Soarta lui Costin Lazăr la AFC Câmpulung Muscel era pecetluită de ceva timp! Președintele a dat cărțile pe față: ”În primul rând, un prim obiectiv al echipei nu s-a atins”

Marius ANGHEL 16 Sep. 2024, 14:57 Liga 2

Soarta lui Costin Lazăr la AFC Câmpulung Muscel a fost decisă încă din 27 august, după eliminarea surpriză din Cupa României, în fața echipei din Liga 3 Sănătatea Cluj (scor 1-2), însă despărțirea a avut loc abia la mijlocul săptămânii trecute, în data de 10 septembrie, după ce nou-promovata în Liga 2 a mai pierdut un meci în campionat, 0-1 la Concordia Chiajna, și a remizat într-un amical, 1-1 cu ACS Zimbrii Lerești (Liga 4 Argeș).

Asta reiese din ceea ce a spus președintele clubului, Costin Ghiță, sâmbătă, 14 septembrie, la finalul meciului în care AFC Câmpulung Muscel s-a impus în jocul din campionat contra CS Mioveni, la prima partidă organizată cu adevărat pe teren propriu în acest sezon.

Ghiță a confirmat cooptarea în cadrul clubului a lui Marian Rada și este încrezător că de acum înainte altfel se va prezenta echipa în campionat, odată cu omologarea propriului stadion.

Costin Ghiță se aștepta la o victorie cu CS Mioveni: ”Știam că băieții o să aibă o altă atitudine în momentul în care jucăm acasă”

După două meciuri disputate acasă în acest sezon de Liga 2 pe terenul bazei FRF de la Buftea, tocmai în Ilfov, unul câștigat, 2-1 cu FC Bihor, și altul pierdut, 0-5 cu CSM Slatina, AFC Câmpulung Muscel a reușit la al treilea meci considerat acasă să îl desfășoare cu adevărat pe teren propriu, pe arena Municipală din Câmpulung. Stadionul a avut nevoie de modernizări urgente pentru a fi omologabil pentru acest nivel fotbalistic, iar FRF și-a dat acordul abia în săptămâna derby-ului local cu CS Mioveni.

Președintele clubului muscelean a spus după victoria cu CS Mioveni, scor 1-0, venită din golul marcat de fundașul Vlad Gîsă în minutul 24, că se aștepta la o cu totul altă atitudine din partea jucătorilor, odată cu revenirea acasă.

”Aveam speranțe mari de la acest meci. Am spus toată săptămâna că sperăm să ne întoarcem la Câmpulung și să vânăm victoriile. Știam că băieții o să aibă o altă atitudine în momentul în care jucăm acasă, ca să nu mai jucăm toate meciurile în deplasări. Suntem fericiți. Spun în continuare că echipa asta acum o să-și arate adevărata față, în momentul în care s-a întors la Câmpulung”, a spus Costin Ghiță la microfonul Muscel TV.

Tot el a mai spus și faptul că echipa nu a jucat pe primă la acest meci derby local cu CS Mioveni: ”Nu au avut nicio primă astăzi. Au avut în meciurile trecute, au avut primă pentru Cupă, dar nu le-au luat. Sperăm ca de acum încolo, după acest meci, să-și ia primele care o să fie promise la fiecare meci.”

Față de Costin Lazăr n-a mai fost răbdare: ”Decât să stăm să ne certăm, am preferat să terminăm totul pe care amiabilă”

Dacă așteptările față de echipă erau cu totul altele odată cu revenirea la Câmpulung, cele față de rezultatele sub conducerea lui Costin Lazăr nu au mai avut răbdare. Ceea ce înseamnă că despărțirea de fostul component al ”Găștii nebune” din Regie a fost dorită, vânată! Altfel, lui Lazăr i se acorda în continuare credit, dacă problema din prima parte a sezonului ar fi fost doar cea a faptului că echipa a jucat acasă inclusiv în deplasare.

Despre ceartă și despărțire de Lazăr înainte să se ajungă la o ruptări definitivă a relației de prietenie dintre cele două părți vorbea și așa-zisul antrenor secund Vasile Slăninoiu.

”În primul rând, un prim obiectiv al echipei a fost Cupa României și nu s-a atins. Iar decât să stăm să ne certăm, am preferat să terminăm totul pe care amiabilă. Am pus prietenia noastră pe primul plan și după aia am pus fotbalul. Are și domnul Lazăr un merit foarte mare, pentru că… Ionuț cu Vasi au lucrat cu dânsul (n.r. – preparatorul fizic Ionuț Bîclea și antrenorul secund Vasile Slăninoiu), el a pregătit echipa până astăzi și are un merit pentru această victorie. Îi mulțumim pe această cale și sperăm să aibă mult succes în carieră de acum încolo, dar acum să vedeți ce o să se întâmple la Câmpulung de astăzi încolo…”, a comentat Ghiță despărțirea de Costin Lazăr. Este a doua despărțirea de antrenor, după ce cele două părți au mai avut un episod asemănător și în prima parte a sezonul trecut, în Liga 3, iar mai apoi, în play-off, Lazăr revenea la echipă.

  • AFC Câmpulung Muscel este prima și singura echipă din acest sezon de Liga 2, ediția 2024-2025, care și-a demis antrenorul, până în acest moment. A făcut-o după cinci etape.

Marian Rada, la AFC Câmpulung Muscel, dar nu ca antrenor

Președintele Ghiță a confirmat cooptarea lui Marian Rada la echipă. ”Sunt discuții cu domnul Rada. În cursul zilei de luni o să vă anunțăm ceea ce o să se întâmple, în ce funcție vine la echipă și cine va veni antrenor”, a spus conducătorul echipei din Câmpulung. Rada, care ar putea fi director tehnic, a fost prezent la meciul cu CS Mioveni.

Costin Ghiță a mai declarat și faptul că lucrările la stadionul Municipal din Câmpulung vor continua. ”Lucrările o să continue de luni. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut, dar noi, în momentul de față, stăm bine. Mai sunt câteva lucruri minore, spun eu, de făcut”, a vorbit președintele AFC Câmpulung Muscel.

  • 6 puncte în 6 etape are AFC Câmpulung Muscel, care ocupă locul 16 în clasamentul intermediar al Ligii 2, din cauza golaverajului, 4-13, al doilea cel mai modest dintre cele 22 de competitoare, fiind devansată de cele două echipe cu care se află la egalitate de puncte, Metalul Buzău (locul 14, golaveraj 8-10) și Chindia Târgoviște (15, 6-10).
  • Metaloglobus Bucureşti va fi următoarea echipă care va juca la Câmpulung, în etapa a 8-a a Ligii 2, în data de 28 septembrie. Până atunci, AFC Câmpulung Muscel joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Hunedoara, cu Corvinul, în etapa 7.

Declarațiile lui Costin Ghiță după AFC Câmpulung Muscel – CS Mioveni 1-0:

Foto și video: AFC Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 16 Sep. 2024, 14:57 Liga 2
Pe aceeași temă