la juniori sub 19 ani. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

FK Csikszereda a încheiat sezonul recent de Liga 2 pe locul 5 din 6 în play-off-ul de promovare, devansând doar ASU Politehnica Timișoara (42 față de 41 de puncte). În campionatul regular a prins locul 5, fiind la egalitate cu ASU Poli (32 de puncte).

În ediția trecută a Ligii 2, ”înghețată” din cauza pandemiei de COVID-19 pentru clasatele pe locurile 7-19 după 24 de etape, FK Csikszereda se afla în acel moment pe locul 17, retrogradabil, cu 22 de puncte, însă nimeni nu a mai picat în Liga 3.

Următoarea ediție de Liga 2 va fi a treia consecutivă în care va participa echipa din Miercurea Ciuc.

Soma Casiadi Bako, în duel pentru minge în finala FK Csikszereda U19 – Viitorul U29 cu Alexi Pitu, jucător cu meciuri chiar în Liga 1 la Viitorul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/fk-csikszereda-e-campioana-romaniei-la-u19-dupa-ce-in-finala-a-invins-viitorul-golurile-care-au-intors-rezultatul-au-fost-reusite-de-doi-jucatori-de-la-echipa-mare-din-liga-2-19188900

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 14 Jun. 2021, 13:34 Liga 2
Pe aceeași temă