Revenirea suporterilor pe stadioane, ”imposibil de pus în practică în condițiile actuale”. Ionuț Stroe, despre posibilitatea întreruperii din nou a competițiilor sportive din cauza înmulțirii cazurilor COVID-19

Robert ZANFIR 13 Oct. 2020, 12:12 Liga 2
Revenirea suporterilor pe stadioane, ”imposibil de pus în practică în condițiile actuale”. Ionuț Stroe, despre posibilitatea întreruperii din nou a competițiilor sportive din cauza înmulțirii cazurilor COVID-19

România înregistrează o creștere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19, astfel că nu puțini sunt cei care își pun întrebări privind întreruperea din nou a competițiilor sportive. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că nu este cazul de luat în calcul această variantă. Politicianul spune însă că nu se pune problema revenirii fanilor în tribune.

Ionuț Stroe, despre oprirea competițiilor sportive în România din cauza COVID-19: ”Nu ne gândim. Acum ştim ce avem de făcut!”

La începutul lunii septembrie, ministrul Ionuț Stroe a făcut un nou anunț în legătură cu revenirea suporterilor pe stadioanele din România și chiar dădea impresia că autoritățile vor da undă verde măcar unui număr redus de fani la evenimentele sportive.

Pentru moment nu ne putem gândi la o sistare a activităţii. Şi chiar dacă ar fi să trecem prin momente dificile, similare celor din momentele stării de urgenţă, acum ştim ce avem de făcut, ştim cum să pregătim în regim de cantonament.

Până la urmă am învăţat din experienţele inedite cu care ne-am confruntat în această primăvară. Cel puţin, pentru loturile olimpice, naţionale, nu vor mai exista dificultăţi în asigurarea condiţiilor de continuare a pregătirii”, a declarat, luni, Ionuț Stroe.

Spectatorii mai au de așteptat pentru a reveni la evenimente sportive: ”Din păcate, devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei”

Ministrul spune că nu se mai pune problema revenirii suporterilor pe stadioane în noile condiții cu creștere semnificativă a cazurilor COVID-19 și crede că unele meciuri sau competiții vor putea fi afectate de intrarea în carantină a unelor localități sau zone ale țării.

”În ceea ce priveşte sporturile pe stadioane şi în săli, accesul spectatorilor nu este permis tocmai pentru a preveni infectările. Perspectiva optimistă, referitor la ceea ce declaram acum două săptămâni, din păcate devine una imposibil de pus în practică în condiţiile actuale ale pandemiei.

De asta ar fi hazardat pentru mine să estimez că în luna noiembrie am putea avea această posibilitate. Nu pot să fiu decât optimist şi să sper ca această cifră să scadă şi să ne putem gândi la această posibilitate.

Este responsabilitatea şi competenţa autorităţilor locale, acele comisii judeţene pentru situaţii de urgenţă, dacă e depăşit acel prag de 1,5%. Dar acolo unde există competiţii sportive avem o legătură permanentă cu aceste comisii judeţene şi dacă va fi cazul, dacă vom avea cifre alarmante, vom încerca să relocăm anumite meciuri sau competiţii care au loc în Bucureşti, spre exemplu, în altă parte.

Deocamdată nu avem astfel de solicitări. Singura solicitare ne-a venit pentru Maratonul Bucureşti, pentru că era un eveniment public cu amploare deosebită. Dar trebuie să ne gândim şi la aceste scenarii. Deocamdată nu putem vorbi despre scenariul opririi competiţiilor”, a mai spus Ministrul Sportului.

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019/2020, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei. Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc.

Foto principal: Emanuel Titus Ilieși / ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministrul-sportului-spune-cand-se-decide-ca-suporterii-sa-fie-reprimiti-pe-stadioane-si-care-ar-putea-fi-primul-meci-cu-fani-in-tribune-19150400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ministrul-ionut-stroe-despre-conflictul-dintre-cele-doua-u-craiova-ar-trebui-sa-fie-o-singura-echipa-suporterii-sunt-prizoneri-ai-aceleiasi-cauze-19150387

Robert ZANFIR 13 Oct. 2020, 12:12 Liga 2
Pe aceeași temă