Leo Grozavu, debut ratat pe banca Politehnicii Iași! CSM Slatina s-a impus în fața moldovenilor și simte aerul locurilor de play-off

Narcis POHOAȚĂ 21 Oct. 2022, 18:40 Liga 2
Leo Grozavu, debut ratat pe banca Politehnicii Iași! CSM Slatina s-a impus în fața moldovenilor și simte aerul locurilor de play-off

Etapa a 11-a a Ligii a 2-a a debutat cu o surpriză, nou-promovata CSM Slatina reușind să se impună pe teren propriu în fața Politehnicii Iași, cu scorul de 1-0 (1-0).

O victorie puțin scontată pentru trupa lui Daniel Oprescu, dar mai mult decât meritată, după un joc controlat de la un capăt la altul.

La primul meci cu Leo Grozavu pe banca tehnică, Poli Iași a jucat extrem de modest și a suferit a doua înfrângere consecutivă în deplasare, a doua în ultimele trei runde și a treia în acest sezon!

Gol superb reușit de Cătălin Doman

După câteva minute în care Poli a stat mai mult în jumătatea adversă, Slatina a echilibrat jocul și treptat a trecut la controlul partidei.

Nițu a ratat prima ocazie a partidei, în minutul 8, șutul său, din unghi, fiind deviat în corner de Plămadă, pus din nou căpitan, deși pe teren a revenit și Vașvari.

Iașiul a replicat cu un șut mult peste poartă al lui Marchioni (15), pentru ca în următoarele cinci minute slătinenii să apară în două rânduri periculos în careul lui Jankov, de fiecare dată cu căpitanul Doman în prim-plan. În minutul 17, Doman a trimis puțin alături de la 14 metri, iar trei minute mai târziu Oprescu l-a găsit la post pe portarul Iașiului, după o combinație cu căpitanul oltenilor.

Dominarea Slatinei avea să se concretizeze și pe tabelă, în minutul 30. Revenit în echipa Iașiului ca titular după mai bine de o lună de absență, Vașvari a pierdut ușor o minge în jumătatea Politehnicii, balonul a ajuns la Doman, care de la 14 metri ușor lateral stânga a șutat superb, la colțul lung, cu latul, făcând inutil plonjonul lui Jankov.

Poli a fost aproape de egalare în minutul 45, când Marchioni a ajuns târziu la întâlnirea cu balonul, după o pasă peste apărarea adversă a lui Roman.

Iașiul, fără reacție în repriza a doua

Leo Grozavu a schimbat la pauză, i-a trimis în teren pe Francisc Cristea și Kouadio, jucând cu Hlistei în centrul ofensivei, dar jocul moldovenilor a continuat să sufere.

Având în față o echipă apatică, lipsită de idei, CSM Slatina a jucat la fel de curajos și a fost aproape de golul 2 în minutul 62, când șutul lui Toma a fost respins în corner de Lică.

Iașiul a continuat să ruleze în gol, în ciuda modificărilor operate de Leo Grozavu, iar Slatina a gestionat perfect avantajul, fără nicio emoție. Ba chiar a fost aproape să-și dubleze avantajul în minutul 87, prin Trancă, al cărui șut de la limita careului a fost respins în corner de Jankov.

Slatina urcă pentru moment pe loc de play-off, pe 6. Iașiul va pierde locul 4

Victorie meritată a Slatinei, a doua consecutivă acasă, care a acumulat 18 puncte și a urcat pe locul 6 într-un clasament intermediar, iar elevii lui Oprescu încep să viseze frumos la o prezență în play-off.

De cealaltă parte, la primul joc cu Leo Grozavu pe banca tehnică, Poli Iași a arătat la fel de modest ca înainte, sub conducerea lui Claudiu Niculescu și a lui Mugurel Cornățeanu, și a suferit al doilea eșec în ultimele trei partide. Moldovenii au rămas cu 20 de puncte și cu siguranță vor pica mai jos de locul 4, pe care sunt acum, până la finalul etapei care tocmai a început.

În runda următoare a Ligii 2, a 12-a, CSM Slatina va juca în deplasare cu Dinamo (joi, 27 octombrie, ora 17:00, la Giurgiu), în timp ce Poli Iași va avea o misiune grea în Copou, cu FK Miercurea Ciuc (sâmbătă, 29 octombrie, ora 11:00).

CSM SLATINA – POLITEHNICA IAȘI 1-0

Cătălin Doman 30′

CSM Slatina: I. Pop – C-tin. Radu, Gherghe, Sălcianu, Pisăru – D. Toma, Trașcu (M. Șerban 66′) – Dav. Oprescu (Alexandre Oliveira 71′), Doman (cpt.)(Trancă 75′), Leață (Cr. Dinu 71′) – L. Nițu (Al. Popovici 66′)
Rezerve neutilizate: Preduț – M. Manea, Al. Dinu, A. Stan
Antrenor: Daniel Oprescu

Poli Iași: Jankov – Martac, V. Lică, Fl. Plămadă (cpt.), Finica – Vașvari (Harrison 80′), Marchioni (Del Priore 69′) – A. Roman (Fr. Cristea 46′), Bujor (Ant. Dumitru 63′), Hlistei – Plokhotnyuk (Kouadio 46′)
Rezerve neutilizate: Brînză – Tincu, Ciaun, Al. Anton
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: 1 Mai (Slatina – Olt). Arbitru central: George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți: Lucian Tănase (Piteşti) și Patrik-Ștefan Sandu (Timişoara). Arbitru de rezervă: Mihai Laurențiu Ene (Bucureşti). Observator de arbitri: Ionuț Borcan (Ploieşti). Delegat de joc: Adrian Petre (Buzău).

Foto: CSM Slatina

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1530-in-deschiderea-etapei-a-11-a-a-ligii-2-leo-grozavu-debuteaza-pe-banca-moldovenilor-19250527

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-de-fiul-fostului-antrenor-19250593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-a-schimbat-stadionul-pentru-partida-cu-dinamo-din-respect-pentru-echipa-oaspete-spectatori-pentru-fotbal-unde-se-joaca-meciul-din-etapa-a-11-a-19250564

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-la-primul-meci-cu-viitorul-pandurii-dupa-vacanta-de-sapte-zile-asteapta-intalnirea-cu-concordia-chiajna-in-momentele-grele-se-vad-caracterele-puternice-19250531

Narcis POHOAȚĂ 21 Oct. 2022, 18:40 Liga 2
Pe aceeași temă