Slatina, o nouă victorie în fața unei echipe cu pretenții la promovare. Daniel Oprescu: ”Echipa noastră e cu certitudine o surpriză a Ligii 2. Putem câștiga cu orice adversar, indiferent de calibru”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2022, 14:06 Liga 2

CSM Slatina a jucat în meciul de deschidere al etapei a 11-a a Ligii 2 și a obținut un nou succes important în acest sezon.

Cu 1-0 s-a impus echipa olteană nou-promovată în eșalonul secund, pe teren propriu, în fața Politehnicii Iași, formația poate cu cel mai mare buget în această ediție de campionat și care țintește prima poziție în campionat, însă care suferă inclusiv sub conducerea noului antrenor.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 30 de Cătălin Doman, căpitanul Slatinei, după o pătrunde în careu și o finalizare din 14 metri ușor lateral stânga, cu latul, plasat, lângă bara din dreapta.

CSM Slatina, un nou meci bun și victorie în fața unui adversar care țintește promovarea

Slatina a ajuns în acest sezon la a cincea victorie în 11 meciuri, după ce a mai învins Concordia Chiajna (3-0 la Buftea), Ripensia (3-0 acasă), Metaloglobus (1-0 la București) și FK Miercurea Ciuc (2-0 acasă). E al treilea succes în fața unei echipe cu pretenții la play-off și promovare, după cele cu Concordia și Ciucul.

Cel puțin pentru o noapte, trupa olteană a ocupat o poziție de play-off, urcând pe locul 6 într-un clasament intermediar după succesul cu moldovenii.

”Cred că există o motivaţie suplimentară când jucăm cu o echipă care se bate la promovare, dar, pe lângă asta, a existat motivaţie în plus şi pentru că noi nu am arătat bine etapa trecută, şi am vrut să arătăm că nu aia este faţa noastră. Mă bucur că am reuşit”, a spus antrenorul Daniel Oprescu, citat de Gazeta Nouă.

Daniel Oprescu spune cum a reușit să blocheze jocul Politehnicii Iași

Jocul în sine a fost unul modest, închis, fără multe ocazii de gol, în ciuda faptului că pe teren s-au aflat echipe aflate în prima jumătate a clasamentului Ligii 2.

”A fost un meci dificil. Politehnica Iaşi a adus un antrenor experimentat, care mie îmi place foarte mult, care imprimă o agresivitate echipei, plus că a venit cu un nou sistem de joc şi câteva modificări în primul unsprezece. Spun că a fost dificil, pentru că nu am avut timp foarte mult să vedem la lucru noua formulă. Dar, am analizat foarte bine meciul cu Metaloglobus, pe care ei l-au avut săptămâna trecută, şi se pare că am reuşit să le blocăm punctele forte şi să speculăm punctele slabe”, a declarat Oprescu despre modul în care a reușit să blocheze jocul echipei preluate săptămâna trecută de Leo Grozavu

Oprescu își laudă echipa: ”Echipa noastră e cu certitudine o surpriză a Ligii 2”

Slatina alternează evoluțiile și rezultatele, însă antrenorul Oprescu e de părere că echipa sa poate obține rezultate pozitive în fața oricărui adversar, dar și că jocul este în creștere.

”Poate că la început, da, putea fi considerată echipa noastră una din surprizele Ligii 2, acum e certitudine. Cred că echipa a arătat că de la meci la meci poate să joace mai bine şi poate să câştige cu orice adversar, indiferent de calibru. Poli Iaşi are foarte mulţi jucători cu state vechi în Liga 1 şi chiar în primele ligi din străinătate, o echipă cu un buget mare, cu o organizare bună, dar cred că am avut momente de joc în care am fost peste adversar, momente în care am făcut presing, am recuperat multe mingi, am jucat direct pe poartă, cum a fost faza golului, dar şi alte faze frumoase”, a conchis Daniel Oprescu.

Cu 18 puncte acumulate în urma acestui succes, CSM Slatina a stat pentru o noapte pe locul 6, de calificare în play-off, însă după cinci meciuri disputate sâmbătă în etapa a 11-a a coborât pe locul 7. În runda a 12-a, echipa olteană joacă tot în meciul de deschidere, joi, 27 octombrie, de la ora 17:00, la Giurgiu, cu Dinamo (locul 11, 16 puncte).

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-dupa-esecul-suferit-de-poli-iasi-la-slatina-nu-pot-sa-spun-ca-sunt-dezamagit-neaparat-in-momentul-de-fata-probabil-atat-se-poate-19250601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-debut-ratat-pe-banca-politehnicii-iasi-csm-slatina-s-a-impus-in-fata-moldovenilor-si-simte-aerul-locurilor-de-play-off-19250597

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

Marius ANGHEL 22 Oct. 2022, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă