Primul meci cu adevărat acasă și fără antrenorul Costin Lazăr a fost cu noroc pentru AFC Câmpulung Muscel! A câștigat derby-ul local cu CS Mioveni. ”Nu conta cine marca astăzi”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2024, 17:33 Liga 2

AFC Câmpulung Muscel a reușit să se impună în primul duel argeșean din cele două pe care le va avea în sezonul regular al actualei ediții a Ligii 2 și a făcut-o chiar la primul joc disputat cu adevărat pe teren propriu.

Cu scorul de 1-0 a câștigat echipa nou-promovată în eșalonul secund contra CS Mioveni, în cadrul etapei a 6-a, pe stadionul Municipal din Câmpulung, obținând, astfel, al doilea succes în acest campionat.

A fost primul joc fără antrenorul Costin Lazăr, demis în săptămâna premergătoare partidei, iar după fluierul final al arbitrului Marius Daniel Bădoiu concluziile le-au tras antrenorul interimar Vasile Slăninoiu și marcatorul unicului gol, fundașul Vlad Gîsă.

AFC Câmpulung Muscel, debut cu dreptul la primul meci din Liga 2 cu adevărat jucat pe teren propriu: 1-0 în derby-ul local cu CS Mioveni

După cinci etape în care s-au obținut trei puncte, în care două jocuri de ”acasă” au fost disputate la baza FRF de la Buftea, fiindcă stadionul din Câmpulung nu a fost modernizat la timp pentru a fi omologat pentru Liga 2, conducerea AFC Câmpulung Muscel nu a mai avut răbdare cu Costin Lazăr și l-a demis chiar înaintea chiar primului joc organizat cu adevărat acasă, pe arena din orașul de la poalele Mateiașului. Jucătorii au resimțit șocul, dar și revenirea pe propriul stadion și au obținut toate punctele din partida derby județean cu CS Mioveni.

Unicul gol al jocului desfășurat sâmbătă a fost marcat de Vald Gîsă, în prima repriză, în minutul 24, cu o lovitură de cap din careul mic, după o centrare venită din corner.

Pe final, din minutul 89, CS Mioveni a jucat și în inferioritate numerică, după eliminarea, pentru cumul de cartonașe galbene, a grecului Giorgos Neofytidis.

După joc, cel care a condus echipa din postura de antrenor interimar, om al casei, Vasile Slăninoiu, a spus că meciul a fost așa cum se aștepta. ”A fost un meci foarte greu, cum ne așteptam să fie, fiindcă au o echipă foarte bună, cu state vechi în Liga a 2-a și Liga 1. Așa cum am declarat și înainte de meci, am avut încredere în băieți, ei au încredere în noi. Trebuie să jucăm ceea ce lucrăm la antrenament și ne va ieși jocul foarte bine”, a vorbit Slăninoiu la microfonul Muscel TV, el făcând apoi referire și la ultimul joc de ligă secundă desfășurat la Câmpulung, în urmă cu mai bine de 20 de ani, când era junior la echipa de atunci a municipiului: ”Eram un junior la echipele de la ARO Câmpulung. Sunt foarte mulți ani și mă bucur că m-a ajutat Dumnezeu să ajung tot aproape de echipă și de echipa Municipală Muscelul Câmpulung. Suntem fericiți. Mulțumim suporterilor, oamenilor care au făcut ca să fie posibil acest joc la Câmpulung și sperăm ca de acum încolo să aducem cât mai multă lume în tribună și, de ce nu, să vină și victoriile acasă.”

AFC Câmpulung Muscel, în victoria cu CS Mioveni: M. Voicu – Andr. Stelea, Gîsă, Sanda, Cacior – Bg. Vasile (Longher 75′) – Rob. Ene (Teo. Farcaș 75′), Jenaru (cpt.), Ciurea (Ntamak 66′), L. Stancu (Rob. Dumitrescu 83′) – Al. I. Popescu (Șt. Ghiță 83′). Rezerve neutilizate: Bălănică – Șt. Coman, D. Popescu, Florică.

Lui Vasile Slăninoiu nu pare că-i pară rău de despărțirea clubului de Costin Lazăr și confirmă venirea lui Marian Rada

De obicei, cei care rămân la echipă după plecarea antrenorului principal, indiferent din ce motiv, spun că meritul obținerii rezultatului aparține celui care nu mai face parte din staff, ca o ultimă mulțumire. Nu a fost cazul lui Vasile Slăninoiu, care s-a și încurcat puțin atunci când a fost întrebat dacă săptămâna premergătoare acestui joc a fost bulversată de îndepărtarea lui Costin Lazăr.

”Nu au fost lucruri bulversante, dar a fost decizia luată de mai sus. Atâta timp cât nu ne… se înțeleg, cred că ar fi bine să rămânem prieteni în continuare și să ne despărțim. Echipa, în săptămâna premergătoare acestui joc, a încercat să se detașeze de plecarea domnului Costin și să se antreneze 100 la sută la fiecare antrenament”, a spus cel care în raportul de joc e trecut ca maseur, fiindcă nu are nicio specializare pentru a fi antrenor secund sau chiar preparator fizic.

