Soluția înaintată de Ionuț Stroe pentru ca pandemia să nu mai afecteze fotbalul românesc: ”Mai sunt puţine meciuri. Îmi doresc mult ca toate competiţiile să se termine pe teren”

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2020, 17:39 Liga 2
Soluția înaintată de Ionuț Stroe pentru ca pandemia să nu mai afecteze fotbalul românesc: ”Mai sunt puţine meciuri. Îmi doresc mult ca toate competiţiile să se termine pe teren”

Fotbalul românesc a fost lovit, în ultimele săptămâni, de mai multe de focare de COVID-19. Numai în Liga 2 au fost până acum două, la Petrolul și la Campionii FC Argeș, iar îngrijorarea e mare nu numai în rândul echipelor, ci și în rândul oficialilor statului. După ultimele infectări, de la Dinamo, ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a venit cu o primă recomandare pentru cluburi. El a precizat că e indicat ca jucătorii și staffurile echipelor să reintre în cantonament, așa cum au făcut-o și după ridicarea stării de urgență și reluarea antrenamentelor.

Ionuț Stroe: ”Posibilitatea cantonamentelor trebuie să se protejeze această fază finală”

În acest moment, potrivit lui Ionuț Stroe, se fac mai multe anchete cu privire la identificarea modului în care au apărut cazurile. Posibilitatea ca echipele să reintre, de bună voie, în cantoanemente, ar însemna că protecția ar fi mai mate, e de părere ministrul, iar posibilitatea ca întrecerile să se termine în condiții bune, fără alte cazuri, crește considerabil.

Avem mici focare la anumite cluburi. Eu nu voi face acum judecăţi, există anchete care se desfăşoară în acest moment. Aş recomanda cluburilor, dacă vor să termine această competiţie într-un mod sigur, să se gândească la acel cantonament cu izolare. Mai sunt puţine meciuri. Îmi doresc enorm de mult ca toate competiţiile sportive să se termine pe teren. Chiar dacă există, în momentul de faţă, posibilitatea cantonamentelor, trebuie să se protejeze această fază finală, ca să aducem numărul cazurilor către zero. Sunt sigur că, dacă am face acest lucru, numărul ar fi mult mai mic”, a declarat Ionuţ Stroe la Digi Sport.

Ionuț Stroe: ”Transformă sportul în mic focar, ceea ce nu ne dorim. Nu se poate lucra pe on-off cu sportul”

Ultimele cazuri, cele de la Dinamo, îi aduc mai multe semne de întrebare lui Ionuț Stroe. În primul rând, despre siguranța în care se pot desfășura competițiile din fotbalul românesc și nu numai. Dacă se vor da drumul și altor discipline, răspândirea COVID-19 ar putea crește.

Cunosc situaţia de acolo. Descoperirea acestor cazuri aduce o îngrijorare privind practicarea sportului. Transformă sportul în mic focar, ceea ce nu ne dorim. Nu se poate lucra pe on-off cu sportul. Le doresc celor de la Dinamo multă sănătate”, a mai spus ministrul Tineretului și Sportului.

Ultimul caz de coronavirus depistat în rândul jucătorilor din Liga 2 a apărut la Campionii FC Argeș, pe 14 iulie. Meciul pe care piteștenii îl aveau programat în seara zilei respective, în play-off, a fost reprogramat, așa cum s-a întâmplat și în prima etapă. Atunci, câțiva fotbaliști de la Petrolul au fost depistați pozitiv, iar partida cu Arad a fost suspendată. În cele din urmă, meciul a avut loc între timp și s-a terminat la egalitate, 1-1.

Foto: FC Petrolul Ploiești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-reprogramat-meciul-restant-arges-mioveni-sunt-cunoscute-si-datele-jocurilor-din-etapele-3-si-4-ale-play-off-ului-din-liga-2-cand-are-loc-uta-rapid-19139699

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mesterul-cu-care-falub-vrea-sa-contruiasca-o-echipa-de-promovare-la-u-cluj-astept-cu-nerabdare-ziua-in-care-o-sa-debutez-la-echipa-universitatii-in-spate-niste-suporteri-m-19139676

https://liga2.prosport.ro/seria-1/utistii-convinsi-ca-vor-indeplini-visul-promovarii-in-liga-1-si-dupa-ce-au-inceput-slab-play-off-ul-codru-gradinariu-echipa-este-tot-pe-primul-loc-la-mana-ei-dar-si-mai-19139671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-argesului-vor-fi-retestati-astazi-impotriva-covid-19-dupa-ce-au-ratat-meciul-cu-cs-mioveni-din-cauza-unul-rezultat-pozitiv-dsp-arges-i-a-permis-lui-ionut-badea-sa-conduca-antrenamente-19139664

 

Răzvan STÎNGĂ 17 Jul. 2020, 17:39 Liga 2
Pe aceeași temă