Ministrul Sportului spune când se decide ca suporterii să fie reprimiți pe stadioane și care ar putea fi primul meci cu fani în tribune

Autor: Cosmin OLTEANU Publicat: 01 Oct. 2020, 13:22 Actualizat: 01 Oct. 2020, 13:24 Liga 2

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a vorbit în cadrul emisiunii ProSport LIVE despre momentul în care iubitorii de fotbal ar putea reveni pe stadioane pentru a urmări meciuri. Politicianul a dezvăluit și care ar fi primul joc la care se gândește să permită accesul suporterilor în tribune.

Accesul suporterilor la competițiile sportive din România a fost oprit din luna martie 2020, odată cu apariția în țară a cazurilor de COVID-19.

Decizia ca suporterii să revină pe stadioane se ia săptămâna viitoare

Șeful MTS susține că săptămâna viitoare ar urma să ofere mai multe informații despre revenirea suporterilor pe stadioane. Ba, mai mult, acesta a admis că partida România – Norvegia, din data de 15 noiembrie, ar putea fi primul meci la care să se permită accesul suporterilor în tribune, în număr limitat.

„Prima evaluare în raport cu această decizie va fi luată după data de 1 octombrie. Probabil că săptămâna viitoare vom concluziona și vom oferi o informație vizavi de perspectiva redeschiderii. Mi-ar plăcea să începem cu competițiile care nu au frecvență foarte mare a meciurilor, de exemplu, de ce nu, România – Norvegia din 15 noiembrie să fie meciul cu care să deschidem. Urmând ca, progresiv, să ajungem și la Liga 1 și la alte competiții”, a declarat ministrul Ionuț Stroe la ProSport LIVE.

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019/2020, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei. Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc.

Ediția ProSport LIVE cu ministrul Ionuț Stroe invitat o poți urmări în video-ul de mai jos:

Autor: Cosmin OLTEANU Publicat: 01 Oct. 2020, 13:22 Actualizat: 01 Oct. 2020, 13:24 Liga 2
Pe aceeași temă