Ministrul Ionuț Stroe, supărat că Petrolul nu l-a anunțat și pe el de cazurile de COVID-19 de la club. ”Nu e timpul trecut”

Andreea VISU 07 Jul. 2020, 16:16 Liga 2
Ministrul Ionuț Stroe, supărat că Petrolul nu l-a anunțat și pe el de cazurile de COVID-19 de la club. ”Nu e timpul trecut”

Petrolul Ploiești a înregistrat șapte cazuri de coronavirus chiar înaintea debutului în play-off-ul Ligii 2, astfel că nu a mai apucat să joace meciul din etapa 1 cu UTA Arad, care a fost amânat pentru o dată ulterioară. Gruparea prahoveană a înștiințat, așa cum prevede regulamentul, Federația Română de Fotbal, organizatoarea competiției, însă nu și-a comunicat problemele și către Ministerul Tineretului și Sportului (MTS). Ministrul Ionuț Stroe s-a supărat din această cauză și le-a transmis ploieștenilor că mai au timp să-l anunțe și pe el.

Ionuț Stroe: ”Petrolul nu ne-a informat. Nu e timpul trecut”

În conferința de presă susținută marți, 7 iulie, ministrul Ionuț Stroe, a vorbit, pe lângă situația actuală a sportului românesc și cazurile de infectare cu COVID-19 de la Petrolul, acolo unde jucătorii Younes Hamza, Serge Yvan Ekollo, Armando Vajushi, Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru și Adrian Nicolae și magazionerul Romeo Ivan au fost depistați pozitiv.

”Cei care s-au confruntat cu cazuri de COVID au intrat într-o relaţie cu MTS. Cei de la Petrolul nu ne-au informat însă în legătură cu situaţia de acolo şi evident că, în momentul de faţă, se află în proceduri şi anchete epidemiologice. Şi-au intrat în rol cei de la DSP şi bineînţeles FRF, care este organizator de competiţii. Nu e timpul trecut, ne pot anunţa chiar astăzi. Când am avut cazul de la Dinamo ne-au comunicat, cei de la Botoşani la fel, cei de la Petrolul nu. Sau când am avut haltere. Sunt situaţii inerente, nu dramatizăm. Sunt puţin îngrijorat de actualele cifre ale pandemiei, dar filtrele noastre, procedurile şi testarea ne-au făcut să identificăm cazurile inerente de coronavirus înainte ca participanţii să intre în aceste competiţii sportive. În acest fel am evitat transformarea sportului românesc într-un focar de COVID-19”, a spus ministrul Tineretului și Sportivului în cadrul unei conferințe de presă.

Și suporterii sunt supărați pe club

Petrolul Ploiești nu a emis un comunicat și nu a postat nimic pe rețelele sociale cu privire la situația echipei după depistarea pozitivă cu COVID-19, iar acest lucru i-a deranjat și pe suporterii echipei de la Peluza I ”Ilie Oană”.

”Să vă fie rușine, stimați conducători! Ați confundat Petrolul cu un club de amatori!”, au notat suporterii Peluzei I „Ilie Oană”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-meciul-uta-arad-petrolul-ploiesti-a-fost-amanat-anuntul-facut-de-frf-dupa-ce-la-echipa-prahoveana-au-fost-depistate-infectari-cu-covid-19-19137655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ei-sunt-jucatorii-petrolului-depistati-pozitiv-cu-sars-cov-2-care-e-situatia-lor-actuala-evolutia-lor-din-acest-sezon-si-ce-se-intampla-mai-departe-cu-echipa-ploiesteana-19137935

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-i-ilie-oana-plina-de-intrebari-dupa-ce-petrolul-intarzie-sa-publice-informatii-despre-situatie-echipei-dupa-depistarea-focarului-de-covid-19-sa-va-fie-rusine-stima-19137944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/se-joaca-petrolul-rapid-dan-alexa-spune-cand-se-va-sti-cu-siguranta-daca-echipa-ploiesteana-va-fi-programata-temerile-antrenorului-giulestenilor-19138072

Andreea VISU 07 Jul. 2020, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă