AFC Câmpulung Muscel, prima surpriză negativă a Play-off-ului Cupei României. Președintele argeșenilor, supărat pe toată lumea după eșecul cu Sănătatea Cluj: ”Nu și-au dorit”

Marius ANGHEL 28 Aug. 2024, 14:46 Cupa României
AFC Câmpulung Muscel, prima surpriză negativă a Play-off-ului Cupei României. Președintele argeșenilor, supărat pe toată lumea după eșecul cu Sănătatea Cluj: ”Nu și-au dorit”

Primul rezultat surpriză din această ediția a Play-off-ului Cupei României, 2024-2025, a fost consemnat în întâlnirea dintre echipa din Liga 3 Sănătatea Servicii Publice Cluj și cea din Liga 2 AFC Câmpulung Muscel. Formația din ligă inferioară a reușit să se impună cu scorul de 2-1 pe teren propriu, obținând, astfel, o calificare în premieră în faza grupelor.

O premieră ar fi fost și pentru musceleni, iar șansa irosită acum, în fața unui adversar inferior valoric, probabil nu o vor mai avea prea curând.

Costin Lazăr, antrenorul argeșenilor, a fugit de responsabilitatea de a oferi explicații după acest meci pierdut la Cluj-Napoca, însă este de apreciat că din partea clubului a vorbit președintele Costin Ghiță.

Cu startul amânat, meciul de pe Clujana a adus prima surpriză în Play-off-ul Cupei României: Sănătatea SP Cluj a eliminat AFC Câmpulung Muscel

Meciul dintre Sănătatea SP Cluj și AFC Câmpulung Muscel, programat marți, 27 august, s-a desfășurat în condiții speciale pe arena Clujana din Cluj-Napoca. O ploaie torențială a căzut la fața locului cu o jumătate de oră înainte de startul partidei, iar suprafața de joc a fost pur și simplu inundată pe unele porțiuni. A fost nevoie de minute bune pentru ca organizatorii să evacueze apa cu ce au putut și partida a început cu circa 23 de minute întârziere față de ora stabilită inițial.

Până la deschiderea scorului, venită în debutul părții secunde, ambele echipe au avut cel puțin câte o mare ocazie de gol. Alexandru Popescu (39), de la echipa din Liga 2, a șutat de la circa 23 de metri în bara din dreapta, jos. În replică, Nicholas Pop (44) a nimerit și el bara de la circa 30 de metri, dar după ce portarul Voicu a respins.

Sănătatea a deschis scorul cu ceva noroc, în minutul 50. Cătălin Creț a primit mingea în dreapta, a avansat până la 20 de metri, de unde a tras spre poartă, Enache a deviat și cum Voicu a fost prins pe picior greșit balonul s-a dus în plasă.

Echipa din Câmpulung a reintrat în joc grație reușitei lui Darius Ciurea (66), introdus pe teren de câteva minute de Costin Lazăr. Jucătorul a pătruns în centru și a șutat cu stângul de la circa 25 de metri, iar balonul, ușor deviat, s-a dus cu boltă lângă bara din dreapta, făcând inutil plonjonul lui Chindriș.

Dorin Goga, pasă genială pentru un gol decisiv al lui Denis Paul

N-a fost o diferență evidentă între cele două echipe, ba chiar Sănătatea a fost cea care, la un moment dat, a fost mai prezentă în ofensivă, iar eforturile i-au fost răsplătite cu un gol spectaculos. Veteranul Dorin Goga, introdus pe final de Vasile Miriuță pentru a face diferența, și-a îndeplinit misiunea.

A pasat genial de la mijlocul terenului, peste apărare, în flancul stâng, însă nici șutul lui Denis Paul, aproape de pe linia careului, din lateral, nu a fost de ici-colo. Faza s-a produs în minutul 89, iar mingea trimisă de Paul, din voleu, la colțul lung, l-a depășit din nou pe Marian Voicu și astfel s-a scris soarta partidei de pe Clujana.

Sănătatea a reușit prima surpriză din Play-off-ul Cupei României, eliminând, din postura de echipă din Liga 3, formația AFC Câmpulung Muscel, din Liga 2.

Trupa clujeană care în trecut a mai avut prezențe în fazele superioare ale Cupei a ajuns acum, în premieră, în faza grupelor, de când competiția are un nou format, de trei ani.

Costin Ghiță, după eliminarea echipei din Câmpulung: ”Sunt supărat pe toată lumea”

După meci, cel care a vorbit despre eșec și eliminare, din partea echipei din Câmpulung, a fost președintele Costin Ghiță. El consideră că antrenorul trebuia să ia atitudine vizavi de unii jucători, să-i înlocuiască.