  • Prin ceea ce declară Slăninoiu se înțelege că au existat tensiuni între Lazăr și conducere. Rămâne de văzut acum, la viitoarele ședințe ale comisiilor FRF, dacă despărțirea clubului de antrenor a fost așa de amiabilă, așa cum s-a transmis la nivel oficial de marți, 10 septembrie.

La club va veni, începând de săptămâna viitoare, Marian Rada, om de fotbal legat de Rapid. El a fost în tribună la acest meci și va urma să fie director tehnic. Sunt zvonuri că antrenor va fi fostul portar Marius Bratu, și el fost în trecut la Rapid, nu de mult instalat antrenor în Liga 3 la Agricola Borcea.

Slăninoiu a recunoscut cooptarea lui Rada la Câmpulung, însă a ezitat să spună ce funcție va ocupa: ”Din câte știu, o să vină alături de noi. Sperăm să fie o colaborare foarte bună, să vină cu un plus și să ne ducă spre victorii la fiecare etapă. Nu pot să vă spun dacă va fi antrenorul echipei, dar va fi în cadrul echipei și ne va ajuta, sper eu și clubul, pe orice plan.”

Vlad Gîsă: ”Mare parte din meritul pentru meciul acesta o are și domnul Costin Lazăr”

Marcatorul Vlad Gîsă (26 de ani) a explicat faza golului și, spre deosebire de maseurul Vasile Slăninoiu, a vorbit cu regret despre despărțirea de antrenorul Costin Lazăr.

”A fost un blocaj acolo, pe care l-a făcut Sanda pe prima bară, am văzut mingea venind și nici nu m-am înălțat, sincer, și am băgat-o în poartă. Lucrăm astfel de faze la antrenament, dar mare parte din meritul pentru meciul acesta o are și domnul Costin Lazăr, pentru că dânsul ne-a condus până acum. Cu dânsul am făcut antrenamentele, cu dânsul am lucrat fazele fixe.

Nu conta cine marca astăzi, pentru că aveam mare nevoie de puncte și eu zic că e foarte-foarte importat că am venit aici (n.r. – pe stadionul din Câmpulung). De asta, toți jucătorii îi mulțumim domnului doctor (n.r. – Claudiu Ciolan, finanțatorul echipei), pentru că, fără dânsul, să tot jucăm pe la Buftea acasă, între ghilimele, era dificil. Sper să nu greșesc, dar cred că echipa asta este neînvinsă cam de un an de zile aici, la Câmpulung, și sperăm să o ținem tot așa. Dacă nu ploua de dimineață, cred că se umplea stadionul. Au fost în număr destul de mare, ținând cont de cum a fost vremea de dimineață”, a spus Gîsă, unul dintre cei doi integraliști ai echipei în primele șase etape, alături de portarul Marian Voicu.

Fundașul Gîsă a mai direct decât Slăninoiu, ”antrenorul secund”, atunci când a fost întrebat de Rada: ”A venit dânsul lângă noi, ca director tehnic, din câte am înțeles. Sperăm să vină și un antrenor săptămâna următoare. Ne bucurăm de venirea dânsului, clar dânsul vine cu o mare experiență și eu zic că o să facem o figură frumoasă anul ăsta.”

Urmează meciul cu Corvinul, ”foarte greu”!

Așadar, cu 6 puncte obținute în șase etape, AFC Câmpulung Muscel ocupă locul 16 în clasamentul intermediar al Ligii 2, din cauza golaverajului, 4-13, al doilea cel mai modest dintre cele 22 de competitoare, fiind devansată de cele două echipe cu care se află la egalitate de puncte, Metalul Buzău (locul 14, golaveraj 8-10) și Chindia Târgoviște (15, 6-10).

În etapa a 7-a, echipa argeșeană urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Corvinul, formație care în trei meciuri are strânse doar 4 puncte, iar miercuri urmează să dispute o primă restanță din cele trei pe care le are.

”Ne așteaptă un meci nu greu, ci foarte greu, poate cel mai greu meci din deplasare. Ne dorim să facem o pregătire foarte bună, sper să ne lase și vremea, fiindcă săptămâna asta, cât și cea viitoare am văzut că va ploua. Vom încerca să ne facem treaba profesionist și să mergem acolo ca să scoatem un rezultat bun”, a spus Vasile Slăninoiu despre meciul cu Corvinul.

”La Hunedoara ne așteaptă un meci foarte greu. Din câte știu, au puține probleme de lot, dar sunt o echipă cu experiență. Ați văzut ce figură a făcut în Europa. De oricine din lot este nevoie, pentru că sezonul este lung, intervin accidentări, suspendări”, a comentat și Vlad Gîsă.

Declarațiile lui Vasile Slăninoiu și Vlad Gîsă după AFC Câmpulung Muscel – CS Mioveni 1-0 și bucuria din vestiar:

 

Foo și video: AFC Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 15 Sep. 2024, 17:33 Liga 2
Pe aceeași temă