”Ce concluzii să mai tragem? Cum am spus și după ce am aflat că jucăm cu Sănătatea Cluj, Cupa României este o competiție imprevizibilă. Am spus clar că dacă intrăm pe vârfuri adversarul o să ne pedepsească, ceea ce s-a și întâmplat. Jucătorii noștri au crezut dinaintea meciului că o să câștige, iar fotbalul i-a pedepsit.

Sunt supărat pe toată lumea, pentru că nu este normal. S-au văzut anumite lucruri care trebuiau remediate, atât în timpul jocului, cât și de la începutul jocului, pentru că unii jucători nu erau în meci. Au intrat pe vârfuri. Atitudinea a lăsat de dorit din partea tuturor.

Părerea mea este că ne-a lipsit dorința. Nu și-au dorit. Cum îi văd pe jucători, au intrat pe vârfuri, au luat adversarul de sus și i-a pedepsit. Fotbalul te pedepsește când nu ești corect cu el”, a spus Ghiță, cu mâinile în buzunar.

Ghiță vrea o altă atitudine și cel puțin patru noi achiziții la AFC Câmpulung Muscel

Conducătorul clubului argeșean vrea o altă atitudine din partea echipei în campionat, unde lucrurile nu sunt prea încurajatoare după primele patru etape, și a anunțat întăriri. Vor semna cel puțin patru jucători până la finalul campaniei de transferuri din această vară.

”Presupun că se poate remedia toată situația care este la momentul acesta la echipă, dar toate acestea trebuie doar cu ambiție, dăruire și dorință, pentru că, altfel, o să ajungem să întâlnim aceeași problemă pe care am avut-o în urmă cu doi ani și ceva, când abia ne-am salvat de la retrogradare în ultima etapă. Acum este Liga a 2-a, o competiție mult mai grea, în care trebuie să înțeleagă toată lumea că acum trebuie să muncim de zece ori decât am muncit până acum.

Așa cum am spus și săptămâna trecută, încep întăririle la echipă. În seara asta o să semnăm un fundaș central, o să încercăm să aducem și un portar, un mijlocaș central, un atacant. Sunt discuții și până la finalul perioadei de transferuri o să se concretizeze aceste transferuri”, a mai declarat Costin Ghiță.

  • AFC Câmpulung Muscel ratează, astfel, șansa de a merge în grupele Cupei României, deși a avut un adversar facil în fața sa, unul dintr-o ligă inferioară. În tururile precedente a depășit echipa din Liga 3 Olimpic Zărnești, 3-2 după prelungiri, în deplasare, în Turul 2, și pe cea din Liga 2 Chindia Târgoviște, 2-0 acasă, în Turul 3.

SĂNĂTATEA SP CLUJ – AFC CÂMPULUNG MUSCEL 2-1

Cătălin Creț 50′, Denis Paul 89′ / Darius Ciurea 66′

Sănătatea Cluj: Cl. Chindriș – Rz. Lazăr (Stretea 18′), Cimpoeșu, D. Paul, Nic. Pop, Ct. Creț, A. Baciu (Goga 76′), Vescan (Orozco 90+2′), Joseph Aidoo, Moses Yuh, Tud. Cociș (Gaddo 90+2′)
Rezerve neutilizate: Șt. Grecu – Dar. Pașcalău, Dioszegi, Bont, Gorgotă
Antrenor: Vasile Miriuță

AFC Câmpulung Muscel: M. Voicu – Andr. Stelea (Ant. Niță 90+1′), Stănici, Sanda, Cacior – Bg. Vasile (Ntamack 84′), Jenaru (Șt. Coman 90+1′), Al. Enache, Șt. Ghiță (cpt.)(Ciurea 59′) – Al. I. Popescu, L. Stancu (Rob. Ene 46′)
Rezerve neutilizate: Bălănică – Rob. Dumitrescu, D. Popescu, Longher
Antrenor: Costin Lazăr

Stadion: Clujana (Cluj-Napoca – Cluj). Arbitru: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Asistenți: Andrei Diaconu (Iaşi) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare). Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare). Delegat joc: Cătălin Pascanu (Cugir).

Sănătatea debutează în Liga 3, AFC Câmpulung Muscel are meci greu la Chiajna, în Liga 2

Pentru Sănătatea SP Cluj urmează, vineri, de la ora 18:00, debutul în noul sezon al Ligii 3, pe teren propriu, contra Crișul Sântandrei, în Seria 10.

De partea cealaltă, AFC Câmpulung Muscel, aflată pe locul 19 din 22 în Liga 2 după primele patru etape, cu 3 puncte, joacă în deplasare la Concordia Chiajna (locul 15, cu 4 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00, în etapa a 5-a a campionatului.

Foto și video: FC Muscelul Câmpulung

Marius ANGHEL 28 Aug. 2024, 14:46 Cupa României
Pe aceeași temă